Levél mellékletek letöltése

Betű méret növelése: Normál betűméretBetűméret növeléseBetűméret növelése még jobban   

  1. Először is válasszuk ki azt a levelet, melynek a mellékletét le akarjuk tölteni. Kiválasztani valamit úgy tudunk, hogy az egér mutatóval rá mutatunk a kiválasztani kívánt levélre, majd az egér bal gombjával egyet kattintunk! Erre a levél ki lesz választva, amit a megváltozott színe (kiemelés) is jelez. Ha a levél tartalmaz mellékletet, akkor a levél feladójától balra látható egy apró gémkapocs.

  2. Amint kiválasztottuk a levelet, a levelező ablakának jobb alsó szakaszában a gémkapocs nagyobb méretben lesz látható. Most vezessük erre a gémkapocsra az egér mutatóját. Amint a mutató rámutat a gémkapocsra, rákattintunk egyszer az egér bal gombjával. Egy újabb kisméretű ablak jelenik meg, melyben láthatjuk a mellékletek megnevezését, valamint egy menüpontot, amely így szól: "Mellékletek mentése".

  3. Most rákattintunk egyet az egér bal gombjával a "Mellékletek mentése" menüpontra.

  4. Megjelenik egy ablak, melynek a címe: "Mellékletek mentése". Először kiválasztjuk a menteni kívánt mellékletet (rámutatunk az egér mutatóval, majd egyet kattintunk az egér bal gombjával). A menteni kívánt melléklet kiválasztása után figyelmünket az ablak "Mentés helye:" nevű mezőjére vezessük. Döntsük el, hogy megfelel e nekünk a felkínált mappa (könyvtár, gyűjtő hely).

  5. Ha mi szeretnénk kiválasztani a mentés helyét, (a tallózás azt jelenti, hogy én magam szabadon válogatok a mappáim közt, esetleg létrehozok egy újat), akkor válasszam a "Tallózás ..." gomb lenyomását!

  6. A tallózás gomb lenyomása után ismét megjelenik egy ablak, melynek a címe: "Tallózás a mappák között". A megjelenő ablak jobb oldalán találjuk meg a csuszkát, valamint a felfele, illetve lefele mutató nyílrészt. Most addig kattintgatunk a felfele, vagy a lefele mutató nyilakra, vagy megfogjuk a csuszkát az egér bal gombjával, amíg a kívánt mappát nem látjuk az ablakban.

  7. Amint a kívánt mappa neve felfedezhető az ablakban, rámutatunk az egér mutatóval, kijelöljük (rákattintunk egyet). Ezt követően az egér mutatót rávezetjük az "OK" gombra, rákattintunk egyet az egér bal gombjával. Az ablak bezáródik, és visszakerülünk a "Mellékletek mentése" című ablakba.

  8. Most már bátran választhatjuk a "Mentés" gomb lenyomását (rákattintunk az egér bal gombjával egyet). A mentés a kiválasztott mappába meg fog történni.

Vissza!