A 2012-es

V.LÁPI DISZNÓTOROSRÓL

Szövegdoboz:    
     FŐSZERVEZŐ: VERES ZOLTÁN

   Cim: 4355, Nagyecsed, Munkácsy utca 25.
    Telefon: 06-30-475-6964 / 06-30-552-5885
    E-mail: suska57@citromail.hu


    Információk, szervezés:
      II. Rákoczi Ferenc Művelődési Ház
     Igazgató: Murguly László Csabáné
     Cím: 4355, Nagyecsed, Vasút u. 2.
     Telefon: 06.-44-545-004/545-005
     E-mail:muvhazz@freemail.hu

                      „VIII. LÁPI DISZNÓTOROS” NAGYECSEDEN
                2015. február 07. (szombat) 6:00 – 15:30

Versenykiírás


Verseny: Sertések hagyományos módon történő feldolgozása
 
Húsfeldolgozás, disznótoros készítmények:
Hús feldolgozása, füstölésre és hűtésre alkalmassá tétele.
Toroskáposzta
Hurka – kolbász
Környezet kialakítása

Versenyfeltételek:
Sertést mindenki hozhat magának, amelyet állatorvosi igazolással, marhalevéllel, állatorvosi bizonyítvánnyal és egyedi jelöléssel (azonosítható fülszám) kell ellátni   illetve a sertés megvásárolható a helyszínen, napi áron melynek igényét január 23-ig lehet leadni a nevezési lapon
A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi szabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!
A gázpalackok használatára vonatkozó szabályokat be kell tartani!
Csak elkábított állatot lehet elvéreztetni (3 percen belül). A sertés kábítása 6:30-7:30 között folyamatos.
A bontás után elvégzett vizsgálatot (trichinella-tesztet) követően lehet a készítményekből fogyasztani.
A keletkezett veszélyes hulladékot (bélgarnitúrák, szem, fülkivágás, papucs, stb.) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt ATEV megsemmisítésre át kell adni.
Az állatok feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat.
A csapatok a késztermékek kóstoltatása (amely nem kötelező) és kereskedelmi forgalomba hozása során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszerhigiéniai előírásokat, valamint a kereskedelemre vonatkozó szabályokat. A kóstoltatás és az árusítás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.

Az egységes rendezvénysátrat biztosítjuk, de minden csapat vezetőjének január 23-án (pénteken) 13:00 órától a nagyecsedi művelődési házban megbeszélést tartunk. Megjelenésére feltétlenül számítunk, mert fontos információkat közlünk a versennyel kapcsolatosan, illetve a sátrak kijelölése is ekkor lesz!!!

Minden versenyző csapat saját maga gondoskodik a környezet kialakításáról, a feldolgozáshoz szükséges eszközökről és alapanyagokról. Az előkészítő munkálatokat 2015. február 06-án ( pénteken ) lehet elvégezni, az őrzésről gondoskodunk.


Szövegdoboz: Zsűrizési szempontok

A sertés bontásának és a húsok feldarabolásának, előkészítésének zsűrizése:
	- Higiéniai feltételek
	- Esztétikum, hagyományápolás
	- A környezet összképe
	- Az előkészített húsok szakszerű
	   darabolása, további feldolgozása
- Csapatmunka, a csapat összképe
   (munkaruha, felszerelés, tisztaság,
   hangulat)
Hurkakészítés zsűrizése:
A zsűri részére minden csapat egy tál, ízlésesen tálalt sült hurkát készít.
	- Külső megjelenés, esztétikum
	- Állag, ízhatás, egyedi ízesítés
	- Élvezeti érték
	- Tálalás
	- Kiegészítők ötletessége
Kolbászkészítés zsűrizése:
A zsűri részére minden csapat egy tál, ízlésesen tálalt sült kolbászt készít.
	- Szín és ízhatás harmóniája
	- Esztétikai megjelenítés
	- Süthetőség
	- Kiegészítők ötletessége
Toroskészítés zsűrizése:
A zsűri részére minden csapat egy tál, ízlésesen tálalt torost készít.
	- Külső megjelenés, esztétikum
	- Állag, ízhatás, egyedi ízesítés
	- Élvezeti érték
	- Tálalás
	- Kiegészítők ötletessége


A csapatok figyelmét felhívja a zsűri a felszolgálás kulturáltságára és a higiénai feltételek, szabályok betartására.
Tagjai: neves gasztronómiai szakemberek.

Felhő: Én tavaly még megúsztam!
Szövegdoboz: 2009-es képek
Szövegdoboz: „VIII. LÁPI DISZNÓTOROS” NAGYECSEDEN
2015. február 07. (szombat)
Jelentkezési lap
Jelentkezési határidő: január 24.

Csapat neve, címe: 	
Csapat létszáma:	
Csapat vezetője:	
Csapat elérhetősége (telefon/fax/e-mail):	
	
Sertést hozom / helyszínen vásárolom
(aláhúzással jelezze)
Egyéb:	
	
A versenyfeltételeket megismertem, az abban foglaltakat elfogadom.


A jelentkezési lapokat a következő módokon lehet eljuttatni hozzánk:

Posta:
II. Rákóczi Ferenc Városi Művelődési Ház és Könyvtár
4355 Nagyecsed, Vasút u. 2.
Fax:
44/545-005
E-mail: 
ecsedmh@gmail.com
Honlapunk: nagyecsed.hu

A rendezvénnyel kapcsolatban további információ kérhető a következő telefonszámokon:
Művelődési ház: tel/fax 44/545-005
Murguly László Csabáné főszervező: 30/437 5474
Honlapunk: http:// ecseditor.atw.hu

Dátum: 2015. _________________hó_____nap


							_________________________
							                  aláírás