Az elmúlt időszakról kérdeztem Prisztai Viktort,vezetőedzőnket.
Janosz - 2010. januárjában érkeztél az Etalon'99-es csapathoz, mint az Airnergy Fc alkalmazottja.
Milyen tervekkel, elképzelésekkel láttál új munkádhoz?
P.V. - Eleinte a csapat és az egyének feltérképezése volt a legfőbb cél és feladat. Nem olyan régen még a dalnokis '99-esekkel -is- foglalkoztam, úgyhogy ez jó viszonyítási alapot jelentett nekem. Ezen időszak után a nagypályás játékra való felkészülésnek rendeltem alá mindent, még az eredményességet is. A technikai hiányosságok pótlása és egy újfajta csapatjáték alapjainak kialakítása volt a célom.
Janosz - Hol tart a csapat ezekhez az elképzelésekhez képest?
P.V. - A technikai fejlődés a tavasz közepéig szépen haladt, úgy vélem akkoriban sokan leálltak az otthoni gyakorlásokkal, mert a félév végén már nem fejlődtünk olyan ütemben, mint szerettem volna. Összességében azért így is szépet léptek előre a srácok. Az új -nagypályára készülő- csapatjáték kialakításának ütemével elégedett vagyok. Előbb a saját védőharmadot, majd a középpályát is sikerült bejátszani, uralni, a labdakihozatalokat felépíteni. Az ellenfél kapuja előtt kell jelentősen javulnunk.
Janosz - Lezárult az AFC-vel a kapcsolatod, és az Etalon'99 csapata mellett döntöttél. Pár gondolatot megosztanál a döntés hátteréről az olvasókkal?
P.V. - Mivel az AFC folyamatosan nem tartotta be vállalásait, ezért abban biztos voltam, hogy velük-nekik nem dolgozom tovább. Nem is azt az értékrendet képviselik, amit én. Úgy vélem, hogy senki sem tévedhetetlen -én sem, ők sem- ezért is fontos lenne, hogy gyermek, szülő, edző - egyszóval mindenki megkapja a szükséges tiszteletet. Fontos, hogy az ember előbb magába nézzen és a "saját háza táján söprögessen", mielőtt arra veszi a bátorságot, hogy másokkal foglalkozzon.
Ezek miatt is örültem Laci bácsi megkeresésének, és mivel megszerettem a csapatot, valamint nagy szakmai kihívást is látok a feladatban, ezért örömmel vállaltam el. Voltam már veretlenül bajnok a csapatommal, értem el szép eredményeket itthon és külföldön is, amik igazából nem igazán számítanak, a "piacképes" labdarúgó számít. Bízom benne, hogy látványos lesz a gyerekek és a csapat további fejlődése is, ez motivált, ezért vállaltam.
Janosz - Milyen, és mekkora munka vár a fiúkra? Edzés,bajnokság,tornák,mérkőzések tekintetében?
P.V. -Nagy munka lesz, kemény lesz a nyári felkészülés, bár lesz benne pihentetőbb hét is, illetve figyeltem arra is, hogy legyenk szabad hétvégék is - mégiscsak nyári szünet van, de összességében izzasztó hetekre készülhetnek a srácok.
Várom már a debreceni tornát, illetve a szeptemberben induló bajnokságot is, emellett nyilván megtaláljuk majd a külföldi megmérettetések lehetőségét, ami majd a legnagyobb pluszt tudja adni a srácoknak.
Janosz - Még tart a vakáció, utazol-e nyaralni,vagy itthon pihensz?
P.V. -Többnyire itthon vagyok, sajnos pihenésre kevés időm jut egyéb dolgaim miatt, de azért igyekszem majd lazítani is.
Jó pihenést kívánok mindenkinek a hátralévő időszakra!