Riport

Általános üzeneteknek

Riport

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.07.12. 13:53

Az elmúlt időszakról kérdeztem Prisztai Viktort,vezetőedzőnket.

Janosz - 2010. januárjában érkeztél az Etalon'99-es csapathoz, mint az Airnergy Fc alkalmazottja.
Milyen tervekkel, elképzelésekkel láttál új munkádhoz?

P.V. - Eleinte a csapat és az egyének feltérképezése volt a legfőbb cél és feladat. Nem olyan régen még a dalnokis '99-esekkel -is- foglalkoztam, úgyhogy ez jó viszonyítási alapot jelentett nekem. Ezen időszak után a nagypályás játékra való felkészülésnek rendeltem alá mindent, még az eredményességet is. A technikai hiányosságok pótlása és egy újfajta csapatjáték alapjainak kialakítása volt a célom.

Janosz - Hol tart a csapat ezekhez az elképzelésekhez képest?

P.V. - A technikai fejlődés a tavasz közepéig szépen haladt, úgy vélem akkoriban sokan leálltak az otthoni gyakorlásokkal, mert a félév végén már nem fejlődtünk olyan ütemben, mint szerettem volna. Összességében azért így is szépet léptek előre a srácok. Az új -nagypályára készülő- csapatjáték kialakításának ütemével elégedett vagyok. Előbb a saját védőharmadot, majd a középpályát is sikerült bejátszani, uralni, a labdakihozatalokat felépíteni. Az ellenfél kapuja előtt kell jelentősen javulnunk.

Janosz - Lezárult az AFC-vel a kapcsolatod, és az Etalon'99 csapata mellett döntöttél. Pár gondolatot megosztanál a döntés hátteréről az olvasókkal?

P.V. - Mivel az AFC folyamatosan nem tartotta be vállalásait, ezért abban biztos voltam, hogy velük-nekik nem dolgozom tovább. Nem is azt az értékrendet képviselik, amit én. Úgy vélem, hogy senki sem tévedhetetlen -én sem, ők sem- ezért is fontos lenne, hogy gyermek, szülő, edző - egyszóval mindenki megkapja a szükséges tiszteletet. Fontos, hogy az ember előbb magába nézzen és a "saját háza táján söprögessen", mielőtt arra veszi a bátorságot, hogy másokkal foglalkozzon.
Ezek miatt is örültem Laci bácsi megkeresésének, és mivel megszerettem a csapatot, valamint nagy szakmai kihívást is látok a feladatban, ezért örömmel vállaltam el. Voltam már veretlenül bajnok a csapatommal, értem el szép eredményeket itthon és külföldön is, amik igazából nem igazán számítanak, a "piacképes" labdarúgó számít. Bízom benne, hogy látványos lesz a gyerekek és a csapat további fejlődése is, ez motivált, ezért vállaltam.

Janosz - Milyen, és mekkora munka vár a fiúkra? Edzés,bajnokság,tornák,mérkőzések tekintetében?

P.V. -Nagy munka lesz, kemény lesz a nyári felkészülés, bár lesz benne pihentetőbb hét is, illetve figyeltem arra is, hogy legyenk szabad hétvégék is - mégiscsak nyári szünet van, de összességében izzasztó hetekre készülhetnek a srácok.
Várom már a debreceni tornát, illetve a szeptemberben induló bajnokságot is, emellett nyilván megtaláljuk majd a külföldi megmérettetések lehetőségét, ami majd a legnagyobb pluszt tudja adni a srácoknak.

Janosz - Még tart a vakáció, utazol-e nyaralni,vagy itthon pihensz?

P.V. -Többnyire itthon vagyok, sajnos pihenésre kevés időm jut egyéb dolgaim miatt, de azért igyekszem majd lazítani is.
Jó pihenést kívánok mindenkinek a hátralévő időszakra!
JANOSZ, a http://www.etalon99.atw.hu honlap adminisztrátora
janosz
Adminisztrátor

Re: Riport

HozzászólásSzerző: Csaba » 2010.07.12. 14:48

Szia Janosz!

Nagyon tetszik a kezdeményezés javasolnám, hogy év közben is (akár havonta) legyen hasonló riport. Sőt, ha bárkinek kérdése merül fel a cikkel kapcsolatban a Vezedőedzőnkhöz, az tegye fel neki a fórumon keresztül.

Pá: cs
Csaba
góllövő

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.07.21. 10:40

Urda Csabát kérdezem a csapatról, az Alapítványról, a múltról és a jövőről.

Janosz - Csapatunk ilyen magas szintű versenyeztetése nyilvánvalóan nem valósulna meg
a mindenkori egyesületnek befizetett tagdíjakból.Mondanál pár szót arról, hogy hogyan működik
az Alapítvány, kik a támogatók?

Csaba - A Mentőöv alapítvány közhasznú, ezért szerencsések vagyunk, mert nagyon sokan támogattak minket adójuk 1%-val, ezúton is nagyon köszönjük! A kuratóriumot Boros Tamás, Kucsik István (Elnök) és jómagam alkotjuk. Célja a 99'-es korosztály támogatása, segítése. Szeretnénk, ha gyermekeink európai szinten készülhetnének, jelenhetnének meg, valamint versenyezhetnének. Munkánkat Gyimesi László Gloriett egyesületi elnök, az Etalonsport Általános Iskola szakmai igazgatóhelyettese nagy kitartással támogatta/támogatja, a felkészülés helyszíne magyar szinten kitűnő, de európai szemmel nézve is megfelelő. Szakmai munkát Hovanyecz Feri bácsival óvodás korban kezdték el a srácok, hatalmas szerepe volt abban, hogy az elmúlt 4-5 évben a gyeremekek megszerették a labdarúgást és páratlan eredménysorozatot produkált a csapattal. Fél éve már Prisztai Viktor irányítása mellett készül a gárda, az Ő feladata felkészíteni a nagypályás játékra a srácokat. A csapat jó kezekben van, hiszen az elmúlt időszak legeredményesebb utánpótláscsapatának is (újra, korábban a Dalnoki Akadémia színeiben már bajnokságot nyert velük) a vezetőedzője. Feladata lesz bőven! Ahogy nekünk is a támogatók megszerzésében. Ígéretes megbeszéléseket folytattunk Csizmazia László segítségével a Buderus Hungária kft-vel, Tárgyaltam a Gamax kft-vel, az Enternet kft-vel, Thermozone kft-vel valamint Bihami Jenő segítsége mellett a Gulliver kft is támogatást ígért. Szegő Imre és Boros Tamás is sokat dolgozik szponzorok bevonásán. Úgy néz ki, hogy sikerül értékesíteni azt a fénymásológépet, amelyet a Xerox ajánlott fel Hoffmann Ákos közreműködésével, valamint az új sportszárak fotói már a fórumban is megtekinthetők, köszönjük Tarnóczy Istvánnak! Remélem, hogy az iskolai év kezdete előtt még több pozitív eredményről tudok majd beszámolni!

Janosz - Milyen formában támogatta az Alapítvány a csapatot, és mik a tervek az elkövetkező időszakra?

Csaba - Korábban teljes felszerelést vásárolt a csapatnak, majd újabb mezek következtek. Az elmúlt két esztendőben kétszer támogatta a gyermekeket, hogy eljussanak Köln mellé, valamint ugyancsak kétszer jutottak el Hannover közelébe Európa egyik legszínvonalasabb utánpótlástornájára. De támogatást nyújtott kisebb tornák megszervezéséhez, rúgópalánk, sorfal és most padok elkészítéséhez is. Amennyiben a tárgyalásaink eredményesek lesznek, szeretnénk támogatni Prisztai Viktor elképzeléseit, kb. kéthavonta közepes és erősebb külföldi tornákon való részvételt, valamint egy újabb mezgarnitúra beszerzését.

Janosz - Mi a személyes véleményed az elmúlt 2009-2010-es évadról?

Csaba -Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl! Egyesület váltás (kétszer is), edzőváltás, bizonytalanság, érdekek, ellenérdekek, jogos és jogtalan kritikák. Szerencsére megoldottuk és megoldódtak. Bizakodóan tekinthetünk a következő évre, és nyugodtan készülhetnek a fiaink a jól megszokott iskolai környezetben. Büszke vagyok a szülői gárda összetartására, és remélem, hogy mindenki ki fog tartani az ígérete és a vállalása mellett, csak a gyermek és a csapat lesz a fontos!
Janosz - Már nincs sok idő, és megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. Ha addig nem találkoznánk,
szép nyarat Mindenkinek!

Janosz
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mano1015 » 2010.07.21. 19:29

Hali!

Úgy gondolom, hogy Janoszt érdemes megtartani.....
Köszönjük, hogy a honlapunk ilyen naprakész.

Éva
mano1015
szertáros

HozzászólásSzerző: etalon13 » 2010.07.26. 20:01

Grati a riportokhoz. Nagyon jó 5let.

BJ
etalon13
cserepadkoptató

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.08.07. 18:59

Aki kérdez: Janosz. Aki válaszol: Prisztai Viktor vezetőedző

Janosz: Túl van a csapat a felkészülési időszak első két hetén

Az első héten itthon, a második héten Gyöngyösön,

edzőtábor keretében folyt a munka

Alapvetően mi volt a különbség a két hét között, a helyszínt kivéve?

P.Viktor: Az első hét a ráhangolódás időszaka volt, képet kellett kapnom, hogy ki milyen állapotban tért vissza a szünetről. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, hiszen az első héten mutatottak alapján kérdés nélkül is tudom, hogy ki végezte el az egyéni felkészülési programot illetve a nyári technikai "házi feladatot". Az arány 50-50%. Az első héten sok fejlesztési területet (alaptechnikák, cselek, létszámfölényes szituációk, párharcok...) érintettünk, ahol Pisont Pista segítsége nagyon jól jött nekem is és a csapatnak is. Köszönet érte!

A második hét teljesen más munkát jelentett. Igazából ekkor kezdtük a nagypályás felkészítést, rengeteg taktikai gyakorlat és feladat, elméleti és szabályismereti oktatás, valamint az erőnlét fejlesztése is történt. A terhelés-pihenés arányt az edzéseken belül is úgy alakítottuk ki, hogy csúcsterhelést kapjanak a gyerekek. A több apróbb sérülés, húzódás számomra azt is jelenti, hogy a srácok keményen dolgoztak és eddigi pályafutásuk legnagyobb terhelését kapták. Felbecsülhetetlenül hasznos volt ez a hét, hiszen elsajátítottuk a területvédekezés alapjait, fejlesztettük a labdakihozatalainkat és összességében elkezdett a csapat alkalmazkodni a nagypályához, ami sokak életében vízválasztó, ugyanis gyakorta előfordul, hogy a kisebb pályaméreten sikeres sportolóból sikertelen lesz és persze fordítva is.

Janosz: Mi a véleményed a szállásról, az ellátásról?

P.Viktor: Szinte tökéletes volt minden.

Janosz: A következő héten részt veszünk egy nemzetközi tornán.

Mire számíthat a csapat, és mire a közönség?

P.Viktor: A debreceni torna előtt Fekete Gábor kollegám olyan edzéseket tart majd, amik a regenerációt is szolgálják, így várhatóan frissül majd a csapatunk. A tornán a csapat kőkemény meccsekre számíthat, hiszen véleményem szerint hazai tornán ritkán láthatóan erős mezőny gyűlt össze. Három magyar (rajtunk kívül a házigazda Debrecen és a Fradi) valamint öt külföldi csapat szerepel a korosztályunkban, nagyon-nagyon hasznos torna lesz és most szerencsére nem is kell ezer km-t utaznunk érte. A közönség kiélezett mérkőzésekre számíthat, tapasztalatom szerint a külföldi csapatok jóval keményebbek a párharcokban, és alapvető játékagresszivitásuk is a hazai átlag feletti, így biztosan lesznek parázs jelenetek. A mieinket illetően mindenképpen játékra törekszünk, célunk, hogy egyre stabilabb legyen a labdatartásunk, labdabirtoklásunk, nem fogjuk elrugdosni a labdákat, hanem a kényszerítőket, 2:1 szituációkat fogjuk erőltetni és reményeim szerint bizonyos periódusokban bármely ellenfelünket nyomás alatt tudjuk majd tartani. Kezdeményezők leszünk, még ha ez néha kockázatos is. Csapatjátékra törekszünk, hiszen ez nem egyéni sport.

Janosz: Segítőidről, edzőtársaidról mondanál pár szót?

P.Viktor:Azt vallom, hogy mindenképpen hasznos, ha a srácokat időnként a vezetőedzőétől eltérő impulzusok is érik. Ez nem azt jelenti, hogy segítőim mást tanítanának, hanem azt, hogy esetleg más aspektusból világítanak meg bizonyos szituációkat, játékhelyzet-megoldásokat... Alapvetően csak olyan segítőkkel dolgozom, akik az én szakmai irányvonalamat képviselik. Fekete Gábor kollegám, aki Hannoverben is velünk volt, első osztályú és utánpótlás-válogatott labdarúgó volt, emellett számos klubnál dolgozott mellettem pályaedzőként is, a mozgáskoordináció az egyik szakterülete. Farkas Sándor, aki az edzőtáborban segítette munkámat, A licences edző, aki az MTK és a REAC csapatainál is dolgozott korábban, az edzőtábor során a területvédekezés és a beadások oktatása volt a fő feladata. Ezúton is köszönöm kiváló munkáját!

Janosz: Kisorsolták ellenfeleinket a következő bajnoki szezonra.

Hogyan szolgálhatja a fiúk fejlődését ez a bajnokság?

P.Viktor: A bajnokság kiválasztásakor fő szempont volt, hogy nagypályán tudjunk játszani, de ne kelljen száz kilométereket utaznunk egy-egy bajnoki miatt. Az egy évvel idősebb ellenfelek ellen rákényszerülünk arra, hogy mi se riadjunk vissza a kemény játéktól, de alapvetően nem keménységgel, hanem összjátékkal és szervezettséggel tudunk majd ellenfeleink fölé nőni. Erre törekszünk. A fiúk fejlődését jól szolgálja majd ez a bajnokság, ebben is biztos vagyok.

Köszönöm a válaszokat,találkozunk Debrecenben! 2010.08.07.
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.08.18. 15:37

Aki kérdez: Janosz. Aki válaszol: Prisztai Viktor vezetőedző 2010.08.18.

Janosz: A csapat antropometriai vizsgálaton esett át az elmúlt hét közepén.
Mi az edző teendője az eredmények ismeretében?

Prisztai Viktor: Az eredmények alapján bizonyos posztok, illetve az azokra való nevelés szükségessége kiszűrhető. Például, akinek a várható magassága 170cm körüli lesz, azt nem tanácsos belső védő posztra képezni, mert élsport tekintetében sansztalan. Az erősíthetőség és a naptári-biológiai életkor eltérése is ad támpontot az edzőnek abban, hogy kinek kell esetleg több pihenőidőt adni, vagy ki az, akit jobban lehet terhelni akár egy edzésgyakorlaton belül is. A legtöbb teendője azonban a szülőknek van, hogy odafigyeljenek a srácok egészséges, változatos táplálkozására, hogy a sokaknál előforduló zsírtöbblet kezelhetővé váljon.

Janosz: 2010. augusztus 14-15-én részt vett a csapat a XX. OTP Karnevál
Kupán Debrecenben, és a IV. helyen végzett.. Értékelnéd a fiúkat, a csapatot, a tornát
és a játékvezetést, vagy ez utóbbi említésre sem méltó?

Prisztai Viktor: Maga a torna egy nagyon hasznos, komoly rendezvény volt. Úgy vélem, hogy tanulságos meccseket játszottunk. Minden mérkőzésen törekedtek a srácok az általam elvárt játékstílusra és többnyire jól, helyenként szenzációsan megvalósították az elképzelteket. Persze voltak hibák is, de azt gondolom jóval kevesebb, mint más csapatnál. Szerintem a legszebb focit játszottuk és nem erővel, vagy túlkoros játékossal, hanem futballtudással oldottuk meg a feladatainkat. Az első mérkőzésen egy NB1-es csapat utánpótlása (DVSC) ellen játszottunk fölényben és győztünk magabiztosan, a másodikon megtapasztaltuk, hogy lehet nyerni igazán alattomos ellenfél ellen is. A harmadik mérkőzés a múltévi BL-résztvevő Kolozsvár utánpótlása ellen igazi férfimunka volt, míg a negyedik mérkőzésen szintén próbáltunk játszani, de egy fizikálisan jobb csapat fölénk kerekedett a döntetlen-szagú mérkőzésen, ahol nagyon fáradtak voltunk már. A bronzmeccsen szintén jól játszott a csapat, céltudatos, helyenként kombinatív volt, kár az ottani buta hibákért, mert így sikerült szorossá tennie, sőt elvezetnie a sporinak a derbit.

Összességében maximálisan elégedett vagyok a csapattal, jó volt látni, hogy nem csak egy-egy gyerek, hanem majd' mindenki tudott pluszt hozzáadni a játékhoz és mindenki törekedett a taktika betartására. Véleményem szerint a látványos fejlődés időszaka ezzel lezárult, cél az, hogy hasonlóan jó teljesítményt tudjunk folyamatosan, hétről-hétre nyújtani, valamint, hogy az apró technikai-taktikai hibákat javítsuk.

A játékvezetés felemás volt, nyilvánvalóan befolyásolta az utolsó előtti meccset is a meg nem adott kiállítás, de őszintén szólva ott a pillnatnyilag jobb csapat nyert. (Nem fotballtudásban, hanem összességében.) Sajnos az utolsó meccset kegyetlenül elvezette a bíró, ami nem az ellenfelünk hibája, de szomorú tény. Ugyanakkor a VB látott hibák tudatában azt lehet mondani, hogy ezek a dolgok előfordulhatnak és bár elvesznek valamit tőlünk, de erősebbé is tesznek mindannyiunkat.

Szóval Debrecen illetően azt gondolom, hogy néha a lehetetlen is lehetséges és a lehetséges is lehetetlen. Szép volt fiúk!

Janosz: A következő hetek edzései között játszunk-e edzőmérkőzéseket, és lehet-e
tudni kikkel?
Prisztai Viktor:Jövő hétvégén (vasárnap) várható vagy edzőmeccs, vagy az iskolai torna. Részletek később várhatók.

Janosz: Itt szeretném elmondani, hogy Gábor Bácsi múlt heti edzései a szülők és a gyerekek tetszését is elnyerték. Nagyon pörgős, intenzív munka volt,és a koordinációs része az edzéseknek pedig igen hasznos. Ezúton is köszönjük, és kérdezném, hogy a koordinációs munka esetleg a jövőben is Gábor Bácsival zajlik-e?
Prisztai Viktor: Igen, hétfőnkéntre van tervezve iskolaidőben a koordináció, amit Ő fog tartani.

Köszönöm a válaszokat! Janosz
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.10.17. 19:28

Janosz kérdez, Viktor válaszol.

Janosz: Utoljára iskolakezdés előtt „beszélgettünk”, és belátom az én hibám, hogy így alakult./De ami késik az nem siet!/
Az elmúlt két hónap bővelkedik eseményekben, eredményekben, történésekben.
Elindultunk egy nagypályás bajnokságban, és mára már a 8. fordulón is túl vagyunk.
Két csapat már visszalépett, illetve kizárták. Így is van ellenfél bőven. Hol tartunk, és most nem az eredményekre gondolok?

P.V: Jól játszik a csapat. Ellenféltől függetlenül megvan a játékra törekvés, nincs ész nélküli labdaelrúgdosás, vagy fölösleges indítgatás - ez jó. Nagy dolog, hogy a legutóbbi meccsen például már nem lassultunk vissza az ellenfél játékritmsához, hanem nagy iramot diktáltunk. Voltak könnyebb és nehezebb mérkőzések is, mindnek volt valami tanulsága. Az eddig tanultakat kell majd nagyobb sebesség mellett is bátran, magabiztosan alkalmazni.

Janosz: Két iskolai tornán is indultunk, mindkettőt nyertük. Lesz még ilyen rendezvény?

P.V: Úgy tudom igen. Ha az iskola érdeke azt kívánja, részt is veszünk majd rajta.

Janosz: Elindult egy egyéni képzés az ezt igénylők számára. Pár szóval elmondanád milyen munka folyik ott, lehet-e még jelentkezni, mi a haszna a srácoknak ebből?

P.V: Az egyéni képzésen technikai tökéletesítés folyik speciális feladatok segítségével, 45 perc alatt 1200-1600 célirányos labdaérintéssel /fő. Pillanatnyilag a srácok haszna, hogy gyorsabban csiszolódik a technikai tudásuk, távlatilag a megszerzett technikai tudás alkalmazása a cél magas pulzusszám és terhelés mellett.
Itt jegyezném meg, hogy jót nevetek a szánalmas irigykedőkön!

Janosz: A „Hírekben” olvashatunk két hazai és egy külföldi tornáról. Elfogadták a nevezésünket ezekre az eseményekre?

P.V: A külföldi rendben, a hazaiak a napokban kerülnek visszaigazolásra.

Janosz: Utoljára a múlt évben mérték fel a fiúk futóképességét. Idén is számíthatunk erre? Ha igen, mikorra tervezitek?

P.V: Az iskola nem rendelkezik megfelelő eszközökkel. Én szeretném, ha egy külső helyszínen, profi szakember segítségével a közeljövőben meg tudnánk oldani. Folynak az egyeztetések...

Janosz: Köszönöm a válaszokat, legközelebb harmincon túl találkozunk „riport” ügyben.
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janosz » 2010.12.07. 12:52

Közeleg a Karácsony. Többen hiányolták a "Riport" rovat tartalommal való megtöltését,
így az én ajándékom a Csapatnak ez a pár kérdés, melyekre mint eddig is, Prisztai Viktor
vezetőedzőnk válaszol.

Janosz: A bajnokság még csak a felénél jár, de a naptári évnek hamarosan vége.Ez az összegzések ideje.Pár szóval összefoglalnád a bajnokság tapasztalatait?
P.V.: Rengeteg tapasztalat van, de ha lényegre törő akarok lenni, akkor azt kell mondjam, hogy jó úton járnak a gyerekek. Sokat fejlődött a csapatjáték és egyénileg is lépett előre a többség. Ez helyezéstől függetlenül van így, ugyanakkor külön öröm, hogy ebben a félévben a fejlődés és a jó teljesítmény eredményekkel is párosult. Szívből kívánom a Gloriett SE többi korosztályának is ezt!
A bajnokságban a csapatjátéknak köszönhetően felül tudtunk kerekedni az idősebb ellenfeleken is, sőt nyomás alatt is sikerült közepes vagy jó teljesítményt nyújtanunk, ugyanakkor itt jegyezném meg, hogy jelentős fejlődésre van szükség a továbbiakban is, hogy a szintet tartani tudjuk.

Janosz: Lassan egy éve foglalkozol a csapattal és a fiúk fejlődése töretlen ívet mutat.Mi a következő, a nagypályára való felkészülési időszak legfontosabb iránya és teendői?,
P.V.: A technikai képzés folytatása, az egyéni technikai képességek fejlesztése az első, emellett taktikai ismeretek elsajátítása és mentális erősödés, ami a legszükségesebb. A felkészülési időszakban átvesszük majd a kis létszámú létszámfölényes szituációk megoldását is, mind a támadás, mind a védekezés szempontjából.

Janosz: Tavasszal nagy valószínűséggel mindenki minket akar majd legyőzni.Kész van a recept?
P.V.: Egyszerű a recept. Még keményebben kell edzeni, még többet kell nyújtani, még nagyobb akaraterőre lesz szükség, és még így is nagyon nehéz lesz. Sokkal keményebb tavaszi szezonra számítok, mint az őszi volt, de ez nem baj, ez a fejlődést szolgálja majd.

Janosz: Soha nem értékelték a gyerekeket így, a nyilvánosság előtt, és én sem kérem Tőled ezt, ám kíváncsi lennék arra, hogy az egyes csapatrészeknek milyen irányú fejlődése
kívánatos, és hogy lesz-e a nyárihoz hasonló egyéni edzésterv a téli felkészülési időszakra?

P.V.: Nem lesz egyéni edzésterv. Fontos, hogy pihenjenek majd a szünetben a gyerekek. Azt mondom, még apa-gyerek foci se legyen a szünetben, az lenne a legjobb, mert annál inkább kiéhezve és feltöltődve állhatnak majd neki a srácok a hosszú felkészülésnek.
A csapatrészek és az egyének fejlődése egyaránt kívánatos. A fő lépcsőfok az, hogy akkor is tudjunk játszani, ha az ellenfél agresszív, durva, letámadást játszik, vagy bármi váratlant húz, fontos, hogy hátrányból is bátran focizzunk, ne veszítsük el a hitünket és önbizalmunkat. Ezekhez alapvetően technikailag kell magasabb szintre lépni és mentálisan kell erősnek lenni.

Janosz: Köszönöm a válaszokat.
Boldog Ünnepeket kívánok Neked és Családodnak az Etalon'99 honlap
és a magam nevében!

P.V.: Köszönöm. Én is mindenkinek!
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.01.25. 21:01

Janosz: Elkezdődött az Új Év! Elkezdődött a felkészülés, melynek szerves részeként teremtornákon vettünk részt. Hogyan értékeled a három torna eredményeit, és a következő MKB Kupára milyen tapasztalatok birtokában készülünk?

Prisztai Viktor: Az eredmények fontosak, mert erősíthetnek sok mindenkit, de ami még fontosabb, hogy tartalom is van mögötte. Sokat fejlődtek a gyerekek és sokat fejlődött a csapat is, ugyanakkor tartósan magas szintet és az általam elvárt játék(stílus)-t folyamatosan hozni még nem tudjuk. Egyes gyerekeket külön erőpróbák elé állítottam a tornákon, ami által a mentális erejükre voltam kíváncsi, arra, hogy miként reagálnak egy váratlan szituációra (pl. csere, mellőzés, vagy éppen keretbe kerülés, bizalom, illetve új posztok, stb.). A mentalitás, a mentális erő a profi sport legfontosabb pillére, lehet fejleszteni, amihez a szülői háttér az egyik legfontosabb segítség. Ebben (is) fejlődni kell!
Az MKB Kupánál már fontosabb szempont a nagypályás felkészülés, de természetesen szeretnénk jól szerepelni. Egy jó téthelyzet lesz 5+1-ben, se több, se kevesebb.

Janosz: A „Hírek” rovatban tájékoztatásul szerepel két belgiumi torna, mely nagy érdeklődést váltott ki a gyerekek és a szülők körében. Hol tart a szervezés, illetve lesz-e szülői értekezlet e torna vonatkozásában?
Prisztai Viktor: Véglegesítésre, visszaigazolásra várunk. Amikor érdemi információk lesznek, akkor lesz szülői e témában. Egyelőre annyi tudható, hogy az előző évi Hannoverhez hasonlóan ezt is szeretnénk megszervezni, megoldani.

[i]Janosz
: Decemberben láthattuk először a csapatnál, hogy az Egyesület új labdákat biztosított a felkészüléshez. Mi a különbség a labdák között?
Prisztai Viktor: Az új labdák már normál 5-ös méretűek szemben az eddigi könnyített labdákkal. Nehezebbek és minőségre is jobbak szerencsére, mint az előző garnitúra.

Janosz: Láttam csapatok honlapjain, hogy havonta közlik az adott hónap kiemelkedően
teljesítő játékosát. Mi a véleményed erről, és nálunk ezt megvalósítanád-e?
Prisztai Viktor: Nem tartom jónak, nálunk nem tervezem. Szeretek dicsérni, meg is teszem, de fontosabbnak tartom a csapategység megőrzését és a magyaros féltékenység-irigység megelőzését, amit nyilván nem tudok teljesen kiiktatni, akármennyire is szeretnék. Ezért nem is osztályozom például nyilvánosan a játékosaimat.

Janosz: Köszönöm a válaszokat. Jó munkát Mindenkinek!
janosz
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Társalgó