Felföldi József Sohasem késő újrakezdeni
Írta: ElectronRadio - Dátum: 2021. February 16. 17:17:48
A Brexit Balett nemzetközi sikere után ismét nagyot alkotott a debreceni édességgyáros zeneszerző, Felföldi József. A Sohasem késő újrakezdeni című, zenei performansznak is tekinthető klipje olyan érzelmi töltetet ad mindenki számára, ami felér egy több hónapos motivációs tanfolyammal.

Felföldi úr személyes érzéseiből és életének eseményeiből inspirációt merítve alkotta meg motivációs videóját, amely saját életfelfogását tükrözve közvetít bíztató szavakat mindenki számára, témája ezúttal a szeretet. A szerző nézetei alapján a szó képes megváltoztatni embereket, életszemléletet, ezért a szeretet csodákra képes.

Felföldi úr élete során számos nehézségbe ütközött, ám soha nem törődött bele sorsába, nem adta fel, és minden helyzetből igyekezett kihozni a legjobbat. Ebben óriási segítséget jelentett számára családja és barátai feltétlen támogatása és végeláthatatlan szeretete.

Fiatalon, 14 évesen egy baleset következtében elvesztette egyik szemét, de ezt igyekezett nem tragédiaként felfogni, így nem hagyta, hogy ez az esemény rányomja bélyegét élete további részére. Édességbirodalmának felépítése során is találkozott akadályokkal, néhány negatív külső hatás komoly következményeket okozott vállalkozásában, ám ezek után is újra tudta kezdeni álmainak megvalósítását, és szinte a nulláról sikerült újjáépítenie cégét, amely ma is sikeresen működik. Felföldi úr kevés szabadidejében szívesen alkot, dalokat és költeményeket ír, tehetséggondozó alapítványt működtet és szociális érzékenysége végett rendszeresen adományokkal támogatja a rászorulókat.

Felföldi régi ars poeticája az: nincsenek érdekek, nincs kötelék csak a tiszta, szívből jövő szeretet. Egy baráti beszélgetésen Felföldi József így fogalmazott: „Számomra a szeretet olyan, mintha a testem belülről tele lenne pici páncél széfekkel, több millióval, és mindegyikben szeretet lenne, külön-külön mindenki számára, és mennyisége is egyforma lenne. A szeretet az egyetlen, ami életben tart, az egyetlen amiért még érdemes harcolni, és amiért érdemes élni. Számomra a szeretet maga az élet. Mindezt elérni csak munkával, sok munkával lehet. Egy századeleji francia filozófus szerint a munka célszerű, tudatos, emberi tevékenység. Én hozzátenném: értelme csak akkor van, ha ebben és minden másban első vagy.„

A szerzemény néhány hónapja került fel a legnagyobb videómegosztó portálra, ahol azóta már több, mint 300 ezren tekintették meg. A hozzászólásokból kirajzolódik, hogy sokan egyetértenek a videó üzenetével, sokan pedig azért mondanak köszönetet, amiért Felföldi úr emlékeztette őket feledésbe merült életfelfogásukkal, és ismét kitűzhetik maguk elé régóta dédelgetett céljaikat, álmaikat.