Varga Iván: borzalmas volt végigignéuni azt a játékot amit a csapat produkált
Írta: 666 - Dátum: 2022.08.02 14:08

Megkértem Varga Ivánt, hogy egy - egy mondattal megfűszerezve, tippeljen az NBIII Keleti csoport, következő forduló eredményeire.

Kattints a részletekre!


Teljes hír

Sajnos nem úgy sikerült a 2022/23-as szezon kezdése az Eger SE csapatának, ahogy azt sokan elvárták volna. A Kisvárda jóvoltából látva a meccset, borzalmas volt végignézni azt a „játékot”, amit a csapat produkált. Lehet ezzel vitatkozni, nem egyetérteni, de az ember a szemének hisz leginkább, mivel vizuális lény. Elemi hibák tömkelege a védekezésben, amiket már a serdülőben tanítanak és tilos elkövetni (gondolok itt arra, amikor középre bepasszoljuk a labdát az ellenfélnek, amit az könyörtelenül megbüntet). Persze, tudja az ember, hogy a labdakihozatallal kell felépíteni a játékot, de mi kell ahhoz…, inkább nem is folytatom, mert nem szeretnék megbántani senkit sem. Nem is tisztem a játék kielemzése, a csapat bírálása, mert arra ott vannak a megfelelő „szakemberek”, akiknek ez is a feladatuk. Mindezt csak figyelemfelkeltésnek szántam, mert annyira feltűnő hibák voltak ezek, de ezen kívül semmi rosszindulat nincs benne. A továbbiakban csak bizakodni lehet, hogy megváltozik akár már most a megyei „DERBYN” a csapat hozzáállása és mindenki megtesz ezért mindent, mert az a néhány szurkoló, akik még a csapat mellett vannak, nem ezt érdemlik, amit a hétvégi meccsen nyújtott a csapat.

1. EGER SE – FC HATVAN

A heves megyei rangadó egyaránt fontos mindkét csapat számára. A presztízsen túl szükségük van a pontokra is. Az Eger a szabolcsi mérkőzésen súlyos, kiütéses vereséget szenvedett (4-0) a Kisvárda tartaléktól. A hatvaniak viszont pontot raboltak az elmúlt idény egyik meglepetés csapatától, a Hajdúszoboszlótól (1-1). Az egri összecsapásukon bármilyen eredmény születhet, de talán a döntetlen a legvalószínűbb, aminek a vendégek örülnének jobban.

HAJRÁ EGER SE!!!

Tippem: 1-1

 

2. HAJDÚSZOBOSZLÓ – BÉKÉSCSABA II

Egyik csapat sem tudott nyerni a hétvégi fordulóban. Ez bizonyosan a viharsarkiaknak fájóbb, hiszen hazai pályán kaptak ki az Urbán Flóri által dirigált budapesti vasutasoktól. A hajdúságiak hazai környezetben esélyesebbek, hogy megszerezzék a három pontot.

Tippem: 1-0


3. KARCAGI VSE – SÉNYŐ-CARNIFEX FC

Rosszul indították a bajnoki szezont a csapatok. A mérkőzést megelőzően az edzők győzelmet vártak és erre három kapott gól és vereség a végén. A hétközi fordulóban van lehetőség a javításra, hogy bármelyikük is megszerezze a győzelmet és az ezzel járó 3 pontot.

Tippem: 1-1

 

4. DEAC – DVSC II

 Nem várt vereséggel kezdtek az egyetemisták a hazai pályán rendkívül hatékony Füzesgyarmat ellen. A kis Loki hozta a kötelezőt az új edzővel (Máté P.), ugyanis az újonc Kőrösladány gárdáját verték meg minimális különbséggel (1-0). Egymás elleni találkozójukon a rutin dönthet, ami az egyetemisták mellett szól.

Tippem: 2-1

 

5. KISVÁRDA II – PÉNZÜGYŐR SE

Mindkét csapat nagyszerűen kezdte meg a szezont. Magabiztosan szerezték meg a bajnoki pontokat az aktuális ellenfelükkel szemben. A Várdai-Vitézek éppen az Egert verték simán és könnyedén (4-0), míg a pasarétiek a Vitelki-legényeket páholták el idegenben (0-3). A hétközi összecsapásukon a jobb napot kifogó gárda nyerhet.

Tippem: 1-1

 

6. BVSC-ZUGLÓ – FÜZESGYARMATI SK

A fővárosi vasutasok az elmúlt idényben is a feljutást tűzték ki célul, ahogy ez az idei bajnokságra is igaz. Ezért szerződtették Urbán Flórit a csapat vezetőedzőjének. Az első fordulóban ezt meg is mutatták, mert idegenben legázolták a Szenti Zoli barátom által vezetett békési fiatalokat (4-0). A Gyarmatiak is folytatták a hazai pályán nyújtott remek teljesítményüket és a házi gólkirály (Popescu) vezérletével a debreceni egyetemistákat fektették kétvállra (2-1), ahol a nyár legnagyobb igazolása, a válogatottat is megjárt Korhut Mihály még csak 45 percet töltött a pályán.

Tippem: 3-1

 

7. KŐRÖSLADÁNYI MSK – VASAS FC II

A két újonc csapatnál csalódottak lehetnek a vezetők és a szurkolók egyaránt. A kisebb csalódás talán a békésieknél van, mert Debrecenben ki lehet kapni (0-1). A hétközi fordulóban ismét egy „tartalék csapat” lesz az ellenfél, de ezúttal hazai közönség előtt. A nagyobb csalódás mindenképpen az angyalföldi piros-kékek háza táján van, mert a „feltúrbózott” Vasas II egy biztosan megnyert meccset „adott” döntetlenre a remekül küzdő jászsági csapattal szemben (3-3), pedig a szünetben már 3-1-re is vezettek. A szerdai találkozójukon egyértelműen csak a győzelem lehet a cél és elfogadható eredmény az előző idény Békés-megyei bajnoka ellen.

Tippem: 0-3

 

8. JÁSZBERÉNYI FC – DVTK II

A szinte teljesen kicserélődött Jászberény csapata meglepetésre egy gólgazdag mérkőzésen elvitt egy pontot a Fáy utcából. Ráadásul kétgólos hátrányt dolgozott le a gárda, ami mutatja a csapat erejét, s hogy jól sikerültek az igazolások. A miskolci piros-fehérek, szintén új együttest építettek a saját nevelésű fiatalokból, simán kikaptak otthon a fővárosi közlekedésiektől (0-2). Ismét nehéz erőpróba vár rájuk, mert nem lesz nekik sétagalopp a soron következő jászberényi mérkőzésük sem.

Tippem: 2-0

 

9. PUTNOK FC – FC TISZAÚJVÁROS

Mindkét csapat találkozója után 0-3 volt olvasható az eredményjelző táblákon. Csak micsoda különbség volt a kettő között! Nagyon bekezdett a Katona B. által irányított Putnok, amely meglepetésre Sényőről távozott három ponttal. A Tiszaújváros az újonc Pénzügyőr gárdájától szenvedett sima vereséget. Szerdán meglátjuk, hogy melyik csapatnak sikerült jobban feldolgozni a hétvégi eredményt. A presztízs értékű borsodi rangadón minden lehetséges.

Tippem: 2-1


10. BKV ELŐRE FC – TISZAFÜREDI VSE

Két, hétvégén egyaránt győztes csapat összecsapását rendezik meg a BKV Előre Sport utcai otthonában. A budapestiek kisebb fiatalításon mentek keresztül, míg a Tisza-partiaknál nagy volt a jövés-menés. Több rutinos játékos távozott (Mészáros N.), de ez nem igazán látszódott a hétvégi teljesítményükön, mert egy jó felkészülés utáni Karcagot sikerült könnyedén legyőzniük (3-1). Kérdés, hogy mindez mire lesz elég szerdán a budapesti találkozón.

Tippem: 2-1