Beszámolók,értékelések

Általános üzeneteknek

Re: Beszámolók,értékelések

HozzászólásSzerző: Csaba » 2011.04.28. 22:35

Hali Anikó!

Ha most külföldön lennénk kérnék én is egy "slukkot" a szerből, hogy átérezzem a feelinget! :D :D :D

Nyilván viccelek, de nagyon jól esik az írásod. Ziziék talán (remélem!) hosszú kórház után végre itthon élvezhetik az unalmat és a gyógyulást.

A Világbéke hangulat nagyon tetszik és támogatom is, de az igazi jelentést Te adtad meg! Legyen béke a saját országomban=játszon a gyerekem, ne kövessen el hibát!

Most jön a "Világbéke": követhetnek el hibát, játszhatnak rosszul, kaphatnak több lehetőséget és kevesebbet. Egyet nem szabad elfeledni, hogy az országban ilyen lehetőséget, mint ezek a srácok kapnak (nincs szerződés, koordinácós edzés, UEFA "A" illetve "B" licenszes edzők segítik a munkát, szép pálya, suli környezetében mindez stb...) kevesen részesülnek, vagy talán senki. Mindig hallok elégedtleneket, ami nem biztos, hogy segít a jövő építésében.

Megjegyzés, nem Neked (hanem az esetleges olvasóknak):

Értékeinket őrizzük meg, gondolkozzunk el, hogy hol van valójában a helyünk. Melyik magyar klub vinné ki a gyermekünket Németországba, Belgiumba, kik játszottak 11-12 évesen a Milannal, a Leverkusennel, a Lokerennel, a Valensiaval, a Helsinkivel, a Nurnberggel, a Kölnnel, az Austria Wiennel, a Herthaval stb...Ha ki is viszi esetleg a Vasas, a Fradi, a Főnix stb., akkor a saját gyermekünk oda férne-e, hogy kiutazzon egyáltalán (minden költség vállalása mellett, holott nálunk az alapítvány a teljes összeg helyett a töredékét kéri) és esetleg játszon is!

Szerintem fel sem fogjuk azt, hogy magyar viszonylatban milyen jó dolgunk van és talán a csapat nem minden tagja értékeli, hogy sokan nemet mondtak egy Fradinak, Újpestnek, Hovédnak, Vasasnak csak azért, hogy együtt maradjon a CSAPAT!!!! Így lehetősége van mindenkinek fejlődni.

Mi különlegesek vagyunk!!!! Nem azért, mert ultra-tehetséges labdarúgóink vannak (bár egy jelenleg tüdőgyuszkós srácot odasorolok), hanem azért, mert együtt maradtunk minden nehézség ellenére! Vannak pazar edzőink, van jövőképünk!

Sőt, van honlapunk is 60.618 látogatottsággal! Büszke vagyok rá! A csapatra is! A károgók meg szálljanak magukba és értékeljék a lehetőséget!

Beszámolót bárki írhat, olyan jó olvasni.

Köszi Anikó, hogy kifejthettem a véleményem!

Pá: Cs
Csaba
góllövő

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.04.29. 08:31

Saját példámon szeretném érzékeltetni a magyar labdarugó utánpótlást, és a gloriettes fiúk helyzetét. Mi négy éves korunk óta focizunk, sportklubban, edzőkkel. 5 év alatt semmilyen tornán nem voltunk, semmit nem nyertünk, külfödről nem is beszélve. Az ESMTK-ban szinte kivétel nélkül motivált gyerekek edzenek, sajnos nagyon kevés edzői támogatottsággal. Ezt abból gondolom, hogy látható volt fejlődésünk az elmúlt 1,5 év során. Végre rendes, egymásra épülő,fejlődést elősegítő edzést kapunk. Külföldre járhatunk, tornákat nyerhetünk, NB1-es csapatok ellen játszhatunk (mellesleg félnek is tőlünk ;) ) , nem békjózza a gyerekeket szerződés, és nem utolsó sorban komoly alapítvány van a csapat mögött. Tudom nektek ez természetes, a csapat tagjai készen kapták a fenn felsoroltakat, én viszont végigjártam a magyar valóságot.

Tarnóczy István
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Betty » 2011.04.29. 13:40

Kedves Isi!
Teljesen igazad van, annyival vitatkoznék, hogy készen kaptuk. Igen, vannak, akik készen kapták, talán nem is értékelik annyira, mint azok, akik rengeteget tettek, dolgoztak azon (a háttérben, és nem hivalkodva), hogy ez így legyen. Ezért cserébe esetenként nem dicséretet kaptak, hanem rosszindulatú háttérdumát... Még jó, hogy bőven érkezett dicséret is, ami mindig továbbvitte őket! Jó, hogy Te is beálltál közéjük!
Üdv:
Betty
Betty
Sepregető

HozzászólásSzerző: ati » 2011.04.29. 21:17

Hello Mindenki!

Valaki kifejtené bővebben,hogy miről van szó?
Egy kukkot nem értek az egészből.
Köszi.
Ati
Sokak szerint a labdarugás élet-halál harc. Nem értem azokat az embereket akik ezt gondolják. Szerintem sokkal több annál!
ati
cserepadkoptató

HozzászólásSzerző: Anikó » 2011.04.30. 10:30

Sziasztok,

köszönöm a visszajelzéseket a hozzászólásomra:-)
Sajnálom, hogy megint azok írtak, beszéltek, akik a "tüske túloldalán" vannak..

De úgy látszik, jobb is ez így, minek bolygatni az állóvizet feleslegesen. Örülök, hogy a másik 2 feszültséget okozó témát fel sem hoztam...

Kedves Ati,

ha mint Seherezádé melléd ülnék, és Ezeregyéjszaka mesélnék, akkor sem biztos, hogy megértenéd (megértenék) mindent :?

Anikó
Anikó
Sepregető

HozzászólásSzerző: Betty » 2011.04.30. 21:18

Anikó!
Amióta cselezgető vagy, nagyon kacifántosakat tudsz írni. Az előrébb lépéstől kerültél ilyen mámorba? :lol:
Üdv:
Betty
Betty
Sepregető

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.05.08. 17:43

Szeretném elmondani, hogy nagyon kell tűrtőztetni magam, hogy olvasható írást produkáljak.
Vegyes érzelmekkel írom rövid beszámolóm. Ma olyan dolgot tapasztaltam a pályán ami nem méltó a magyar utánpótláshoz. A nagydarab újpesti fiúk, szó szerint a sárba döngölték, rugdosták fiainkat. AZ élete első meccsét vezető (remélem soha többet pálya közelébe nem kerülő) bíró teljesen alkalmatlan volt a vezetésre. Felesleges ütemtelen szabálytalanságokat nem büntetett pirosokkal. Páros lábbal labda továbbítás után bokatalálat, térdrugás, stb. Az első félidőben még Rolcsi egy 5 perces ápolás után vissza tudott menni, de két másik játékosunk teljesen lesérült (a sípos a meccs végén megkérdezte, hogy valóban volt sérült?). Ne haragudjon, Ön holt volt a közel másfél óra alatt?
Röviden: kaptunk egy lesgólt a kapunk szájából (nem is értem ezt hogy lehetett benézni)! 3-2 nél 20 méterre Lackót visszahúzták, kiszabadította magát majd a hosszúba bombázott. Mi azt hittünk, hogy a gólnak szólt a sípszó, de nem, visszafújta a szabálytalanságot. Én szégyelem magam, ekkora baklövést nem lehet oktalanul benézni! Majd az orra előtt rántották le Janikát a 16-on belül, amit tovább intett. A folyamatos hibás bírói itéletek oda vezetett, hogy a két szülői gárda egymással szópárbajozott, ahelyett hogy a fiúkat bíztatta volna.

Szívesen megkérdezném az MLSZ-t, hogy hogy lehet egy rangadóra olyan bírót küldeni, aki még soha nem vezetett mérkőzést. Teljesen alkalmatlan volt a játékvezetésre, megfordította az eredményt, és több fiúnk többnapos ápolásra szorul.
GRATULÁLOK A FIÚKNAK, mert a szívüket hagyták a pályán, de sajnos az ellenfél 11+1-es játékosállományát nem lehetett legyőzni. Sajnálom, hogy ez kellett ahhoz (egy bíró elég) hogy ne legyünk bajnokok.
Így ki lehet kapni! Csak nem szép!
Kívánom a bírónak, hogy élete második meccse NB1 Fradi-Újpest legyen, és hasonló módon működjön, mint ma. A spori a hátán viselte értékelésemet: 1-es!

Hajrá GLORIETT! HAJRÁ FIÚK! Fel a fejjel!
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Anikó » 2011.05.09. 05:43

A Sólymok honlapja "vezető helyen" hozza Isi cikkét, komment is jár hozzá:

"Sajnálom, hogy ez kellett ahhoz (egy bíró elég) hogy ne legyünk bajnokok..."
Tarnóczy István (etalon99.hu)

Azért bízunk benne, hogy nem ezen az eredményen dől(t) el a bajnoki cím sorsa."

Mi is...

Anikó
Anikó
Sepregető

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.05.09. 09:00

Kedves volt Czukk úr megjegyzése, köszönjük. :)
Valóban, jó magyar szokáshoz híven, még van matematikai esélyünk a bajnoki cím megnyeréséhez. A tény az, hogy 2-4%-ra taksálom. Sajnos mostantól nem a mi kezünkben van a saját sorsunk. Az elszomorító tény az, hogy tegnap nem a játék, hanem a bíró uralta a mérkőzést, és fosztotta meg a csapatot egy álom megvalósulásában.
A bajnokság elején sokat beszélgettek a szülők, hogy hanyadik hellyel lehetünk elégedettek. Tavaly ősszel 1-5 taksáltuk magunkat, tudva, hogy egy-két évvel idősebbekkel fogunk játszani. Az eredményeink láttán, és az egy év alatt elvégzett munka után bizton állíthatom, megérdemlik a gyerekek a bajnoság előkelő helyét. Csak ne egy alkalmatlan spori mondja meg hányadikok legyünk. :evil:
Nem véletlen, hogy a szülők nem tudnak, akarnak hozzászólni, az egyébként aktív fórumonkhoz. A döbbenettől lefagyva, csak nyomdafestéket nem tűrő hangon tehetnék meg.
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: etalon13 » 2011.05.09. 09:30

A hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban szándékosan nem írtam a tegnapi nap folyamán. Ha ezt tegnap teszem, akkor a „bíró spori” kedves mamája az emlegetések miatt csuklásban fullad meg!

Ma egy kicsit higgadtabban, de talán tárgyilagosabban írom meg a véleményem. Kezdeném azzal, hogy egy olyan pályán játszottunk mérkőzést, amely nem volt felvonalazva, nem lehetett látni a tizenhatost, oldalvonalakat és az alapvonalat sem. A bírót nyilván ez az apró „mallőr” nem érdekelte. Csendben megjegyzem sztem fogalma sem volt arról, hogy ezt mérkőzés előtt le kell ellenőrizni. A mérkőzés kezdete után a játékunk egy kicsit kapkodó volt. Normennek az elején kétszer is 100%-os helyzetben kellett helytállnia, mert az ellenfél 8-as játékosa teljesen egyedül vezethette rá a labdát. Szerencsére a kapusunk ismét jó napot fogott ki és gyönyörű védéseivel versenyben tartotta csapatunkat!

A félidő közepe felé már Normi sem tudott mit tenni. Egy kapura lövésnél az ellenfél játékosa a gólvonal előtt 1-2 méterre átvette a labdát és a kapuba lőtt. A leghátsó védőnk is az 5-ön állt. Óriási lesgólt engedett el a bíró, amit csak szándékosan lehet elnézni! Azt meg kell jegyeznem, hogy a bíró a mérkőzés ezen részében több apró, de szándékos szabálytalanságot engedett el az ellenfélnek, amelytől a mérkőzés kezdett átmenni egy „rúgd le” stílusba.

A gól után pár perccel az ellenfél 8-as számú „játékosa” aki két-három fejjel magasabb volt a védőinknél a félpályánál lekönyökölte Rolcsit, aki - kiabálásunk ellenére - percekig feküdt a füvön. Természetesen a bíró itt sem vette észre a szabálytalanságot, sőt még a fülére is süket volt, mert a fekvő gyerekre való figyelmeztetésünkre is fittyet hányt. Ezért a megmozdulásért egy rutinos bíró legalább egy sárga, de jobb helyen azonnal piros lappal szokta jutalmazni. Ez a semmirekellő ember még csak nem is figyelmeztette a gyereket leütő vadállatot.

Megjegyezném, hogy a 8-as számú játékos több durva és alattomos szabálytalanságot követett el, amelyre a bíró, de az ellenfél edzője sem szólt egy szót sem.

A bekapott gól után gyökeresen megváltozott a játékunk. Mentek a passzok és az oldalváltások, amellyel húztuk az ellenfél idegeit. Jó pár ütemtelen és aljas hátulról történő becsúszás persze volt az ellenfél részéről, de a legtöbbnél néma maradt bíró sípja, mondván a labdát érte el hátulról páros lábbal az Újpesti játékos.

Áttörést Tici gólja hozott, majd Bence vezetést szerzett a csapatnak. Ismét megmutatkozott a csapat tartása, ereje, amely során a padlóról a szó szoros értelmében véve „KO”-s kiütések után felállva megfordítottuk az eredményt.

A félidő végén egy szabályos gólt lőve egyenlített az ellenfél így döntetlennel vonultunk pihenőre.

A második félidőben több védelmi hibából is helyzetbe hoztuk az ellenfelet, amelyből egyet gólra is váltott.

Sajnos tovább folytatódott a brutális durvaság az ellenfél játékosai részéről, amelynek során Imit ölben kellett lehozni a pályáról.

A félidő közepe felé Laci jobb oldalon tisztára cselezte magát, de megrúgták. Tovább vitte a labdát és a 16-os ról a kapuba bombázott. Szép gól volt, DE a bíró nem így látta. Az előnyszabályt nem ismerve érvénytelenítette a gólt, és szabadrúgást adott Laci megakasztásáért.

Ilyen bírói hibát én még nem láttam, egy szabályos góltól fosztott meg minket.

A vége előtt kb 10 perccel a jobb oldalon Jani kapott egy paszt a 16-oson belül, ahol teljesen nyilvánvalóan és durván felrúgták. A bíró max 5 méterre állhatott az eseménytől és valami belerepülhetett a szemébe, mert éppen akkor nem látott semmit és tovább engedte a játékot.

A beszámolóm végén összefoglalnám a bíró ténykedését:

- megadott egy lesgólt az ellenfélnek
- több hátulról történt becsúszást nem torolt meg
- a 8-as számú játékosuk leütötte Rolcsit, de a bíró ezt nem akarta észrevenni
- engedte a brutális nem is labdára menő szereléseket
- nem adott meg részünkre egy szabályos gólt
- nem adott meg részünkre egy tiszta 11-est

Amivel zártuk a napot két sérülés, amelyről a bírónak elmondása szerint nem volt tudomása. Akkor hol volt?

Sajnálom, hogy egy ilyen mérkőzés miatt kerül a bajnokságban helyzeti előnybe az amúgy is jó erőkből álló FC Budapest. Azt hittük, hogy egy ki-ki meccsen tudjuk eldönteni ellenük és a DVSI ellen a bajnokságot.

Amennyiben lenne egy kis becsület az ÚJPEST SC edzőjében, akkor KEZDEMÉNYEZNÉ az eredmény megsemmisítését, és a mérkőzés újrajátszását, hogy elmondhassa, hogy tiszta mérkőzésen vernek meg esetleg, mert ez botrányos volt!

Be akartam írni a bíró nevét a beszámolómba, de még nincs fenn az adatbankban. A későbbiek során ezt megteszem, hogy mindenki előre készüljön fel, ha ez a „birka” mérkőzést vezet a csapatának.

A gyerekeknek gratulálok a mérkőzésen nyújtott akarásukhoz, küzdelmükhöz és a mérkőzés nagy részében nyújtott jó játékukhoz. Köszönöm az edzőnknek, hogy kiállt a gyerekekért, amikor ütötték, vágták őket az ellenfél játékosai és tovább bíztatta őket.

Hajrá Gloriett hajrá ETALON!

BJ
etalon13
cserepadkoptató

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó