Re: Mírkóczki Ádám
Írta: 666 - Dátum: 2021.10.10 07:54

A DVTK semmiben sem akar partner lenni és együtt sem működik semmiben!

Juhász Gábor elképesztő csúsztatásokkal és hazugságokkal teli interjút adott. Hihetetlen. Nem tudom mi a jobb, ha egyszerűen csak azt feltételezem hogy képtelen megérteni a helyzetet vagy ha szándékosan csak a saját álomvilágát fogja fel “valóságként”. Mindkét esetben alkalmatlan a feladatára.

Lehet, hogy éppen ezért szánták neki ezt a szerepet a kenyéradói, ezt nem tudhatom… Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a Juhász-interjút, azt kellene mondanom: a DVTK azért nem engedi Egert beleszólni semmibe és azért nem adja át nekünk a többségi tulajdont, hogy a DVTK a saját pénzét az egriekre költhesse továbbra is… ugye milyen “hihető”!?

Nézzük a tényeket. Fontos hogy megértse minden egri: a helyzet két síkon kezelendő egyszerre. Az egyik a jogszabályok és a törvényes működésnek a helyreállítása, a másik az egri érdekek érvényesülése mind a tulajdonosi összetételben, mind a napi, operatív döntéshozatalban. Jelenleg egyiknek sem felelünk meg és nekem Eger polgármestereként, sportszerető emberként, az ESE szurkolójaként ezt a két problémát nem pusztán feladatom, hanem kötelességem megoldanom! Minden döntésem ezen érdekek érvényesülésének rendelem alá.

Sajnos sok játékos, edző, és szülő sem érti, hogy mi miért történik. Megpróbálom most tényszerűen elmagyarázni. Van a törvényesség oldala. Itt az a helyzet, hogy a felsővárosi edzőközpont, több, mint egy éve a jogszabályokkal ellentétesen működik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Borsodsport Invest, mint többségi tulajdonosa az Eger Labdarúgósport Kft-nek volt a 2,3 milliárdos támogatás kedvezményezettje, a végkedvezményezett pedig, az Eger Labdarúgósport Kft. Ez van a szerződésben, ami azt is kimondja, hogy a használatbavételi engedélyt követő 15 éven keresztül az ESE-nek kell működtetni az ingatlant és viselni annak minden terhét, költségét. Ezt az okiratot Szabó Tünde államtitkár és Sántha Gergely ügyvezető írták alá 2017-ben. Ehhez képest az egri önkormányzat költségvetéséből működő Egri Városi Sportiskola működteti az “északit” és viseli annak minden terhét! Tehát a támogatói okirattal, a támogatói szerződéssel teljesen ellentétes a valóság, ez már önmagában egy visszafizetési kötelezettséggel fenyegeti a diósgyőri tulajdonosokat.

Ehhez képest kisebb súlyú ügy volt az ESE és a sportiskola között létrejött pályabérleti szerződésnek a megszegése azzal, hogy törvénytelenül, bármiféle megállapodás nélkül kiadták az “északit” 2021 júliusában a Megmozgatlak SE-nek, amit nem tehettek volna meg. A belső vizsgálat tárta fel ezeket a jogi anomáliákat és jogszerűtlen állapotokat, amit nekem törvényi kötelezettségem kezelni. Juhászék ezt sem képesek felfogni. Egyedül az egri gyerekek sportolásának érdekében nem zártam le eddig a felsővárosi edzőközpontot, pedig a jogi helyzet rendezéséig ezt kellett volna tennem azonnal, de a gyerekek miatt, csak a nagycsapatot “mertem” büntetni, azzal a céllal, hogy vegye már észre magát a tulajdonosi kör és fogják már fel, hogy mekkora a baj.

Nem sikerült nekik vagy ha igen, annál gonoszabbak! Úgy látom, hogy Juhász és a DVTK tulajdonosi kör épp az egri gyerekeket használja “élő pajzsként” és tolják őket maguk előtt az önkormányzattal szemben, mert tudják, hogy én nem szeretnék ártani saját gyerekeinknek és eközben telehazudják a szülők fejét, hogy én akarom tönkretenni a gyerekeket és az egri focit, ellentétben velük!

Pedig valójában ők azok, akik semmiben nem partnerek, semmiben sem együttműködők és semmilyen terhet, költséget nem hajlandók viselni, de elvárják, hogy a jogszabályokat semmibe véve, mi fizessünk mindent helyettük.

Aljasság mindaz amit csinálnak, és nettó hazugság mindaz amit állítanak. Pl. Juhász úgy adja elő, mintha a DVTK saját pénzén építette volna az edzőközpontot. Egy nagy túrót! Állami támogatásból készült (azt most inkább nem firtatnám, hogy bele tették-e azt a 2 milliárdot vagy esetleg annak csak a felét…?) de tény, hogy a DVTK egy fillér saját pénzt nem adott hozzá, ellenben azt hiszi, mi egriek ennyire hülyék vagyunk! Amikor a héten szerződésmódosítást kínáltunk az ESE-nek, hogy a jogszerűtlen állapotokat rendezzük, mi volt Juhász válasza!? Egyetlen érdemi mondat: “Nem kívánunk szerződést módosítani.” Ennyit az együttműködési hajlandóságról és partneri viszonyról.

Pedig a szerződés módosítás csak arra irányult, hogy a működési költségek és számlák rájuk eső részét térítsék meg, tehát semmi különlegeset nem kértünk és erre is az volt a válaszuk, hogy “Nem”. De ezeket a tapasztalatokat az elmúlt két évből sorolhatnám: Tárgyaltam Benczés Miklóssal, Sántha Gergellyel, Képes Lóránttal, majd az akkori tulajdonos Leisztinger Tamással is! Később tárgyaltam Juhász Gáborral, Bajusz Endrével, Farkas Balázzsal, az EMMI sportért felelős beosztottaival, sőt legutóbb a jelenlegi tulajdonos Kertész Józseffel is kétszer egyeztettem telefonon! És semmi. Mintha meg sem próbáltam volna semmit.

Kértem az ESE tulajdonát, azt mondták nem. Kértem az ingatlan vagyon nélküli többségi tulajdonjogot, azt mondták nem. Kértem 66 majd 51 százalékot, azt mondták nem. Kértem, hogy mi nevezhessük ki az ügyvezetőt, azt mondták nem. Hol a partnerség!? Az együttműködés, kérdem én?

Tavaly azt ígérte Sántha, hogy amennyit én beleteszek az egri fociba, annyit tesz mellé a DVTK is. 2020-ban 70 millióval támogattuk az ESÉ-t - elődöm 10 év alatt adott ennyit - majd közölte velem Leisztinger, hogy Sántha nem az ő nevében beszélt, tehát az a 70 millió, már csak 35. Aztán ebből lett 30, az is csak akkor jött, amikor nyilvánosan balhét csináltam, mert egy fillért nem küldtek.

Juhász mélyen elhallgatja, hogy a DVTK a saját pénzéből szinte semmit sem fizet! Amiből az Eger gazdálkodik, az az EMMI támogatás, az önkormányzati támogatás, a TAO és az MLSZ támogatás. Ha megkapnánk a tulajdonjogot, ezek ugyanúgy maradnának Egernek! Bizonyára azért nem engedik át nekünk, mert akkor ennek az összegnek a 100 százaléka az egri focira lenne költve.

Tényleg elhiszi bárki, hogy azért nem enged nekünk a DVTK semmiben, mert továbbra is ő szeretné a saját pénzét Egerre költeni!? Ne vicceljünk már!

Arról sem beszélnek, hogy az vajon hány milliós évi támogatásnak számít a konkrét támogatáson túl, hogy nem piaci áron, hanem “hiperkedvezményes” százezrekért adjuk oda éves szinten nekik a teljes sport infrastruktúránkat és még a számlákat is mi álljuk!

És ennek ellenére viselkednek velünk ilyen arcátlanul. Ezek gazemberek!

Ma már ott tartunk, hogy a döntéshozók akkor sem állnak velünk szóba ha keresem őket, az SMS-re nem válaszolnak. Abba meg én fáradtam bele, hogy döntéseket nem hozható bohócokkal egyezkedjek azért, hogy fenn tudják tartani a látszat párbeszédet és látszat együttműködést.

Én már mindent megpróbáltam az elmúlt két év alatt! Mindenkivel leültem, minden lehetséges konstrukciót felajánlottam, minden verziót megpróbáltam, de a DVTK semmiben nem partner, semmiben sem együttműködő.

Ezért nincs tovább velük szemben se türelem, se konstruktivitás a részemről. Két éven át hiába próbáltam meg mindent! Hiába vagyok sport és főleg focirajongó, még egy ilyen polgármestert se vesznek kutyába se!

Mit képzelnek ezek magukról!? Ha nem lesz miénk az ESE, jönni fog az új klub és azzal visszünk tovább mindent és abban biztosítjuk a játékosaink és gyerekeink további sportolását, versenyeztetését.

Ha nincs más út, akkor újra kezdjük az egészet, de ebből a diósgyőri garnitúrából elég volt!