Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Olvasóink írták 2007 Augusztus.
Beküldte imcsi Beküldve 2007.08.17. 19:24:38 (6889 olvas)Én is szembesültem azzal a "leminősítéses" trükkel.
Konkrétan tudom, hogy a beküldött 14 mézmintából 3 vizsgálati eredmény lett akác, azaz 520 kemény magyar forintos.
A többit 400 forintos árban készséggel átvennék.
Ami a vérforraló, hogy ez egyik méhészetben márciustól gőzerővel etetnek minden telephelyen. Tulajdonos szerint csak a lefejt családokat serkentik. Kérdezem én: akkor miért vannak 3 Langstroth fiókon a méhek??
De tudod, valahol rémisztő az, amit az OMME fórumon látni.
A valós problémákról az ott "lebzselő, nyalóka majmok" egy szót nem mernek írni.
Mivel olvasgatási jogom még megvan, így hetekig figyeltem, hátha valaki szóvá teszi ezt a gyalázatos mézpiaci helyzetet. De egy szó nem esett róla.
Mert tudod, lényeg a támogatás. Pár tízezer forintért eladják magukat. Viszont utána pofa be nekik.
Ott úgy írogatnak, mintha gond az ágazatban egy szál sem lenne.
Ellenben a A Magyar méhészet jövője topikban olvastam Pikilo vitáját Nekem nagyon tetszett. Ő olyan reakciós méhész lehet, mint én. Csak egyet nem vett figyelembe, amit én már tudok. Hülyékkel nem szabad leállni vitatkozni, mert a végén még az embert nézik hülyének. Ezek a ...... vért ontanának az OMME-ért.
Ez döbbenetes.

Üdv: Imre
Olvasói levél szerkesztve!

Minősítési gondok! Akác nem akác, vaddohány nem vaddohány, ismerős a helyzet másnál is ?

Imcsi
Az európai méhész honlapnak küldöm ezt az egyszerü és hatékonyan möködö egérfogó szerkezetet..

Üdvözlettel: Attila
Král Attila
email: kratapa@freemail.hu
H.8000 Szfvár.Forgo u.24
tel:36 22 320 423
mobil: 36 20 5446401


Egér és cickány fogó.

A szárazság miatt a különböző rágcsálók elszaporodása sok helyen okozhat komoly károkat. Ennek mérséklésére ajánlom a rágcsálók irtására a családi, vagy csoportos egérfogó felállítását, mely hatékonyan gyéríti a tároló helyiségeinkben a betolakodókat.

Egyik ismerősömnél láttam ezt az egyszerűen elkészíthető alkalmasságot. Először nem akartam elhinni, hogy mennyire hatékonyan működik.

A tároló helyiségben, ahol sok mindent raktároztam, ott elszaporodtak az egerek. A felállított egérfogó az első éjszakán 8 db. egeret fogott.

Az elkészítése az ábra alapján is könnyen kivitelezhető:

A forgórész mérete:2 db. 12cm hosszú 3 cm széles 2cm vastag gyalult lécet középen összeillesztünk, majd kifúrjuk a középen . Olyan méretű lyukkal, hogy a kialakított kereszt könnyen forogjon a tengelyen.

A tengelynek megfelel egy eldobott kerékpár küllő, vagy egy darab keményebb drót is..

A felmászó léc szélessége 5-6 cm, mely két darabból áll. A felső vízszintes részbe a tengelyt úgy helyezzük el, hogy a forgórész egy szintbe legyen a feljáró síkjával, majd a forgórészt ráhelyezzük a tengelyre, aminek ezután a végét visszahajtjuk. Erre tűzzük fel a csalétket. Egérnek pl.: pirított szalonnabőrt, cickánynak lótetűt, vagy más rendelkezésre álló csalétket.

A vödörbe annyi vizet öntünk, hogy az egér ne tudjon kiugorni, illetve ne érjen le a lába, így néhány perc alatt megfullad.

A forgórészt úgy kell kisúlyozni, hogy az egyik ága vizszintesen a másik pedig függőlegesen álljon vissza. Ezt könnyen kivitelezhetjük, ha a forgórész egyik ágának végébe egy szeget ütünk. Ezzel elérhetjük, hogy az egér súlyától elfordul és az egér a vödörbe pottyan, majd a forgórész visszaáll az eredeti állásba és várja a következő áldozatot.Az Európai Méhész oldalon , a Somogy megyei információs résznél , kellene egy kis adat frissítés . Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni , ami az én észrevételem .
Először is az aktuális részt kellene lecserélni , az idejét múlt dolgoknak . A repce virágzása már aktualitását veszítette .
A zárlat alatti települések neveit is frissíteni kellene , a 2007. júliusi és augusztusi adatokkal .
A Nagy Csaba e-mail címe , a hivatkozás , hibásan , kétszer is egybe íródott , ezt is javítani kellene .
A lap alján , a te saját e-mail címed is egybe íródott a " mailto " szóval , mert nem volt szóköz hagyva , a kettőspont után .
Ezeket a hibákat vettem észre , nem megbántani akarlak ezzel , csak jelezni szerettem volna feléd az észrevételeimet , az oldallal kapcsolatosan . Ezeket mások is észre veszik , csak nem jelzik neked . Na ezért írtam most ezt az üzenetet .

Különben az Európai Méhész oldalt is látogatom időnként és tanulmányozom az új dolgokat . A jászberényi méhésztalálkozóról készült képek és videók nagyon jók lettek . Olvastam a másik oldalon , hogy a méhésztársak megdícsértek többen is ezért .
Egyenlőre csak ennyit szerettem volna most mondani neked !

Méhésztársi üdvözlettel : Laci

Megkérdezném tőled, hogy valóban ennyire pang a mézpiac, vagy a felvásárlóm hülyít csak. Nemtudom, hogy mi lehet az igazság.
Már erős 3. hete, hogy a mézmintám bent van. Állítólag nincsen még eredmény. Lehetséges ez? Így működnek a dolgok manapság?


Üdv: Imre


A Madaràsz Làszló, a « sztiropor kaptàrgyàrtàs » ismertetőhöz :Bencsik Jozsef (Lyon) kérdései (2007 augusztus 7)1. Hogyan lehet lekaparni a méhgyantàt a sztiropor kaptàr falairól,
sarkaibó, hornyaiból, azok sérülései nélkül ?

2. Hogyan lehet azt takaritani, ha nem kaparàssal ?

3. Milyen vegyszerrel, gyógyszerrel fertőtleniteni,

4. Milyen hatàst vàltanak ki ezen kezelések, az esetleges alkalmazott
vegyszerek a méhcsalàdra …

5. Lehet e fertőtleniteni forrasztó làmpa làngjàval ?A fölsorolt nehézségek miatt, sztiroporbol készült kaptàrt nem tanàcsos
alkalmazni !!!joseph.bencsik@free.fr

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek