Varga Iván: a legnehezebb idegenbeli összecsapása vár Bukránékra
Írta: 666 - Dátum: 2024.05.11 07:09

Sajnos nem sikerült egymásután a harmadik győzelmet is megszereznie a csapatnak. Az a játékstílus, amit az Eger játszott nagyon feküdt a debreceni fekete-fehéreknek. Azt gondolom, hogy hosszútávon meglátszik a csapaton a rutintalanság és ez valahol érthető is, mert a fiatalok még nem tudnak folyamatosan, stabilan koncentrálva játszani. Ezt nagyon jól használták ki Korhuték és szerintem abszolút erre építették a meccs taktikáját. Még három forduló van hátra a szezonból, három rettenetesen nehéz mérkőzést kellene sikeresen abszolválnia a gárdának, hogy legalább az ötödik helyet megszerezzék. Rögtön az első ellenfél, aki szembe jön hétvégén, a kiesés elől menekülő Sényő lesz, akikhez nem nyerni jár a csapat. Kapacináék nagyon motiváltak lesznek, mert még nem biztos a bennmaradásuk az NB.III-ban. Az Egernek is fejben kell erősnek lenni és mindenkinek, aki pályára lép odatennie magát, ha pontot vagy pontokat szeretnének szerezni. Talán a tavaszi szezon legnehezebb idegenbeli összecsapása vár Bukránékra. Sok szurkolótársam nevében mondhatom, hogy nagyon szép eredmény lenne a bajnokság végén az az ötödik helyezés.

 

1. DEAC – DVSC II  (szombaton)
A helyezésektől függetlenül egy városi derbi mindig hatalmas presztízzsel bír. A két csapat rendre kemény összecsapást vív egymással. Ez most sem lesz másképp a DEAC sportcentrumban. A vendégeknek nyerni kellene, ha meg akarják szerezni a bronzérmet.

Ősszel: 4-1 DVSC II

Tippem: 1-2

 

2. SÉNYŐ FC SELYEM-BER – EGER SE

Mindkét társaság vereséget szenvedett az előző fordulóban. Kapacináék az utolsó percekben kapott gólokkal veszítettek minimális különbséggel a dobogóért harcoló Cigánd együttese ellen. Még mindig nem sikerült elmozdulniuk a kieső zónából. Az Eger hazai pályán kapott ki a feltámadt debreceni egyetemistáktól, akik ezzel átvették az ötödik helyet.

Ősszel: 1-1

HAJRÁ EGER SE!!!
Tippem: 1-1

 

3. TISZAFÜREDI VSE – CIGÁND SE

Két, hosszú ideje veretlen és teljesen más célokért küzdő csapat találkozik a hétvégén a Tisza-parton. Érdekes eredmény született a listavezető otthonában. A Tiszafüred óriási meglepetésre 0-3- ról tudott nyerni, pedig a 86. percben még 3-1 volt a Putnoknak, innen „tápászkodott” fel a vendégcsapat. A Bogdanovic vezette cigándi csapat Sényőn nyerte meg aktuális mérkőzését és ezzel a három ponttal versenyben van az aranyéremért. Itt is az utolsó percekben fordította meg a mérkőzést a Cigánd. Azt mondják, „ezért szép játék a labdarúgás…” Hmm…!

Ősszel: 3-1 Cigánd

Tippem: 2-2


4. KISVÁRDA II – TISZAÚJVÁROS FC

A Várdai-Vitézekre kihatással lehet az első csapat búcsúja az első osztálytól, mert zsinórban három vereséget szedtek össze, s ezzel lecsúsztak még a dobogóról is. Ki tudja, hogy mit tartogat még számukra az utolsó három forduló? Ebből a lelki állapotból nagyon nehéz „felállni” és lehet, hogy nem is fogják már nagyon erőltetni. Azért reméljük, a „becsület” és a sportszerűség megváltoztat sok mindent Szabolcsban! A borsodiak meglepetésre csak egy pontot szereztek a már kieső REAC ellen. Lehet, hogy már ők is a szezon végét várják?

Ősszel: 2-1 Tiszaújváros

Tippem: 1-1

5. FC HATVAN – GYÖNGYÖSI AK

Heves megyében is egy igazi presztízs mérkőzés következik. Ebben az esetben sem számít a csapatok helyezése. A két szomszédvár mérkőzése mindig tele van izgalommal, váratlan fordulatokkal. Ez vasárnap is így lesz a Népkerti-pályán. A hazaiaknak mindenképpen győzni kell a bennmaradáshoz.

Ősszel: 1-1

Tippem: 2-0

 

6. ÚJPEST FC II – SALGÓTARJÁNI BTC

A lilák hazai környezetben veszélyesebbek, mint idegenben. Inkább otthon gyűjtögetik a pontokat. A nógrádiak hazai pályán váratlan vereséget szenvedtek a Hatvan ellen, ezzel megnehezítették a dolgukat a bennmaradást illetően. Pedig egy győzelemmel kicsit megléphettek volna az üldözőktől, így viszont még nem biztosították a helyüket a ligában. A hétvégén kisebb az esélyük, hogy gyarapítsák a pontjaikat.

Ősszel: 4-0 SBTC
Tippem: 0-2

 

7. REAC – KARCAGI VSE

Varga Attila elégedett lehet az utóbbi hetek teljesítményével, hiszen négy meccs óta veretlenek, amit tovább vihetnek a REAC ellen is. A fővárosiaknak sikerült végre pontot szerezni, de ez már kicsit késői fellángolás. A tavaszi szereplésük miatt búcsúzni kényszerülnek.

Ősszel: 3-0 Karcag

Tippem: 3-1

 

8. DVTK II – PUTNOK FC

Egy nagyarányú győzelem is kevés lehet az üdvösséghez. A diósgyőri fiatalok nyertek Gyöngyösön, de még ezzel sem biztos a bennmaradásuk. A listavezető ellen is „pontosan” kellene játszaniuk, hogy levegőhöz jussanak. Egy esetleges vereséggel nagy bajba kerülhetnek. A Putnok hatalmas meglepetésre otthon kapott ki a kiesés elöl menekülő Tiszafüredtől, úgy, hogy a vége előtt négy perccel még vezettek 3-1-re. Egy újabb „botlás”, akár végzetes is lehet számukra, tönkre téve az egész éves munkájukat.

Ősszel: 4-0 Putnok

Tippem: 0-3