Logo és véleménysarok

Általános üzeneteknek

Re: Logo és véleménysarok

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.03.10. 11:25

Most beszéltem drága barátommal. Azt hitte, hogy kék-fehérek a mezünk. Naná a Goldball meccsen volt kinnt, ott meg fehérben nyertünk. :D Azonnal csinálja az általatok kért változtatásokkal, + kék-feketét is megpóbál készíteni.

cs isi
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Betty » 2011.03.10. 12:01

Sziasztok!
A gloriett ezt jelenti: dombon, magaslaton álló kerti ház, lugas, kilátó. Nem értem, hogy sikerült elakadnunk a glóriánál? Nem lehetne felejtős? Ugyanolyan gáz, mint a házikós logó... Szavazni még nem tudok, mert összezavart a bőség... :D Minden esetre gratula az alkotóknak!
Üdv mindenkinek:
Betty
Betty
Sepregető

HozzászólásSzerző: ISI » 2011.03.10. 14:45

Igen Betty, igazad van. Most utánanéztem én is a kislexikon.hu oldalon, ott szó szerint az van leírva amit te bemásoltál. Sajnos amikor kérdezte Attila, akkor én a gloriára asszociáltam. Ki lesz javítva. ;)
ISI
Passzolgató

HozzászólásSzerző: Betty » 2011.03.10. 15:32

Kedves Isi!
Másolni nagyon tudok!!!:
GLORIETT-TELEP
Határai: Iparvágány vonala a Dalmady Győző utcától - Körös utca - Péterhalmi út - Gilice tér - Közdülő út - Nagykőrösi út - Méta utca - Sallai Imre utca - Fürst Sándor utca - Varjú utca - Garay utca - Bókay Árpád utca -
Madarász utca - Wlassics Gyula utca - Dalmady Győző utca a Burma iparvágányig.
* A városrész neve a valamikor itt állt, a bécsi Gloriette mintájára Gloriettnek nevezett, kör alaprajzú épületre utal, amelyet Mayerffy Xavér Ferenc emeltetett 1814-ben, amikor a Napóleon legyőzése után Bécsben ülésező nagyhatalmi konferencia vendégei látogatást tettek Pest-Budára, és ebből az alkalomból a Szent Lőrinc pusztán katonai parádét tartottak. A porosz, az orosz és a Habsburg uralkodó a mai Gilice téren emelt kilátóból szemlélte a parádét. Az épület később dr. Krepuska Géza professzor tulajdonába került, aki a szőlőbirtoka szélén álló épületet gazdasági célra hasznosította. Az épületet a második világháború alatt a visszavonuló német csapatok felrobbantották. A lakótelep 1989-ben épült.
* A mai városrész két egykori városrész, a Gloriett-kertváros és a Madártelep egyesítéséből jött létre.
o A Gloriett-kertváros határai voltak: Vaskút utca a Sallai Imre utcától - Varjú utca - Sallai Imre utca - Fogoly utca - Nemeske utca - Bököny utca - Szalafő utca - Gádoros utca - Fiume utca - Péterhalmi út - Gilice tér déli és nyugati oldala - Sallai Imre utca a Vaskút utcáig.
o A Madártelep határai voltak: Batthyány Lajos utca a Petőfi utcától - Dalmady Győző utca - Üllői út - Körös utca - Fiumei utca - Gádoros utca - Szalafő utca - Bököny utca - Nemeske utca - Fogoly utca - Sallai Imre utca - Varjú utca - Petőfi utca a Batthyány Lajos utcáig.

Aztán, hogy a kör alakú épületnek mi köze a dombra épült házhoz, azt ne tőlem kérdezd! Én eddig azon vaciláltam (tévesen), hogy vagy a dombon lévő templomról, vagy a dombszerű lejtőn épült sorházakról kapta a nevét...
Mindegy, most már okosabbak vagyunk!
Üdv:
Betty
Betty
Sepregető

HozzászólásSzerző: Anikó » 2011.03.10. 15:44

Szia Betty,

szerintem a glória onnan jött, hogy a külföldi honlapon és a kinti tornán is volt és van rá precedens, hogy Gória, Gloria Budapestként említenek, említettek minket. Nekik valószínű, hogy a Gloriettnek kislexikon segítségével se lenne értelme.

Anikó
Anikó
Sepregető

HozzászólásSzerző: mano1015 » 2011.03.10. 19:10

Hali!
Tegnap már szavaztam a logo1-re, de ha végig gondolom kissé ciki a glória. Éva
mano1015
szertáros

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.03.11. 08:35

.
Csatolmányok
logo11.png
logo11.png (5.9 KiB) Megtekintve 424 alkalommal.
JANOSZ, a http://www.etalon99.atw.hu honlap adminisztrátora
janosz
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tamás » 2011.03.11. 11:20

Sziasztok!

Nekem az utolsó (amit ma rakott fel a Janosz) logo tetszik.

Ü. Tamás
Tamás

HozzászólásSzerző: István » 2011.03.11. 13:49

Sziasztok!
Nekem is az utoljára feltett logó tetszik.

P. István.
István

HozzászólásSzerző: janosz » 2011.03.11. 16:04

.
Csatolmányok
logo12.jpg
logo12.jpg (8.66 KiB) Megtekintve 406 alkalommal.
JANOSZ, a http://www.etalon99.atw.hu honlap adminisztrátora
janosz
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó