Belgium 2011 IMEXSO CUP és IRIS CUP, ahogy én láttam Tarnóczy István.
Fél év szervezői munka után sikerült landolnunk Belgiumban. Nagyon boldogan érkeztünk, mert az otthoni bajnoki cím elnyerése után minden teljesítési kényszer nélkül, örömjátékra érkeztünk a két különböző nehézségű tornára. Én többször kifejtettem, hogy gyerekeink mint egy ajándékként kapják ezt az utat az egész évi teljesítményükért.
Tehát, landolás után azonnal a szállodába mentünk, kicsomaglás pici pihenés. Délután a White Star Woluwe stadionjába voltunk hivatalosak -Gaetan jóvoltjából- szendvics ebédre /nekem-mint sokunknak az American tartare szószos izlett a legjobban/. Vegyes ézelmekkel szomorúan vettük tudomásul, hogy egy másodosztályú belga csapatnak szebb, jobb körülmények között edzhetnek-játszhatnak mint magyarországon NB1-es csapataink. Egymás mellett 5 pálya: 2 füves, 1 valami szövetes, 2 műfű. Mindegyik teljesen rendbentartva, akár nemzetközi mérkőzést is lehetett volna játszani rajta.
Mérkőzés: nagyon szimpatikus ellenfelünkkel első félidőben megállapodtunk a végeredményben 1-3 nekünk. Gyors gólokat szereztünk az első félidőben, utána Viktorbá lehetőséget adott cseréinknek is pályára lépni. Második félidőben WSW nyomás alatt tartva szerencsére nem tudta izgalmasabbá tenni az eredményt. Szívet melengető volt megélni, hogy a vesztes csapat tagjai vastappsal kordont állva köszönték meg a mérkőzést. Tisztelet és Fair play WSW-Etalon 1-0.
Visszafele úton bevásároltunk a gyerekeknek vizet, vmi sportitalt, és csokikat.
IMEXSO KUPA: /Az egész belga tornákra igaz, hogy Gaetan szakmai hozzáértésében bízva probáltunk információt szerezni az ellenfeleinkről/ 4-5 hibátlan minőségű vegyes burkolatú pályák.
Első-másodosztályú belga és francia csapatok 16-os tornáján vehettünk részt. A mérkőzések egyszer 15 percesek voltak. Azonnal észrevettük, hogy a St. Liege másodedzője azért jött ki, hogy a két nap múlva lévő meccsre adatokat gyűjcsön rólunk.
Első meccsünk a RUSAS csapata ellen volt. Teljes nyomás alatt tarvta 3 ziccerig jutottunk,de sajnos az eredményben ez nem látszódott meg. Egy gyors kontra, egy védelmi hiba és 1-0. Hát ez elment.

Második mérkőzés JS Heppignies: jobbak voltunk: 0-0. Egyszerűen nem tudjuk gólra váltani a fölényünket.
Harmadik: AS EUPEN, a jég megtörik nyerünk 1-0-ra. A keresztbe verések miatt továbbjutunk a második helyen.
5-8 helyért játszunk:2X10 perces mérkőzések. A véletlen úgy hozta, hogy az első meccsünket biztosan hoztuk a WSW ellen. A lesétálló ellenfeleinket viszontvastappsal, kordont állva köszöntöttük. Tisztelet, Fair play WSW-ETALON 1-1.

A másodikban egy nagyon jó, játékra törekvő csapatot fogadtunk. Szerencsétlen gól után az utolsó pillanatban, egy jobboldali beadásból Benyó Attika továbbította a labdát a hálóba. Azonnal lefujták és jöhettek a 11-k. A Normi a másodikat megfogta, ezután értékesítettük mi a harmadikat, úgyhogy a végeredmény: 5. helyezetek lettünk egy nemzetközi tornán. Végezhettünk volna előrébb, de nem vagyunk felkészülve a gyors 10-15 perces villámmeccsekhez. 2X35 percben szerintem az aranyért játszhattunk volna.
Másnap városlátogatás, megnéztük a palotát, a gyerekeket Gaetan befizette az ATOMIUMBA. Sajnos a belga nemzeti Stadionba nem tudtunk bemenni, mert gyülekezett a tömeg a Belga-Török meccsre.
Este a kicsik gyorsan vonultak az ágyba, mert másnap korai nagy megmérettetés várt ránk. A felnőttek hosszan, vidáman viccesen értékelték az elmúlt egy évet.
Eredmény: Imi almás-joghurtot talált az ágyában, Évi spéci fekhelyen aludta ki a fáradalmakat. Gáborbá véletlenül leejtette a nyitott fogkrémjét pont a zokniába, amit ki kellett dobni.
IRIS KUPA: Gyönyörű helyszínen zajlott Belgium legrangosabb nemzetközi utánpótlás tornája.
Látványos bevonulóval, minden ország nemzeti himnuszával kezdődött a fesztivál.
St. Liege-ETALON: 2-1. Jobb ellenfelünk jogosan győzött le minket. Szomorúságra csak az ad okot, hogy a 2. gólt félpályáról kb. 40 méterről egy szabadrugásból kaptuk. Simán lehetett volna 1-1 is.
Herta, szó szerint átgyalogolt rajtunk, sajnos 5 támadásukból 5 gólt találtak. Ahogy játszani kezdtünk volna azonnal gólt találtak.
Harmadik meccsünkre egy 24 csapatos előselejtező csoportjának legerősebb csapatát kaptuk.
Könnyen gyalogaltunk át rajtuk este 8 után. Első: bomba Marci-felső kapufa gól, második: Ati-Benya-Laci-háló útvonal. Utolsóként vacsoráztunk, a vezetők meghívták a szülőket is. Este fél 10 fele érkeztünk meg teljesen világosban a szállásra. Itt 10-10.30 kor volt a sötétedés. Este fél nyolckor a Belga nemzeti televízió lejátszotta a reggeli St. Liege-ETALON mérkőzést, nyílván mert ellenfelünk az egyik legjobb akadémia országszerte.
Este az előző napihoz hasonló jó hangulatot varázsoltak a szülők. Mindenki fokozottan ügyelt a szobakulcsára, nem szerettek volna viccek célpontjává válni.
Másnap sokáig aludtunk, mert csak délben kezdtünk a torna harmadik -füves- pályáján.
1-0-ás első félidő után elfeljettünk focizni, a nyomást nem bírva előbb egy 35 méteres szabad, majd egy cimbalom szöges gólt kaptunk. Sajnos az álom Intermérkőzést elbuktuk.
Utolsó meccsünket hoztuk 2-0 ra. Megérdemelten végeztünk a 19. helyen.
IRIS CUP összegzés: a csoportunkból kikaptunk a torna 3. és 5. helyezettjétől. Helyosztón bután adtuk oda egy megnyert meccset. Tanulnunk kell még a nemzetközi fílinget. 3 győzelem, 3 vereség, én meg vagyok elégedve.
Gyönyörű kupával, és éremmel gazdagítottuk, a már egyébként is hosszú eredmény listánkat.
Este a lányok csocsóbajnokságot szerveztek, mert sikerült meghekkelnijük a hotel csocsóasztalát. Mire a fiúk kiértek a szobából, ahol előtte megváltották a világot, addigra több cola-vmi után a lányok már minden nevettek. Ezt tetézte Csaba figyelmetlensége: ráült egy almás-joghurtos csíntevésre.
Utolsó nap délben hagytuk el a szállást. Megnéztük a pisilő fiút, a brüsszeli dómot, a 'Váci' utcát, vásároltunk, Quickben ebédeltünk, becsekkeltünk, hosszan vártunk, vártunk, felszáltunk, megérkeztünk.
Jó érzés volt, hogy az itthoni szülők milyen örömmel fogadtak minket.
Amiről még érdemes megemlékezni:
-többen a hat nap alatt durva allergiával küzdöttek. /főleg a szálláshely környékén/
-tudtunk nélkül meglovasítottuk a Lille másodedzőjének a kocsikulcsát, melyet másnap juttattunk vissza. Közös ölelkezés után köszönték meg a visszajuttatott kulcsokat.
-a pisilő fiúnál, Csaba egy rögtönzött interjút adott egy helyi újságnak, ami a napokban fog megjelenni.
a torna legjobbjának Franco Antonuccit választották az ANDERLECHT-ből, már most a legnagyobb példányszámban eladott napilap úgy ír róla, hogy ő ez új Messi.
2000 belépőjegy kellt el két nap alatt.
Sikeresen találta meg az összes fellelhető wifi-t Gáborbá.
A brüsszeli sétálló utcában Imi sikeresen vette meg 3 euróért a dobozos kólát. Mellette ez 1,2-ba került.
Csaba sikeresen reklamált-hívta a menedzsert-, mert a gyerekeket nem akarták beengedni a wc-be.
Nagyobb hangulatot csinálunk az utazó buszban, mint a Herta meg a Willem II. Simán leénekeltük őket.
Nagy öröm volt számomra ez a 6 nap. Teljes mértékben elégedett voltam a tornákkal, a szervezésekkel meg mindennel.
Utolérhetetlen élményt szerzett 'high-level' csapatokat látni, játszani ellenük. Én úgy gondolam nagyon kevés magyar csapatnak adatik meg ez. Én lennék a legboldogabb, ha bármelyikünk gyereke játszhatna még valaha 5-10 év múlva ezek a csapatok ellen. Minden szülőnek és gyereknek egy örök emlék lesz, amit már senki nem tud tőlük elvenni.