Év végi, elnöki interjú
Írta: 666 - Dátum: 2017.12.31 09:05

Honlapunk megkereste Harmati Péter elnök urat, hogy az év lezárásaként, válaszoljon néhány kérdésünkre.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

- Szia Péter! Válaszolnál pár kérdésemre?

- Szia! Természetesen.

- Kezdjük a 2017-18 as idény értékelését a nyárral.

- Szokás szerint, sok mindenki mondott sok mindent. Nem akarok kommentelni mindent, mert nem is lehet, meg akkor nagyon hosszasan beszélgetnénk. Sajnáltam a távozókat, de siránkozni nincs értelme. Azt gondolom komoly erősítést sikerült végrehajtani, akik érkeztek meghatározó játékosok. Tudom nem mindenkinél látszódott az ősszel, de amikor igazoltunk mindenki egyetértett abban, hogy jó játékosok érkeznek. Az már az edző feladata, hogy ki is hozza belőlük a legtöbbet. Tudom az lenne a jó, ha minden meccset megnyertünk volna, s mindig nagy fölénnyel, jó játékkal. Én is így szeretném, de az élet néha mást hoz.

- Hogyan láttad az őszt?

Nagyon sokat jelent a játékosoknak, hogy a stadionban játszhatunk. Más a hangulata, még ha üresek is a lelátók. Egy-két meccs miatt van hiányérzetem, nem is a pontok miatt elsődlegesen, hanem a játék miatt. De, a győzelmet szoktuk mondani nem kell megmagyarázni. Ha mindig jól játszanánk, s a harmadikok lennénk az sem lenne elfogadható számomra sem. Ami mindenképpen pozitívum, amit látok a fiúkon akarásban. Aki játszott, tudja miből, milyen következtetéseket lehet levonni. Talán az átlagnál kicsit több ember játszik tudása alatt, pont ezért tartom erősnek a csapatot, hogy így is az élen vagyunk. Ha ez a 4-5 ember feljavul, olyan mintha igazoltunk volna jó játékosokat. Ezt kell Vígh Ferinek megoldania, hisz akik látták a meccseket nem volt kérdés ki a jobb csapat.

- Akkor most tekintsünk egy kicsit előre. Tavasz?

- Mindenki erősítést emleget, újabb igazolásokat, meg hogy nincs pénz, stb stb. Ha tudnák, hogy mi HIVATALOSAN, nem TAO-ból, milyen költségvetéssel dolgozunk… Azt gondolom ennél többet nem szabad, még ha van, akkor sem megye I-es csapatra költeni. Tudom szerencsétlen a helyzet, mert vannak még csapatok, akiknek a céljuk ugyanaz, de akkor is ennek a csapatnak meg kell nyernie ezt az osztályt. Tudás alapján meg is tudják. Ha igazolunk, ha nem. Lehet szidni a Benkét – s én is többet vártam tőle – de sérülése miatt sokat kihagyott. Mikor megkérdeztük kivétel nélkül mindenki pozitívan nyilatkozott róla, s aki ismeri a képességeit az tudja hogy többre képes. Hiszem, hogy be is bizonyítja majd, mi Ferivel legalább is bízunk benne. Nem szabad arra hivatkozni – még ha így is van – hogy a védekező csapatok ellen nagyon nehéz. Azért vagyunk jobbak, hogy ezt megoldjuk. Ezt is várom el az edzőtől és a játékosoktól is. Mutassák meg, hogy tényleg jobbak, magasabb szinten a helyük. Ha 4 ponttal többünk lenne, akkor sem lenne lefutott a tavasz. Egyik oldalról jó, mert izgalmas, másik oldalról meg jobb lenne nyugodtan indulni neki, mint pl. Nógrádban, de most ez a feladat, ezt kell megoldani. Kétségtelen, óriási csalódás lenne számomra ha ez a csapat nem nyerné meg a bajnokságot. Bízom benne hogy jó meccseken, kiélezett csatában, de mi állunk majd a célban elöl.

- Mi újság az UP területén?

- Tudom ez az oldal elsősorban a felnőtt csapaté, ezért csak mellékesen térek ki erre – főleg hogy mindig megkapom, hogy én az up-t részesítem előnyben. Nem vagyok maradéktalanul elégedett több mindennel sem ( itt nem az eredményekre gondolok ), ezért ezen a téren kell fejlődnünk. Bízom benne hogy ezt a stáb is megérti, s partner lesz benne.

- Milyen a kapcsolat a DVTK-val?

Itt sem kívánnék sok magyarázkodásba esni, mert én mindig őszintén elmondtam a véleményem, de valamiért néhány ember ezt kiforgatja. Valaki azt mondja kiárusítjuk az Egert, valaki, hogy kell az erős partner, mert nekem nincs elég tőkém a célok megvalósításához. Elmondtam az MLSZ átszervezése miatt így is úgy is a dvtk-hoz kerültünk volna, a mostani együttműködés révén pedig további anyagi és szakmai segítséget kapunk tőlük. Mindig elmondom bárki segítségét elfogadjuk, de konkrétan megfogható támogatást, ami előrelépést jelent senki nem ad. Senkinek nem mondtam még, hogy ne adj pénzt. Idén több millióval kevesebbről indulunk a bérleti díjak emelkedése és a támogatások csökkenése miatt. Siránkozhatunk mi is, de attól semmi sem fog megoldódni. Ugyanúgy mint a létesítmények fejlesztése. Tudom sokan mondják minek ennyi összeget fordítani rá, de én, aki a fociért felelek mindenképpen örömmel veszem, hogy rendeződhet a gyerekek edzéskörülményei.

- Köszönöm szépen.

- Szívesen, és minden kedves egri szurkolónak Boldog Új Évet kívánok!