Mirkóczki Ádám Eger első embere: Elég volt!
Írta: 666 - Dátum: 2021.09.04 08:30
 

Kedves Egri Szurkolótársaim!

Megint nem attól hangos a közvélemény hogy milyen eredményes az Eger, hanem attól, hogy milyen gondok, problémák húzódnak a háttérben. Szeretnék röviden a céljaimról néhány gondolatot megosztani.

Elérkezett a drasztikus lépések ideje! Két éven át türelmes voltam, két éven át le tudtak arról beszélni, hogy meglépjem azt, amit szívem szerint a polgármesterségem első napján, ha úgy tetszik “nulla-nullánál” megléptem volna. Hittem, bíztam, vártam. Kár volt az elvesztegetett időért. Jó magam, az egri sport- és különösen az egri foci elkötelezett híve vagyok, talán ezt nem kell bizonygatnom. Éppen ezért az elmúlt hetek, hónapok eseményei végleges döntéssé érlelték bennem azt a dilemmát, hogy miként tovább.

Nincs többé Eger SE és DVTK.

Nincs többé “egri alattvalók” és “diósgyőri nagyurak”. Elég volt!

Vagyunk annyira tehetségesek mi is, hogy ne mások mondják meg, mi a jó nekünk. Egriként nem tűrhetjük tovább, hogy a Egerhez semmi közük emberek diktáljanak nekünk!

Lehetett volna ez egy jó együttműködés, lehetett volna ez egy “win-win” helyzet, de nem lett. Nem lett, mert a DVTK vezetésének két év alatt sem sikerült megértenie azt, amit a kezdetektől mondtam: nem vagyunk és nem is leszünk egymás riválisai! Mások a céljaink, mások a realitásaink. Nem bonyolult ez és viszonylag könnyen belátható, de a diósgyőri vezetésnek ezt nem sikerült… sajnálom. Őszintén sajnálom.

Ellenben egri szurkolóként, pláne polgármesterként kinek is tartoznék felelősséggel, ha nem az egrieknek és a 110 éves múlttal rendelkező egri focinak!? Megteszem hát, amit meg kell tennem:

befejeztük a Diósgyőrrel!

Szívből kívánok nekik sok sikert, eredményes bajnokságot, büszke szurkolóiknak egy jó csapatot, de Eger rovására Egerben nem nyerészkedhetnek tovább! Azt szeretném és azt akarom, azért dolgozom, hogy Egerben az egriek döntsenek! A fociban is. S ha az az ára a középtávú előrelépésünknek, hogy most vissza kell lépnünk kettőt, akkor ezt fogjuk tenni!

Nekem Eger az első!

Az egri gyerekek, az egri edzők, az egri játékosok! Lehet hogy nem fogja mindenki támogatni és megérteni. Nem baj. Idővel be fogja látni mindenki, hogy Eger nem szorul ígérgető, de ígéreteit be nem tartó mentorra!

A gyerekek edzéséről, játékáról, edzőkről, stábtagokról a jövőben is gondoskodunk. A csapatunk remélem mellénk áll és róluk is gondoskodni tudunk!

Csakazértis hajrá Eger! Csak az Eger!

A részletekről később… Tisztelettel: Mirkóczki Ádám Egri szurkoló, Eger MJV polgármestere