Nótás Attila:
Írta: 666 - Dátum: 2020.08.01 09:05

Megkértem Nótás Attilát, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

Végre megindul a bajnokság! Sokan vártuk már ezt, igaz az MLSZ afférok elmaradhattak volna!
Meggyőződésem, hogy ez egy ad-hoc bajnokság lesz! Színvonalban is lényegesen gyengébb, mint egy évvel ezelőtt!
Nevetséges a havi 7 mérkőzés egy amatőr csapatnál…. a 20 csapat, ami jelentősen megnöveli az utazást és a fordulók számát…az 5 biztos kieső és a legrosszabb 15. is…szóval nekem nagyon nagy kétségeim vannak….
5-6 forduló után meglátjuk a kiesésért küzdőket, ami lehet 5-6-7 csapat lesz és a bajnokesélyeseket, ami talán 2-3-4!
Attól is tartok, ha egy falusi csapat nagyon kevés ponttal zárja az őszt, az már tavasszal el sem indul…ez a helyzet egy helyi vállalkozónak ablakon kidobott pénz!
No de nézzük csapatunkat!
Szerintem erősödtünk….nagyon jó lenne az élbolyhoz tartozni! A jó hangulat biztató, bár olyan elsöprően nem futballoztunk a felkészülési meccseken!
Amitől félek, hogy a majd 150 éves hátsótengelyünk(Debreczeni-Vaskó-Katona-Hegedűs) nem sok meccset fog együtt játszani! Ebben a korban havi 7 mérkőzés már aggasztó! De ha nem így lesz, minden elismerésem a rehab részlegnek!
Az én meglátásom, hogy a bajnoki címért a Tiszakécske, Sényő, Balassagyarmat, Eger fog küzdeni, a kiesésért a II-es csapatokból jónéhány biztosan ott lesz, plusz megyei riválisaink…
No ennyit az agyalásról, nézzük a meccseket!

DVTK II-DVSC II
Ugye a mi meccsünkhöz hasonlóan, itt is utolsó pillanatban került sor a pályaválasztó jog felcserélésére! Én nagyon nem is értem, miért van akkor sorsolás…
A „kisdiósgyőr” ugye általában 17-19 éves fiatalokból áll..sok reményt ebben az évben sem látok az eredményes szereplésre, edzőjük szerint is a kiesés elkerülése a cél..hát nem lesz egyszerű!
A „kisloki” viszont az edzőmeccseken bizonyította, hogy hiába a sok fiatal, bárkibe bele tudnak marni!
Az biztos, hogy a Sármány, Kertész csatárduóról elég sokat fogunk hallani szerintem.. Tippem:0-2

EGER-MEZŐKÖVESD II
Nem kérdés, hogy győzni kell! És az sem lenne baj, ha magabiztosan, közönségszórakoztató játékkal tennénk!
A kérdés csak az, hogy mennyi NBI-es labdarúgót ad vissza az NBIII-ba a Kövesd!
Ugye tudjuk, hogy mennyire etikátlanok…mint ahogy azt is, hogy az ellopott egri korosztályokból, jó pár „egrifiú” lesz a pályán!
Kár lenne szépíteni…megjósolhatatlan így az eredmény! Tippem:2-0

SALGÓTARJÁN-BVSC
Mindkét csapat lehet a szezon meglepetés csapata! A Salgótarján sok edzőmeccsen nagyon jó focit játszva, általában sok gólt rúgott, de volt szlovák II.osztályú csapat ellen egy 0-10-ük, ami azért jelzi, hogy néha bele fognak szaladni a késbe!
A BVSC igazi fekete ló! Kevés gólos edzőmeccsek, de a Nyíregyházán aratott győzelmük(1-0) figyelemre méltó, míg az is, hogy NBIII-as csapattól csak egyszer kaptak ki!(Érd 0-1)
Szóval ez jó meccs lehet! Tippem:2-1

TISZAFÜRED-SÉNYŐ
A hazaiak voltak nálunk…elég gyenge csapat benyomását keltették! Jó pár edzőmeccsen meg lettek „szórva”! Csoda kellene a pontszerzéshez!
A vendégek nagyon egyben maradtak! Mindig is jó csapat volt a Sényő! Felkészülési meccseiket zömmel NBII-es ellenfelekkel vívták, mindig partiban voltak!
Meglepetés lenne, ha nem 3 ponttal távoznának! Tippem:0-3

BALASSAGYARMAT-PUTNOK
Nem tudom, milyen lóvé esett be Gyarmaton, de nagyon kemény pénzek lettek beforgatva! Siófoki edzőtábor, klasszis top játékosok igazolása, a „fizetések” mértéke….mind arra predesztinál, hogy akár a dobogóért is versenyben lehetnek az idényben!
Pont az ellenkezője történt Putnokon!
Ment a sikeredző, plusz jó pár meghatározó játékos…
A héten igazoltak még 5 fiatalt, hogy legalább darabban meglegyenek…hogy ebből mikor lesz csapat? Nagy talány! Félek ez az ősz, nem lesz a nevükhöz méltó! Tippem:4-0

CEGLÉD-HATVAN
A hazaiak új stábtagokkal, jó pár új játékossal kezdték a felkészülést! Akadozó meccsek után, a bajnoki rajtra alaposan kisimultak! Ha nem is bajnokesélyesek, de masszív kemény csapat lesznek!(Mint ahogy voltak is!)
A Hatvan a tutyimutyi MLSZ miatt alapos hátrányból indult! Ugye nem tudták, hogy megyében vagy NBIII-ban indulnak…nagyon nem mindegy ….se játékos állományban, se költségvetésben….ennek ellenére még tudtak pár minőségi játékost igazolni! Hogy ez elég lesz e a bennmaradáshoz? Necces lesz szerintem… Tippem:2-0

KISVÁRDA II-FÜZESGYARMAT
10 nappal ezelőtt még azt mondtam volna, hogy a csoport talán két leggyengébb csapata találkozik egymással…
Majd az utolsó felkészülési meccsen a hazai csapat Nyíregyházán nyert jó játékkal 3-1!No? Erre ki számított? Addig halomra verték őket…
Annyit még megjegyeznék, hogy az ominózus meccsen 12 ukránnal álltak fel !Nem nevetséges? NBIII-ban?
Vagy másolják a másik neves futballakadémiát?
Egy huncut fillért nem adnák annak a MAGYAR akadémiáknak, akik ilyen arányban nevelik a külföldi fiatalokat! Nem magyar gyerekeket kellene ebben az országban nevelni? Vagy ezeknek több lábuk vagy tüdöjük van? DDD
A vendégeket ugye alaposan kiherélték!
Szinte mindegyik „sztár” román elhagyta a klubot, helyettük inkább megyei labdarúgók jöttek! Nem is ragozom tovább…csoda lenne a bennmaradásuk!(Nálam!) Tippem:2-1

SAJÓBÁBONY-GYÖNGYÖS
Vígh mesternek sincs egyszerű dolga a hazaiaknál!
Legfőképp az anyagiak szabnak határt….nagyon nehéz idény vár a Bábonyiakra!
Az ilyen meccseket nyerniük kell….12-14.helyet szerintem ma aláírnák!
A vendégek olyanok, mint a szélkakas! Szinte megjósolhatatlan a csapat erőssége!
Valószínű, ők is a kiesés ellen fognak küzdeni….ezért egy ilyen 6 pontos meccsen minden előfordulhat!
Aki kikap, az már az első fordulóban nagy hátrányba kerül…Tippem:1-0

TISZAÚJVÁROS-JÁSZBERÉNY
A hazaiak évek óta kiváló körülmények között készülnek, a mezőny egyik leggazdagabb és stabilabb csapata. Ezért is volt nekem csalódás az előző évük!
Ami hihetetlen, hogy ennek ellenére 9 játékos távozott, de minőségieket tudtak igazolni és kiváló kerettel készülhetnek az idényre! Cél a 4-8. hely..ez még talán velem is menne!
Érdemes megnézni, hogy a honlapjuk milyen minőségi….,hírek, nyilatkozatok vannak!
Meglepetés lenne a pontvesztés!
A vendégek ugye már tavaly kivéreztek anyagilag, de a sok fiatallal Németh Gyula edző eredményesen zárta az évet! Most pár rutinosabb futballista is érkezett….jó középcsapat lehetnek!
Ami biztos, mindenkinek neki fognak menni! Ütnek, rúgnak! Senkinek nem lesz sétagalopp ellenük! Tippem:2-0

TISZAKÉCSKE-TÁLLYA
Nagytételben lefogadom, hogy a legjobb kerete a csoportban a Tiszakécskének van! Hiába estek ki az NBII-ből…nemhogy nem estek szét, szerintem még erősödtek is! Meglepetés lenne, ha nem ők jutnának vissza…de mi ezen fogunk dolgozni, hogy ne sikerüljön nekik! DDD
A vendégek a szokásos sokarcú felkészülésüket mutatták! Nagy fegyvertény, hogy egyben maradt a társaság! Ha Kécskén nem is esélyesek a pontszerzésre…tavaly megmutatták, hogy sokkal jobb csapat is tudnak lenni, mint ahol végeztek!
Kíváncsian várom, melyik arcát mutatja majd a csapat! Tippem:3-0