Értékelés szurkolói szemmel
Írta: 666 - Dátum: 2017.08.04 19:03

A Somos elleni edzőmérkőzést (ami egyben főpróba is volt az első bajnoki meccs előtt) megtekintő T. László szurkolótársunk értékelte a csapatunk teljesítményét.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

A szerdai mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már az „első” csapattal állt fel együttesünk.

Egy masszív, hosszabb ideje a harmadik vonalban érdekelt csapat, a Somos ellen mutathatta meg tudását a Vígh legénység. A szurkolók láthatták, hol tart csapatunk, miben lehetünk jók a következő szezonban, esetleg hol lehet, vagy kell még erősödni.

Az utolsó edzőmeccs alapján sajnálatos módon nem sok jót mondhatunk. Tudjuk, rekkentő hőség volt, meg hát napi két edzéssel a lábakban kellett teljesíteni. De a meleg az ellenfelet is nyomasztotta, és az első 5-be igyekvő nógrádiak sem hiszem, hogy a lábukat lóbálják hét közben. A másfél óra sok pozitívumot nem hozott, hacsak azt nem, hogy az első félidőben bemutatkozó Komlósira valóban szükségünk lehet. Az ilyen meccseken nem az eredmény számít.

De ami a játékot illeti, sajnos az (is) elszomorító volt. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, ezt a teljesítményt a tavalyi csapatunk is tudta volna, sőt…. A 90 perc alatt talán ha két formásabb „támadásszerűségnek” örülhettünk. Összjáték, elképzelés nem volt játékunkban, a támadás lehetőségét eleve fel is adtuk azzal, hogy Busai volt az ék. Ha egyszer-egyszer át is tévedtünk az ellenfél térfelére, senki nem segítette az egy szem támadót. A széleket egyáltalán nem használtuk ki, nem volt felfedezhető semmilyen elképzelés, de még csak egy-egy váratlan húzás sem. Persze egy jól játszó ellenféllel szemben kellett volna mutatni valamit, de még csak meg sem izzasztottuk az ellen védelmét, ami azért sokat elmond csapatunkról.

Nem szeretnék „kárálni”, de az elmúlt három meccsen nem sikerült az ellenfél hálójába találni. Persze nehezebb ellenfeleink voltak, azonban feltehetően a GYAK és a Balassagyarmat sem az nb3 első felébe fog tartozni a következő szezonban, vagyis illett volna valamit felmutatni ellenük. Rossz elképzelni, hogy ha így játszunk majd, hogyan törjük fel a bajnokikon az éppen soros ellenfél várhatóan jól megszervezett védelmét. A tárkányról, meg a Hatvanról nem is beszélve…..

És még egy-két észrevétel: nem feltétlenül ezeken a meccseken kell a játékosoknak 100%-ot kiadni magukból, de hogy senki nem akart még csak kitűnni sem ebből a szürkeségből, az szintén nem túl örömteli, miként az sem, hogy míg a Somos edzője nem egyszer hallatta hangját, ha nem tetszett neki valami, a mi mesterünkről azt sem lehet tudni, hogy jelen volt-e a találkozón.

Az biztos, hogy ez a teljesítmény arra elég lehet, hogy ne legyenek kiesési problémáink, de hogy még a megyei I osztályú bajnoki címet sem lehet ezzel szerezni, arra mérget veszek. Fel van tehát adva a lecke. Nekünk minden meccset meg kell nyernünk, ilyen teljesítmények nem férnek bele….