Sziasztok,
néhány gondolat, ami bennem felmerült a beszámoló elolvasása után:
(És bocs, megint hosszú leszek

)
Az első: Felolvassam-e Normennek, vagy sem? Motiválja-e, vagy éppen ellenkezőleg, elkeseríti?
A következő: Nem nézünk-e egy kicsit túl messzire azzal, ha egy meccsből ilyen vacak jövőképet szűrünk le?
Szerintem, és itt jöjjön a standard szöveg: Szezonvége van, elfáradtunk. Ami itt a csapatok eredményeinél az utolsó időben történt, az valóban érdekes, a nagy nevek kikapnak olyanoktól, akiket mi "simán" vertünk. Ez nem logikus. De az igen, hogy akiktől mi kikaptunk, azok "nevek'". Az UTE, a DVSI.... Itt legalább érthető, hogy ellenük nem olyan nyugodtan, magabiztosan léptünk már fel a pályára talán, hanem már egyfajta stresszel.
Lehet, hogy "válogatott-szindrómánk" van, legalábbis én így hívom, amikor pl. az a vizilabda válogatott, aki a bajnokság során magabiztosan parádézott, vagy a kéziseink, a döntőben elbuknak, és rögtön jönnek a nyilatkozatok, hogy nem bírták a rájuk nehezedő nyomást...
Ezt korábban nem értettem meg, hát nem erre edzenek, nem erre készülnek, nem ez, amiért érdemes végigcsinálni az egészet, és akkor pszichikailag összeomlanak?? A mi fiaink lehet, hogy pont így jártak tegnap.
És most jöjjön újra a "világbéke": Nézetem szerint nekünk itt most kőkeményen a gyerekek melé kell állnuk, erősíteni az önbecsülésüket, a bátorságukat, mert ha igaz a tézisem, és a nevektől függ, hogy lépünk pályára, akkor a Sólymok ellen gondjaink lesznek.
Az is lehet, hogy csak volt egy rossz napjuk , és túlragoztam én is itt a dolgokat.
Még egy utolsó gondolat: a gyerekek nem kérik tőlünk a külföldi tornákat, nem kérik tőlünk az anyagi támogatást. Ezt ne kérdőjelezüzk meg, hogy adjuk-e nekik, ha mi gondoljuk azt, hogy a külföldi tornákon fejlődnek, és ezekre szükség van, hogy lássuk milyen szinten vannak. Ők csak szeretnek focizni, a többit mi rakjuk önként köréjük.
Abban van igazad, hogy aki nem akarja ezt csinálni, az tényleg inkább hagyja abba. A mi erőnk és különlegességük a többi csapattal szemben pont az összetartás szülők és gyerekek szintjén volt, de igazad van, itt már én is gondot látok, és ez az ami valóban elkeserít, nem a tegnapi nap.
A.