Varga Iván: megint egy rangadó
Írta: 666 - Dátum: 2024.05.04 06:52

Nem ízlett a Várda-keserű az egri csapatnak. Ezzel a mondattal kezdtem ősszel az Egerben lejátszott és Kisvárda győzelemmel végződött meccs után. A tavaszi, várdai találkozón sikerült az Eger SE-nek alaposan visszavágni ezért az őszi vereségért. A Várkerti-vitézek ellen ismét működött a Lázok féle „Sós recept”. Máténak újból sikerült a duplázás és ennek, na meg a tökéletes helyzetkihasználásnak köszönhetően simának mondható győzelem született, ami megerősítette a csapat pozícióját a táblázaton. Most lehet csak igazán sajnálni a korábban elhullajtott pontokat.

A hétvégén megint egy rangadó, egy helyosztó mérkőzés vár a gárdára, amikor is a debreceni egyetemisták vizitálnak a Szentmarjayban. Amelyik csapat begyűjti a három pontot, könnyen lehet, hogy az élmezőnyben végez a szezon végén. Reméljük, hogy vasárnap tovább folytatódik a debreceni fekete-fehérek ellen is ez a fajta jól bevált „recept-írás” és Egerben maradnak a pontok!

 

 1. EGER SE – DEAC

Az egriek hazai közönség előtt még ősszel a Kisvárdától kaptak ki. Tavasszal még veretlen a „ráncfelvarráson” átesett Szentmarjay-stadionban. Az egyetemisták régen szereztek három pontot, bízunk benne, hogy ez nem Egerben fog megszakadni. A pillanatnyi forma alapján a hazaiaknak nagyobb az esélyük a három pont megszerzésére.

Ősszel: 1-1

HAJRÁ EGER SE!!!
Tippem: 1-0

 

2. SALGÓTARJÁNI BTC – FC HATVAN

Igazi kiesési rangadót játszanak egymással a csapatok. Hazai győzelem estén szinte biztos, hogy az SBTC továbbra is NB.III-as marad. A hevesiek legutóbb vereséggel zártak a Karcag ellen, ami nagyon veszélyes helyzetbe sodorta a Spisljak vezette egyletet. Amennyiben nem sikerül javítaniuk Salgótarjánban, akkor az akár végzetes is lehet.

Ősszel: 1-1

Tippem: 1-1


3. DVSC II – KISVÁRDA II

A forduló rangadóját játszák Debrecenben, amelynek tétje a bronzérem. A hazaiak győzelem esetén utolérik a rivális csapatot és megnő az esélyük, hogy fellépjenek a dobogóra, hiszen az elkövetkező fordulókban már csak Debrecenben lépnek pályára a Loki fiataljai. Az elmúlt meccseken mutatott formák alapján a debreceniek az esélyesebbek.

Ősszel: 1-1

Tippem: 2-1

 

4. KARCAGI VSE – ÚJPEST FC II
A karcagiak a Népkertben aratott minimális győzelmükkel fellélegezhetnek, mert gyakorlatilag meghosszabbították a tagságukat az NB.III-ban. A lila-fehérek is megnyugodhatnak az utolsó öt meccsen elért eredményeik alapján. Ennek tudatában mindkét gárda felszabadultan játszhat, s ebből kialakulhat egy közönség szórakoztató előadás is.

Ősszel: 3-1 Újpest II

Tippem: 2-2

 

5. PUTNOK FC – TISZAFÜREDI VSE

Nagy különbség van a két csapat között, egészen más célokért küzdenek. A Putnok gárdája jó formában van és ez most elmondható a Füredről is, bár legutóbb hazai pályán nagy lehetőséget packáztak el a DVTK elleni pontvesztéssel. A Tisza-partiaknak létfontosságú lenne a három pont megszerzése, de a listavezető ellen ez szinte lehetetlen vállalkozás.

Ősszel: 2-3 Putnok

Tippem: 3-1

 

6. GYÖNGYÖSI AK – DVTK II F4R

A Gyöngyös már beletörődött abba, hogy kiesett és már csak a szép búcsúzásért játszanak. A diósgyőriek a Tiszafüreden elért döntetlennel életben tartották a reményt az osztályban maradáshoz. Ezt megszilárdíthatják, ha nyerni tudnak Gyöngyösön.

Ősszel: 2-0 DVTK II F4R
Tippem: 0-1

 

7. TISZAÚJVÁROS FC – REAC

A Tiszaújváros kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt hazai pályán. Az előre lépéshez mindenképpen le kell győzniük a teljesen szétesett fővárosiakat. A REAC az utolsó hat mérkőzését mind elveszítette és valószínű, hogy már elfogadták a kiesés tényét is.

Ősszel: 5-1 Tiszaújváros

Tippem: 4-0

 

8. SÉNYŐ FC SELYEM-BER – CIGÁND SE

Kapacináék még nagy bajba kerülhetnek, ha nem sikerül pontokat szerezniük. A dobogós borsodiak ellen kemény feladatnak ígérkezik. A Bogdanovic vezette vendégek nagyszerű formában vannak, hét meccsen 19 pontot zsebeltek be. A hétvégén folytathatják ezt a remek sorozatukat a hullámzó teljesítményt mutató Sényővel szemben.

Ősszel: 3-0 Cigánd

Tippem: 0-2