Kéz- és körömápolás - Műköröm

Ajánlataink

Kézápolás

A kéz sok mindent elárul tulajdonosáról. A köröm és a körülötte lévő bőr ápolásával kezeink kecsessebbé válnak, kiemelik annak szépségét.


Klasszikus manikűr

A körmök rövidítése és formázása után kéz meleg vízben végzett bőrpuhítás következik, majd a letapadt félköríves körömbőrt fellazítjuk, és óvatosan körbevágjuk.

 
Lakkozás 
Géllakkozás 
Francia manikűr

Száraz manikűrnek is nevezzük, amikor a körmöt nem áztatjuk, és nem vágjuk ki a körömbőrt.

Méhviasz alapú japán manikűr

A köröm és a körömbőr formázása után speciális körömerősítő, polírozó eljárást alkalmazunk, melynek során méhviasz-port juttatunk a körömlemez rétegeibe. A méhviasz megerősíti a körmöket, az eljárás végén eltűnnek a barázdák, és polírozott, lakkozás nélkül is fényes körömfelületet kapunk. Főként barázdált és lemezesen elváló körömnél ajánljuk. A kezelés 3-4 hetente ajánlott.

Paraffinos kézápolás

E-vitamint, kollagént és elasztint tartalmazó mélyhidratáló kezelés, amely nemcsak felfrissíti, puhává varázsolja a bőrt, hanem a körmöket is átpuhítja. Hatására a kéz és a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik. A kiszáradt és repedezett bőr már az első kezelés után érezhetően simábbá és rugalmasabbá válik. Fertőtlenítés és radírozás után egy magas hatóanyag tartalmú krémpakolást alkalmazunk, a kézfejet meleg paraffin fürdőbe mártjuk, majd egy műanyag és egy frottír kesztyűt húzunk rá. 20 perces hatóidő elteltével a kesztyűt és a már szilárd paraffint eltávolítjuk, és a kezelés lezárásaként hidratáló krémmel masszírozzuk át a kezet.

Műköröm

Tévhit, hogy a műköröm csak hosszú, és karvalycsőr alakú lehet. Létezik szerényebb, a természetes körömhöz hasonlító fajtája is. Előnyös mindazok számára, akiknek kezük rendszerint szem előtt van, akiknek nem adatott meg a szépformájú köröm, vagy azt nem szeretnék három naponta átlakkozni. Viselőjét leszoktatja a körömrágásról. Anyagát tekintve a műköröm lehet porcelán vagy zselés, elkészítését tekintve tippes vagy épített. Csak úgy, mint a természetes körmöt a műkörmöt is lehet változatosan, egyedien díszíteni.
A köröm meghosszabbítása történhet tipp felragasztásával, amelyet a saját körömmel való egybecsiszolása, rövidítése és formázása után zselével vagy porcelánnal vonunk be. Másik lehetőség az műköröm építés, amikor a sablont helyezzük a saját köröm alá, amelyre a köröm meghosszabbításaként zselét vagy porcelánt hordunk fel. Kötés után a sablont eltávolítjuk, majd a körmöt formázzuk és polírozzuk.
A köröm meghosszabbítása nélkül lehetőség van a saját körmöket erősíteni. Ekkor a köröm hossza és a formája is adott, a körömre megerősítésként zselé vagy porcelán réteg kerül.
Nagyon kedvelt az un. francia vég építése, amikor a köröm szabad szélét fehér zselével vagy porcelánnal vonjuk be, ezáltal gyönyörű francia manikűr készíthető, amely nem kopik le.
A francia véget el lehet készíteni egyedi variációkban is, például csillámos zselével és porcelánnal vagy törtkagylóval. Így a megszokott francia hatást egy kicsit változatosabbá lehet tenni.
A lakkokkal elkészült mintákon kívül lehetőség van színes porcelánból és színes zseléből készített mintákra is, amelyek tartósabbak, mint a lakkozás és mivel a zselé csak UV fény hatására köt meg, sokkal szebb és egyedibb minták készíthetők a színes zselék segítségével, mint ami lakkokkal lehetséges. Használatukkal már a francia végnek sem kell fehérnek lennie, elkészíthetjük akár piros, rózsaszín vagy lila anyag.
A műköröm töltése, a köröm növekedési ütemétől függően, 3-4 hetente történik.

Épített zselé rövid (M-es méretig) 
Épített zselé hosszú (M-es mérettől) 
Épített zselé extrém hosszú 
Saját köröm erősítése zselével rövid 
Saját köröm erősítése zselével hosszú 
Töltés zselével rövid 
Töltés zselével hosszú 
Töltés zselével extrém