Varga Iván: A felkészülési mérkőzések alapján nehéz idény vár az egri csapatra
Írta: 666 - Dátum: 2021.08.01 07:28

Megkértem Varga Ivánt, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

Örömmel vállaltam az újbóli felkérést, hogy megoszthatom a gondolataimat és a tippjeimet az egri szurkolókkal!

A tapasztalat azt mutatta, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat, de nagy megtiszteltetésnek vettem a megkeresést, ha már más formában nem lehetek közel az egri focihoz. Remélem, hogy az információimmal és a tippjeimmel segíteni tudom a szurkolókat!

Szóval: vasárnap újra elindul a harmadik vonalban is a bajnokság és közösen bízzunk benne, hogy az egri csapat eléri a kitűzött célját és a méltó helyére kerül a foci Egerben, ahogy az volt korábban, akár az én időmben is, amikor a legmagasabb osztályban, az NB.I-ben szerepelt!

1. EGER SE – TÁLLYA

Az elmúlt bajnoksághoz képest nagy változáson esett át mindkét csapat. Az egrieknél szinte egy kezdőcsapatnyi meghatározó játékos távozott, a helyükre érkezőknek még sokat kell dolgozni, hogy legalább azt a szintet hozzák, amit az elődeik. A felkészülési mérkőzések alapján nehéz idény vár az egri csapatra, de ahogy Labancz-mester is elmondta több interjúban, hogy az elvégzett munkában hisz (én is abban hiszek), s ennek meg kell mutatkoznia az eredményekben is. A vendégcsapatnál is voltak játékosmozgások. A két utolsó felkészülési mérkőzésüket egyaránt elveszítették, ráadásul rengeteg gólt kaptak. Azt gondolom, hogy mindkét csapat a biztonságra fog törekedni.

HAJRÁ EGER SE!!!

Tippem: 1-1

2. BÉKÉSCSABA II – FÜZESGYARMATI SK

Egy „második” csapatnál soha nem lehet tudni, hogy kik játszanak majd, de az valószínű, hogy sok fiatal kap lehetőséget ezeknél a csapatoknál, s az a bajnokság során dől el, hogy mit tudnak ezek a fiatalok elérni. Az mindenesetre biztos, hogy a felnőtt fociba való integrálásuknak sok esetben csak jót tesz, ha már fiatalon belekóstolnak ebbe a közegbe. A tavalyi szezonban stabil csapat benyomását keltő vendégeknél is nagy volt a mozgás a nyáron, érkeztek rutinos védőjátékosok és fiatalok egyaránt. A stábban is voltak változások, hiszen Szabados Tamás lett az új vezetőedző.

Tippem: 1-1

 3. KAZINCBARCIKA – TISZAFÜREDI VSE

A hazaiak új edzővel ( Varga Attila ) vágnak neki a bajnokságnak, a keretben is voltak változások. Szinte biztosra vehető, hogy nem lehet más célja a csapatnak, mint az, hogy visszakerüljenek a másodosztályba. A vendégekről sok hír nincsen, az utolsó infó, hogy felkészülési mérkőzésen kikaptak Szolnokon 5-0-ra.

Tippem: 3-0

4. HAJDÚSZOBOSZLÓ – DVSC II

A hajdúsági összecsapáson a „kisloki” az esélyesebb, bár ott is volt nagy jövés-menés, távozott a csapat eddigi edzője I. Bogdanovics, aki Diósgyőrbe „igazolt”. Profi szerződést kapott és az NB.I-es csapat tagja lett az egyik gólfelelős (Gyönyörű) és itt sem lehet tudni, hogy ki játszik az adott aktuális mérkőzésen. A Szoboszló megyei bajnokként jutott fel a magasabb osztályba.

Tippem: 1-2

5. JÁSZBERÉNYI FC – TÖRÖKSZENTMIKLÓS FC

Mint sok csapatnál a Jászberényben is alaposan átalakult a keret. Több kulcsember távozott, de őket sikerült rutinos és fiatal, bizonyítani akaró tehetségekkel pótolni. Sikeres felkészülés után bizakodóan várják a hazai rajtot az újonc ellen.

A Törökszentmiklós a megyei bajnokságból került fel az NB.III-ba.

Tippem: 2-0

6. TISZAÚJVÁROS FC – ÚJPEST FC II

A hazaiaknál is volt játékosmozgás és az edzői stáb is változott ( a korábbi egri tréner, Vitelki Zoltán vette át a csapat irányítását), hiszen egy csapatnyi ember távozott, de a pótlásuk is sikerült, legalábbis darabra, mert ugyanennyi játékos  érkezett.  Az utolsó felkészülési mérkőzésen 4-0-ra legyőzték a Felsőzsolca csapatát Vitelki mester tanítványai. A vendégekről nem sikerült információt begyűjteni, de rájuk is igaz, hogy nem lehet tudni ki játszik a hétvégén.

Tippem: 2-1

7. KISVÁRDA II – SÉNYŐ-CARNIFEX FC

A hazaiaknál tavaly jól működött, hogy sok fiatalnak adtak lehetőséget, valószínű, hogy ebben a szezonban sem lesz ez másképpen. A vendégeknél is kicserélődött a csapat nagy része, voltak távozó játékosok (Gazsi, Gagyi, Hadházi, Boros, Budaházi, Magyar, Molnár, Lizák), de érkezők is ( Lakatos, Vámos, Tóth, Szilvási, Toldi, Páll ). Ezért szinte egy új csapatot kell építenie a Fiumei – Imrő edzőpárosnak.

Tippem: 3-1

8. BKV ELŐRE – SBTC

A fővárosiak a nyugati csoportból kerültek át a keleti csoportba. A 17. éppen bennmaradó helyen végeztek, a 38 mérkőzésből 10-et nyertek meg és 14-et vesztettek el. A nógrádi csapat is a „létszámstop” miatt maradt harmadosztályú. Árki Gábor sportigazgató és Lakatos Béla vezetőedző kiemelte, hogy továbbra is a helyi fiatalokra és a nógrádi kötődésű labdarúgókra építik a keretet.

Érkezett: Csillik,Rédei,Szalay,Bánfalvi,Érsek,Orosházi,Constantino,Sike,Percze

Távozott: Hegedűs,Puporka,Szeles,Petrezselyem,Simó,Köböl,Bocsi,Végh

Tippem: 1-1

9. DEAC – DVTK II

A hazaiaknál mozgalmasan alakult a nyár, hiszen komoly játékosmozgás történt, így nem lesz könnyű dolga a maradó edzőpárosnak, Sándor Tamásnak és segítőjének Györky Gábornak, hiszen távozott a legeredményesebb játékosuk Nagy Krisztián (Kecskemét), Sigér(Nyíregyháza), Nagy Z., Rezes L, Kertész,Kiss,Zöldesi,Kundrák,Sármány.

Az érkező oldalon főleg fiatal tehetségek vannak, akik meghatározó tagjai lehetnek az újjáépülő keretnek (Gaczella,Szabó,Virág,Bidzilya,Deczi,Tochukwu,Trencsényi,Lakatos). A vendég Diósgyőrieknél sincs könnyű helyzetben Zsivóczky Gyula. A nyáron 45 gól távozott a csapattól, aminek a pótlása nem lesz egyszerű, ezért nehezebb szezonra számít az előzőnél. Bízik a fiatal csapatban, akiknek nagyon jó lehetőség az NB.III-as bajnokságban játszani.

Tippem: 3-0

 10. PUTNOK FC – HIDASNÉMETI VSC

A hazaiak Szala Ákos vezetőedző irányításával sikeres bajnoki évadban bíznak, annak ellenére, hogy itt is jelentősen átalakult a keret. 15 új játékos érkezett, köztük többek között olyan rutinos játékos, mint Takács Péter, aki 126 NB.I-es meccsel büszkélkedhet, játszott a DVTK, az MTK, legutóbb az NB.III-as Mezőkövesd színeiben. A vendégek gyakorlatilag a feltöltési szabálynak köszönhetik a magasabb osztályt, bár ehhez kellett egy remek megyei szereplés és bajnoki cím. Mint legjobb osztályozós kiesőként mégis az NB.III-ban szerepelhet ősztől a csapat.

Tippem: 4-1