Egy kicsit másfajta interjú Dr. Vitányi Lászlóval.
Írta: 666 - Dátum: 2022.06.10 15:49

Mire emlékszel legszívesebben az az ESE-vel kapcsolatban? - Huh, ezt nehéz lenne egy mondatban leírni... Mind a régmúltból, mind a közelmúltból meghatározó élményeket szereztem, így egy dolgot nem tudnék kiemelni.

Jártál-e már korábban vagy mióta élsz Egerben? - Természetesen, hiszen itt születtem és nőttem fel.

Milyen városnak ismerted meg Egert? - Rendkívül szép város, igazi turistacsemege. Nemcsak Eger, hanem az egész régió bővelkedik csodaszép helyekben, látványosságokban.

Ajánlanád-e másoknak is a városunkat? - Ez nem is lehet kérdés. Nem is oly régen az érettségi évfordulónkat is Eger vonzáskörzetében ünnepeltük volt debreceni osztálytársaimmal.

Melyik vendéglátó egység a kedvenc helyed? - Nehéz egyet kiemelni, de ha kell akkor a Mátyust mondanám. Nemcsak étkezni lehet, hanem egy hosszabb programot is el lehet tölteni, ráadásul remekül főznek. És természetesen Harmati Peti személye is több osztályzattal emeli a színvonalat.

Hol töltődsz fel könnyebben? A természetben vagy Egerben? - Leginkább a családdal. Velük pedig a természet és Eger is szóba jöhet természetesen.

Eger melyik városrészén laksz? - Nem konkrétan Egerben, hanem néhány kilométerrel arréb lakunk, mert fontos volt, hogy a gyerkőcöknek az udvaron is elérhető legyen a nagy mozgástér, amit könnyebben megtudtunk így valósítani.

Kedvenc válogatottad? - Egyértelműen a magyar. A külföldiek közül a hollandoknak szurkolok - Van Bastenék óta.

Kedvenc magyar csapatod? - Ez is elég egyértelmű, hiszen az Eger SE. De nagy figyelemmel követek több klubot is, főleg ahol játszottam vagy dolgoztam. Így megkülönböztetetten nézem a Debrecen, a Diósgyőr eredményeit. Az alacsonyabb ligákból a Zebegény és a Szomolya csapatait kiemelten követem, de a Mezőkövesdet is nézem. Még sorolhatnék néhányat, akikre mindig rámegyek az aktuális hétvégén, hogy mit játszottak.

Kedvenc külföldi játékosod? - Szeretem a kreatív, technikás játékosokat, de megmaradtam valamiért Van Bastennél. Talán a kor miatt nem választok már "kedvencet".

Kedvenc magyar játékosod? - Nehéz egyet kiemelni, így most nem is tenném.

Kedvenc ételed? - A rántott sajt bármikor jöhet.

Kedvenc italod? - Light kóla, Citromos Jana, "Mekis" kávé.

Kedvenc zenéd? - Mindenevő vagyok, szinte minden stílussal lehetett már hallani ahogy közlekedem.

Van-e kedvenc állatod? - Nincsen.

Kedvenc színed? - Kiskoromtól kezdve a kék volt, nem tudom miért.

Család? Gyerek? - Igen, van szerencsére. Jobban nem is lehetnék ebből a szempontból.

Korod? - 41, már nem sok van hátra úgy fest.

Hol születtél? - Egerben.

Nem úszod meg ESE kérdés nélkül. Mit vársz a csapattól a 2022- 23-as idényben! - Nehéz kérdés és több szempontból kell megnézni, hiszen a férfi vonalon Tehetségközpont, míg nőiben Kiemelt Képzési Központ vagyunk, így jelentős strukturális és szakmai átalakítást kellett és még kell is eszközölni mind szakmailag, mind szervezetileg, hogy megfeleljünk az MLSZ követelményeinek, de gondolom elsősorban a férfi első csapat a kérdés. Jelentős átalakulás lehet a keretben, de az idei év érdekes lesz, hiszen a bajnokságot megnyerő csapat is még osztályozóra kényszerül, így legalább NB2 középmezőny költségvetéssel kell rendelkeznie, aki kimondja a feljutást. Reálisan az 5-8 hely közé várom magunkat, ha minden úgy alakul ki, ahogy azt elterveztük.