FŐOLDAL                    INFORMÁCIÓK                   KAPCSOLAT

 

HIRDETÉSEINK ÉS LINKGYŰJTEMÉNY

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

PÁLYÁZATOK ÖNKORMÁNYZATOKNAK

PÁLYÁZATOK TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK

PÁLYÁZATOK CÉGEKNEK, VÁLLALKOZÁSOKNAK

PÁLYÁZATOK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

_________________

TURISZTIKAI PÁLYÁZATOK

MEGÚJULÓ ENERGIA, NAPKOLLEKTOR

MIKROVÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSE

AGRÁRGAZDASÁGI PÁLYÁZATOK

VIDÉKFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK

                      TEMPLOMFELÚJÍTÁS

_________________

REGIONÁLIS PÁLYÁZATOK

ð BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN M.

ð HEVES MEGYE

ð NÓGRÁD MEGYE

ð SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

_________________

TANULMÁNYOK KÉSZÍTÉSE

NÓGRÁD MEGYE

Nógrád a második

legkisebb területű megyénk.

Területének nagy része dombos vidék, illetve középhegység. Szlovákiával határos, természetes határok övezik. A megye területén négy hegység kapcsolódik egymásba. Keletről a Mátra, nyugatról a Börzsöny, északról a Karancs-Medves hegyvidék övezi, míg a megye többi részét a Cserhát vonulatai töltik ki, amelyek észak és dél felé fokozatosan ellaposodnak.

A megye területének 40,3%-a erdővel borított, ami Magyarország erdeinek 18%-át teszi ki.A megye területének közel 7,5%-a élvez védelmet, ez több mint 18,5 ezer hektárt jelent.
A megyében több mint 350 építmény védett: a többségük épület, kisebb részük szobor, illetve műszaki létesítmény (például híd). A nyilvántartásban 55 műemlék, 251 műemlék jellegű építmény és hét műemléki környezet, védett épületegyüttes szerepel. Ez utóbbiak közül a legjelentősebb Hollókő ófaluja, ami a Világörökség listáján is szerepel, de ide tartozik a Pásztó műemléki városközpontja és a szécsényi várnegyed is.
Nemzetközileg is egyedülálló kiállítóhely a Salgótarjáni Földalatti Bányamúzeum és az ipolytarnóci Őslénytani kiállítás.
Nógrád megye fő turisztikai vonzerejét a megkapó természeti környezet, a palóc néphagyományok és a számos műemlék és kulturális emlék jelenti. Ezek közül kiemelkedik a pásztói műemléki városközpont, a szécsényi várnegyed és a hollókői ófalu, amely a világörökség része. A megye az ország legkisebb lélekszámú megyéje. Településszerkezetére jellemzőek az aprófalvak, elég sok település lakossága 1000 fő alatti. A települések egyenletesen, szétszórtan helyezkednek el a megyén belül. A megyének 6 városa és 123 falva van. Nógrád az egyetlen megye, melynek nincsen színháza.

 

A megyére vonatkozó, a megyében megvalósítható pályázati források felkutatásával, adottságaira építésével tudjuk segíteni a településeken megvalósulni tervezett fejlesztéseket.

Helyszíni tanácsadással segítjük a pályázókat, milyen ‎irányban érdemes fejleszteni vállalkozásukat az aktuális pályázati ‎lehetőségek felhasználásával – legyen az önkormányzat, vállalkozás, ‎non-profit szervezet vagy akár magánszemély.‎
 

Nógrád megyei pályázatok