FŐOLDAL                    INFORMÁCIÓK                   KAPCSOLAT

 

HIRDETÉSEINK ÉS LINKGYŰJTEMÉNY

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

PÁLYÁZATOK ÖNKORMÁNYZATOKNAK

PÁLYÁZATOK TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK

PÁLYÁZATOK CÉGEKNEK, VÁLLALKOZÁSOKNAK

PÁLYÁZATOK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

_________________

TURISZTIKAI PÁLYÁZATOK

MEGÚJULÓ ENERGIA, NAPKOLLEKTOR

MIKROVÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSE

AGRÁRGAZDASÁGI PÁLYÁZATOK

VIDÉKFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK

                      TEMPLOMFELÚJÍTÁS

_________________

REGIONÁLIS PÁLYÁZATOK

ð BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN M.

ð HEVES MEGYE

ð NÓGRÁD MEGYE

ð SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

_________________

TANULMÁNYOK KÉSZÍTÉSE

TEMPLOMFELÚJÍTÁS PÁLYÁZAT

Templomfelújításokra

Várhatóan 2012 februárjától lehet pályázni:

A 100%-os támogatást az 5000 főnél kisebb lakosságú településen települési önkormányzat, települési kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás, továbbá székhellyel, illetve telephellyel rendelkező non-profit szervezet, valamint egyházi jogi személy veheti igénybe.

A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a településkép és a környezet állapotának javítása, az épített, természeti és kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása, és ezáltal a települések vonzerejének növelése.

A támogatás helyi és/vagy országos védelem alatt álló építmények külső és belső felújítására (pl. templom, középület), a természeti és a történelmi tájkép, valamint az azt alkotó táji elemek állapotának javítására valamint a helyi identitás fejlesztését és megőrzését, környezeti tudatosságot elősegítő akciók megvalósítására vehető igénybe.

Fontos: A támogatási kérelmet az MVH rendeletében meghatározott feltételek szerint bírálja el.
Az értékelési eljárás lefolytatása során az MVH figyelembe veszi a LEADER HACS, illetve a HVK által megállapított pontszámot.

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 118/2011 (X. 19.) közleménye
a Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcímek benyújtási időszakának módosításáról

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelye keretében meghirdetett, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozással támogatott, a 135/2008. (X.18) FVM rendelet által szabályozott Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a 138/2008. (X.18.) FVM rendelet által szabályozott Vidéki örökség megőrzése jogcímek esetében a támogatási kérelem benyújtási időszak módosulni fog. 2011 novemberében nem lesz lehetőség kérelem benyújtására.

A benyújtási időszakot - várhatóan 2012 februárjára - módosítja az Irányító Hatóság.

A Falumegújítás és- fejlesztés, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcímek támogatási kérelem benyújtási időszaka a két jogcímrendelet módosításának keretében fog megjelenni.

 


 

 

Nem csupán a pályázat elkészítését és összeállítását, hanem partnereink segítségével igény szerint a templomok külső-belső felújítását, valamint a falfestmények restaurálását is elvállaljuk. Referenciával, határidők pontos betartásával!

Aktuális pályázati információk

A támogatást szabályozó rendelet

Tekintse meg blogunkat is:   http://templomfelujitas.blog.hu/