Varga Iván: nem kaphat ki az egri csapat a vasárnapi matinén
Írta: 666 - Dátum: 2022.05.07 17:09

Megkértem Varga Ivánt, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

Azt írtam legutóbb, hogy előfordulhatnak „csodák” a fociban és volt is már erre számos példa ebben a csoportban is. Ez történt a hétközi fordulóban, amikor is az Eger „elcsent” egy pontot a már bajnokként pályára lépő Kazincbarcika ellen a Szentmarjay Stadionban. Természetesen örülni kell minden megszerzett pontnak, de ezt meg kellene csinálni a közvetlen riválisok ellen is, mert akkor lenne értéke az ilyen „bravúrpontoknak”. A csapat hétvégi kirándulása a viharsarokba pont egy ilyen alkalmat kínál az egri gárda számára, mert nem lehetetlen küldetés a Békéscsaba II fiatal együttesének a legyőzése, de a döntetlen is már siker lenne. Kicsit leszűkíti a szakmai stáb mozgásterét a sérültek száma, jobbulást Nagy Gerinek, aki Szoboszlón sérült meg súlyosan és az idén már nem számíthatnak rá.

1. BÉKÉSCSABA II – EGER SE

Nem várt meglepetést ért el a Kazincbarcika elleni döntetlennel az Eger. A papírforma és az aktuális forma egyértelmű vereséget prognosztizált a szerdai összecsapásra, de ezt egy gólnélküli döntetlennel átírta az egri csapat. A viharsarkiak hazai pályán jól szerepelnek, rengeteg gólt szereznek, de sokat is kapnak. Ezért mindegy milyen játékkal, taktikával, akarattal, hozzáállással, de nem kaphat ki az egri csapat a vasárnapi matinén. Ez egy szerdai teljesítménnyel elérhető.

HAJRÁ EGER SE!!!
Tippem: 1-1

 

2. TÁLLYA – JÁSZBERÉNYI FC

Mindkét alakulat hihetetlen negatív tavaszt produkál, a szimpatizánsok és a csapatok is biztosan másra számítottak. Kérdés, hogy melyik gárdának szakad meg ez a rettenetes sorozata. A Jászberény még bajba is kerülhet.

Tippem: 1-1


3. SÉNYŐ-CARNIFEX FC – PUTNOK FC

A szabolcsiaknak egy fantasztikus sorozata szakadt meg a Hidasnémetiben lejátszott hétközi fordulóban. A borsodiak erős középcsapattá fejlődtek, amit a remek tavaszi teljesítmény alapozott meg. Bárkit képesek legyőzni, de ennek az ellenkezője is igaz. Őszi, egymás elleni találkozójukon vendég siker született Putnokon (1-2).

Tippem: 1-1

 

4. DVSC II – BKV ELŐRE

 A hazaiak négy mérkőzés óta veretlenek, legutóbb a debreceni derbin játszottak döntetlent az egyetemistákkal úgy, hogy Sidibe a 95. percben egyenlített. A fővárosi közlekedésieket is megszorongathatják, akik óriási meglepetésre hazai környezetben kaptak ki simán 3-0-ra a Tiszafüred együttesétől.

Tippem:1-0

 

5. KISVÁRDA II – TISZAFÜREDI VSE

Szerdán a hazaiak egy simának tűnő mérkőzésből csináltak maguknak egy nagyon szoros meccset a békési lila-fehér fiatalok ellen (3-2). Vasárnap olyan ellenfél látogat hozzájuk, akik zsinórban három meccset nyertek meg kapott gól nélkül.

Tippem: 1-1

 

6. DVTK II – TÖRÖKSZENTMIKLÓS FC

Nagyszerű szériában vannak a DVTK fiataljai, ráadásul két játékost száműztek az első keretből, akik biztos lehetőséget kapnak Zsivótzky-mestertől. A hétvégén is nagy esélyük van arra, hogy gyarapítsák a győzelmeik számát és ezzel együtt a pontjaik is szaporodjanak. A vendégeknek ezúttal marad a szimpatikus vesztes titulus.

Tippem: 5-0

 

7. FÜZESGYARMATI SK – HAJDÚSZOBOSZLÓ

A békésieknél nem múlt el nyomtalanul a hazai veretlenségük elvesztése. A hétközi fordulóban súlyos vereséget szenvedtek Diósgyőrben (0-5). A fürdővárosiak is szeretik a sormintát: döntetlen-győzelem-vereség. Az egymás ellen vívott mérkőzésükön a hazai pálya előnyét élvező Gyarmat az esélyesebb, hogy megszerezze a pontokat.

Tippem: 2-1

 

8. SBTC – HIDASNÉMETI VSC

 A két alsóházi gárda összecsapásán a hazaiak az esélyesebbek a győzelemre. Mindkét csapat még próbál kapaszkodni, a borsodiak az utolsó öt meccsükből hármat is megnyertek, de egyre kevesebb a remény, hogy bármelyikük is megszerezze a bennmaradást érő helyek valamelyikét.

Tippem: 2-1

 

9. ÚJPEST FC II – DEAC

A budapesti lilák négy meccset hoztak le győztesen, a debreceni egyetemisták négy meccse nem nyertek (4D). A vasárnapi matinén minden előfordulhat, ami az eredményt illeti. A pillanatnyi mentális állapot dönthet, de akár jó eséllyel megismétlődhet az őszi eredmény is (1-1).

Tippem: 1-1


10. KAZINCBARCIKA – TISZAÚJVÁROS FC

A Kazincbarcika hosszú idő után hullajtott el pontokat a hétközi fordulóban az egri Szentmarjay Stadionban (0-0). A Tiszaújváros pedig megszakította a Füzesgyarmat 16 meccses hazai veretlenségi sorozatát. A két borsodi „vegyész csapat” találkozója - aminek a presztízsen kívül már nincs tétje - jó mérkőzést ígér a Kolorcity Arénába vasárnap kilátogató nézők számára. A bajnokként pályára lépő hazaiak ünneplését elronthatják a Vitelki-legények.

Tippem: 1-1