Dömsöd

Általános üzeneteknek

Re: Dömsöd

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.01.16. 08:21

Sziasztok!
Tényleg a Viktor frizurája miatt nem gratulált a DVSI Mestere? HÁÁÁÁT!!!
Na mindegy, van ennél fontosabb dolog is!
Jani szerint is Ő rúgta a Fradi ellen az első gólt. Ezúton szeretném kérni az írás szerzőjét/ISI/, hogy kijavíthassam írásában!
Gratula az írásért! Janosz
JANOSZ, a http://www.etalon99.atw.hu honlap adminisztrátora
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.01.16. 09:14

Tisztelt CSaba!
Nyilván, csak neked írom meg gondolatomat. Hátha a így nem olvassa a többi csapat. :shock:
Először: valóban jól esett a DVSI gratuláció, mivel én is őket tartom pillanatnyilag az egyik legerősebb ellenfelünknek.
Nem saját gondolat: egy szülő mondta nekem, hogy a DVSI öt éve kapja azt az edzés típust, amit mi csak egy éve. -Ha ez igaz, akkor egy év alatt gyorsultuk le Őket. Szerintem ősszel teljesen egyenrangú csapat voltunk, most azonban nem engedtük ki a meccset egy percre sem a kezünkből. Igaz ez nem nagypálya.
Másodszor: én személy szerint örültem annak (nyilván, mert érintett vagyok), hogy olyan gyerekek előtt nyílt meg a foci lehetősége akiről nem is goldoltuk volna. Azt hiszem tegnap többen bizonyították rátermetségüket a -b-, de nem rosszabb keretből. Lehel-Jani-Roli-Ticiről csak azért tudjuk, hogy emberek mert még egy-egy hiba becsúszott. Természetesen ezek sem végzetesek voltak, mert 0-szor vették be a kapunkat.
Jövő héten új torna, remélem megint örömmel távozunk a helyszínről. :ugeek:
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Csaba » 2011.01.16. 10:10

Hali Isi!

Én ketté bontanám a válaszomat.

1. Külön szólnék a DVSI csapatáról. Valóban egy remek, csodás képzést kapott csapatról van szó. Évek óta játszák a gyorspasszos játékot, jól lőnek, bár egy kivételével (ligabajnokság ainergy-DVSI 2-4) mindig sikerült legyőzni őket. Az elmúlt három alkalom 1-0-ás Etalonos sikerrel zárult (tavaly Gyöngyös, Blsz, Dömsöd). A vereség nyilván fáj mindenkinek, de múltban még Feri bácsinál is előfordult, hogy az edző nem ment oda mérkőzés után gratulálni. Nyílván lehet másképp értékelni különböző szempontokból egy-egy mérkőzést, de a tegnapi az annyira egyértelmű volt, hogy két másik csapat edzőjével is megbeszéltük, hogy 4-5 góllal kellett volna nyernünk azt a meccset.

2. Nagyon-nagy öröm, hogy a múltban kevés lehetőséget kapó játékosok meghatározóak tudnak lenni a csapatban. Ne feledjük, hogy ez mennyi kitartással, szorgalommal, akarattal és labdarúgással eltöltött idővel jár! Öröm a társaknak is, hogy kisebb teherrel, felszabadultan tudnak pályára lépni. A belső verseny egészséges, nem szabad, hogy bárki elhigyje magáról, hogy nélkülözhetelen, mert bebizonyosodott, hogy nem az. Még a Gloriettben sem. A pálya méretének a változásával folyamatosan kaptunk ki a jegyzett ellenfelektől, szerencsére nyár óta láthatjuk, hogy egy-egy merkőzésre bármelyik magyar csapattal fel tudjuk venni a versenyt.

A jó eredmény nagyon-nagyon kell, mert önbizalmat és kitartást ad a további munkára. Kellett egy év és rengeteg edzés, hogy ebben a jelenlegi rendszerben is bebizonyítsák a srácok, hogy számolni kell velük!

Még egyszer gratulálok a csapatnak!

Cs
Csaba
góllövő

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.01.16. 12:15

Még egy megdöbbentő momentum a tegnappal kapcsolatban. Nem tudom melyik edző az utolsó meccs után szó szerint 3-5 perces műsort adott, leordította a gyerekek fejét- kombinálva mezrángatással. Mellettem egy fradis szülő közölte, hogy azonnal elhozná egy ilyen helyről a fiát. Más az, ha meccs közben adrenalintól fűtve kiabál egy edző, és más az ha egy nem megnyert meccs után magából kikelve üvölt. Én mindig azt mondom, hogy ez a nem gyerekeket minősíti. Talán- a megfelelő munka hiánya? És itt, egy huszárvágással visszatérünk az edzőre...
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Csaba » 2011.01.16. 13:38

Úgy gondolom, hogy ez a jelenet az Úpesti Haladás edzőjétől lényegesebben súlyosabb volt, mint leírtad. Magából kifordulva üvöltött az edző lökdösve a padon ülő gyereket/gyerekeket. Megfagyott a levegő! Egy másik klub edzője mondta, hogy soha nem tenne ilyet, még akkor sem, ha 20-0-ra kikapnának (de ilyen természetesen még nem fordult elő). Valamint megmlítette, hogy abban az esetben, ha lenne gyereke azonnal elvinné a fent nevezett klubtól.....Szégyen, hogy ehhez hasonló jelenetek előfordulhatnak!

Cs
Csaba
góllövő

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.01.17. 10:21

Szeretnék reagálni két, a DVSI honlapján megjelent megjegyzésről:
'Dida
Az edzőnek tudatában kell lennie, hogy majdnem minden döntésnek, cselekedetének és stratégiai céljának erkölcsi kihatása van. Az ellenfél játékosainak tiszteletben tartása

* Tanítsa meg játékosait „az ellenfél nem ellenség” szellemére.
* Tartózkodjon az erőszakos játék taktikájától, az ellenfél megfélemlítésétől.
* Akadályozza meg a mérkőzés elrontását azzal, hogy az ellenfelet vulgáris kifejezésekkel illeti. A hivatalos személyek /játékvezetők és segítőik, tartalék játékvezetők, hivatalos ellenőrök/ tiszteletben tartása." "A labdarúgás etikájának kialakításában az edző személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül kihat játékosai magatartására. Viselkedésük morális oldalának ezért különösen nagy a jelentősége. Az edzőnek tudatában kell lennie, hogy majdnem minden döntésnek, cselekedetének és stratégiai céljának erkölcsi kih'

Először: Tisztelt DIDA Úr! Szeretném visszautasítani az ellenség kifejezést az egész csapat nevében.
Másodszor: Soha vulgáris kifejezést nem használnak a csapat tagjaink. Valamint nem szoktat 'beszolni' a játékvezetőnek, amit más csapat játékosai nem mondhatnak el magukról.
Szerintem, egy ilyen mély degradáló megjegyzés után legalább aláírásval hitelesítheté gondolatait DIDA úr. Furcsa, hogy csak Önnek van 'görbetükör' képe a játékosainkról.

Megjegyzés: engem örömmel tölt az a tény, hogy Magyarországon is van közel olyan kvalitású csapat, mint amit utoljára megtapasztaltunk Salzburgban.

Még egy momentum a történelmi hűség kedvéért: DVSI honlapon az jelent meg az őszi meccsről :'A második félidő 5.percében egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést ellenfelünk'.
A golról készült vidót végignézve, én nem ezt láttam.
Egy középpályás DVSI-s játékost szerelve Ticián megszerezte a labdát, aki visszavágva hátulról próbált 'szerelni', valójában összeakasztani a lábát. Alapvonal felé futva még egy elkésett hátvéd a labda helyett a fenekét előre tolva akarta elválasztani a labdától. Tici alapvonlaról beadta. Egy megint egy elkésett védő előtt elgurult a labda, nem úgy mint Bence lába előtt. Gól.

Tisztelettel: Tarnóczy István
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Csaba » 2011.01.17. 13:41

Szerintem a Dida néven felszólaló ember paranoiás. Senki nem bántotta sem a csapatot, sem őket. Kifejezetten dícsértük az összjátékot. Annyi történt, hogy Viktor szóvá tette, hogy az edzőjük nem gratulált.

Hihetelen, hogy a semmibe miket lehet belemagyarázni, ha valaki akarja....

Pá: Cs
Csaba
góllövő

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.01.17. 19:25

Sziasztok!
Mano 1015 -től ma este edzés után megkérdeztem, hogy Ő szólt-e hozzá a DVSI 99 honlapján folyó forumozáshoz, de nem Ő volt. Ajánlottam Neki az oldal elolvasását, de mire hazaértem,
az említett honlapról valaki eltávolította a hozzászólásokat. Arra gondolni sem merek, hogy a tartalom miatt! Janosz
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.01.17. 19:39

Sziasztok! Szerencsére fel tudom idézni a tartalmát, úgyhogy felajánlom a hozzászólóknak, hogy itt folytathatják, természetesen regisztráció után!

6 órája
Sanya - FTC
Szerintem nem kell a feszkó, mert nincs miért. Az etalonos edző nyilatkozata szerintem normális, sőt az, hogy top20as csapatokat emlegetett még jófej is. Bár mi top10esek vagyunk :). A leírtak szerintem valósak, az etalon ellenetek egyértelműen jobb volt, több helyzete volt, ellenünk kicsit kiegyenlítettebb volt a meccs. Mint, ahogy azt is el kell ismernem, hogy ti elég hamar eldöntöttétek a mieink elleni meccset.
A fairplay tekintetében pedig alap, hogy a vesztes gratulál, még akkor is, ha más véleménye van.
17 órája
Dida
Hiszen a sorok között is kell olvasni! :)
2 napja
Manó
Melyik sorból lehet kiolvasni, hogy a DVSI ellenség?
2 napja
Dida
Az edzőnek tudatában kell lennie, hogy majdnem minden döntésnek, cselekedetének és stratégiai céljának erkölcsi kihatása van. Az ellenfél játékosainak tiszteletben tartása

* A játékos mindenkor tanúsítson megbecsülést az ellenfél iránt, tekintet nélkül a mérkőzés eredményére.
* Ne veszélyeztesse az ellenfél testi épségét, kerülje az erőszakot és durvaságot, segítsen a sérült ellenfélnek.
* Kerülje az ellenfél hátrányára elkövetett csalás különböző formáit, pl. szabálytalanság vagy sérülés tettetése az ellenfél megbüntetésének kiprovokálására.Szerintem nem is kell mást hozzátennem,kedves Prisztai vezetőedző úr!
2 napja
Dida
Prisztai Viktor vezetőedző értékelése:
"Tudatos, jó játékkal, a labdákat megbecsülve nem pedig elvagdosva, megérdemelten nyertük meg a tornát. Hazai szinten jó iramban játszottunk, de a salzburgi szintet nem értük el. Véleményem szerint a magunk mögé utasított csapatok közül hárman (FTC, DVSI, Újbuda) bőven a hazai top20-ban vannak - mi is. A DVSI-nek sansza sem volt és jobb helyzetkihasználással 3-4 gólos győzelmet érhettünk volna el, az FTC elleni eredmény reális. Szimpatikus volt a Fradi edzője és csapata, mert nekik nem volt degradáló, hogy gratuláljanak a gyerekeknek, edzőnek, nem úgy mint a vidéki résztvevőnek... A csapat teljesítménye dicséretes, de ami ma elég volt, az holnap kevés lehet, így sok munka vár még ránk. Gratulálok!"
Ezt nevezem! Ö egy edző! Itt a DVSI ellenség,nem ellenfél??? Csak olyan ember nyilatkozik ilyet,aki nincs tisztában a csapata,és saját maga Fair PLay-ben."Az ellenfél játékosainak tiszteletben tartása. " Legyen példakép játékosai számára abban is, hogy előzékenységet, udvariasságot tanúsít az ellenféllel – annak játékosaival és vezetőivel – szemben.
* Tanítsa meg játékosait „az ellenfél nem ellenség” szellemére.
* Tartózkodjon az erőszakos játék taktikájától, az ellenfél megfélemlítésétől.
* Akadályozza meg a mérkőzés elrontását azzal, hogy az ellenfelet vulgáris kifejezésekkel illeti. A hivatalos személyek /játékvezetők és segítőik, tartalék játékvezetők, hivatalos ellenőrök/ tiszteletben tartása." "A labdarúgás etikájának kialakításában az edző személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül kihat játékosai magatartására. Viselkedésük morális oldalának ezért különösen nagy a jelentősége.
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.01.18. 10:09

Engem mindig a legjobb szándék vezérel, próbálom pozitív oldalról megközelíteni a történteket. Sztem a honlap üzemeltetői nem értettek egyet Dida úr hozzászólásaival. Úgy gondolom, hogy nem volt méltó a megszólalása egy ilyen nagy múltú, komoly csapat szelleméhez.
ISI
Passzolgató

Előző

Vissza: Társalgó