Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Botrány a Magyar Méhészet EU -s Támogatása körül
Beküldte imcsi Beküldve 2006.08.29. 7:27:12 (1787 olvas)

A MAGYAR ORSZÀGHÀZ KEPVISELÔI Bencsik Jozsef
Kossuth Lajos tér 23, bd des Castors, F-69005 Lyon BUDAPEST T:(33) 478 25 04 22
E-mail :joseph.bencsik@free.fr
Tàrgy : Nyilt levél




BOTRÀNY A MAGYAR MÈHÈSZET EU-os TÀMOGATÀSA KÔRÛL
Amiota Magyarorszàg is EU os tag, azota az Union orszàgaiban élô magyar szàrmazàsu àllampolgàrok fokozottabb figyelemmel kisérik a fôlzàrkozàs fejleményeit, a hiànyossàgokat az akadàlyokat. Kôzéjûk tartozok magam is, 48 éve Lyon-ban élo ma nyugdijas épitészmérnôk, egyben szenvedélyes méhész is. A méhészeti iràsaim, négy vilàg-nyelven ismeretesek, szabadalmaztatott méhészeti kellékeim két vilàgkiàllitàson szerepelt (« Apimondia »1995, 2003). A francia televizios hàlozat TLM (1998/07/07, majd 1998/10/10) valamint az A2 tv (2003/01/20) majd a F3 (2004/10/03) is ismertette a méhészetben kifejtett ténykedéseim. Természetesen a magyar méhészet érdekében is àllando erôfeszitéseket teszek.
Jelen esetben felhàborito, készakart fôtisztviselési gàtlàsokrol, kôltséges, teljesen fôlôsleges zaklatàsokrol van szo. Magyarorszàgon ezekbôl nincs hiàny de a legtôbb esetben « nem làtni az erdôt a fàk miatt » A helyzet mégannyira botrànyos, miutàn azokrol maguk a kerékkôtôk, a Méhészet c. szaklapban iràsban is tanuskodnak.
Az FVM fôtisztviselôje, Dr Barta Istvàn, iràsaiban (Méhészet 2005/01,-/02) ugyancsak tôkéletesen megtalàlhatok berôgzôdôtt kerékkôtô eljàràsok tagadhatatlan mérkôvei. Iràsa szerint : « 2004 nyaràig 252 termelôi csoport kapott elôzetes elismerési hatàrozatot »… Majd : « A kôzôsségi tàmogatàsok elnyerése érdekében(!!!) a termelôi csoportok jogi hàtterét meg kellett vàltoztatni »…Melyik az az EU os rendelkezés amely ilyen eljàràst igényelt ? « az elvàrt éves àrbevétel 100 millo Ft ra tôrtént emelkedése (folytàn), 2004 ben … a feltételeknek mindôssze 4-5 csoport felelt meg… Amennyiben az europai agràr-szabàlyozàsi…szinten… a kôzôsség nem gôrdit akadàlyt, ugy feltehetôen csak rôvid tàvra (legfeljebb 2006 ig) lesz lehetôség a (4-5!) jogcim fenntartàsàra » irodtak ilyen hatàrozott kijelentések. De melyik az az EU rendelkezés amely 100 millio Ft os àrbevételt irt elô a magyar szôvetkezeteknek, és milyen nemlétezô EU akadàlyokra vàr még az FVM ?

Mielôtt Brûsszel-ben jelentkeznék ilyen szégyenletes kéredésekkel, ma, a magyar orszàghàzi képviselôkhôz fordulok!

Vajon mért kellet az FVM nek, nem létezô EU os rendelkezésekre hivatkozni ? Nyilvàn elsôsorban azért, hogy a 252 – 4 = 248 termelôi csoport, szôvetkezet, làtszolag ne a FVM kôvetkezetes negativ rendelkezései, hanem az EU-os rendelkezések hibàjàbol essen el az EU tàmogatàstol! Tagadhatatlan, felhàborito, képmutato negativ eljàràs a valodibol! Legyen az ônhatalmulag, avagy felsô utasitàsra de a fôtisztviselô urak minden bizonyàra nem a tisztességes magyar méhészek érdekében rendelkeznek (2004/05/04) igy, mialatt ez utobbiak, tôbbszôrôsen is kàrosultak hasonlo rendeletek folytàn: 1.) a bàrsonyszékhez illô kerékkôtô tisztviselô sereg fizetése, a velejàro hatalmas rezsikôltségek, a kôz, a méhészek zsebébôl volt, van, és lesz, kikényszeritve, 2.) az àllami tàmogatàs gàtlàsàval 3.) az EU-os tàmogatàs elhàritàsàval, 4.) a fôlôsleges zaklatàsokkal…
Ime egy kirivo példa a méhészek fôlôsleges, értelmetlen, kôltséges zaklatàsairol : az EU os gyogyszertàmogatàshoz négy kûlôn kûlôn ûrlapot kell beszerezni, kitôlteni, àllatorvosoknàl talàlkozoban megàllapodni, kilométereken keresztûl szaladni, idôt energiàt pazarolni, a méhcsalàdok szàmàrol az igazolàst alàiratni,… holott minden megkôvetelt adat, értesûlés eleve, gombnyomàsra a FVM rendelkezésre àll, maga a minisztérium sajàt tisztviselôi àltal készitett listàn. Tegyûk fôl, hogy a magyar méhész mégis sikeresen végigjàrja a zaklato kàlvàriàt és benyujt egy gyogyszerszàmlàt amelyre 50% os segitséget kap. Melyik az a balga magyar méhész aki csalàsi szàndékkal tôbb méhészeti gyogyszert akarna vàsàrolni, (részben a sajàt pénzén) mint amennyire szûksége van. Elvégre is, nem etetheti meg a vàsàrolt tôbbletet a tyukokkal vagy a disznokkal ! Szemlàtomàst tehàt, a FVM ben ilyen balgàknak, csaloknak veszik a magyar méhészeket. Ugyanakkor, pazaroljàk a kôz pénzét fôlôsleges zaklatàsokra, még botrànyosabb, egyenesen az EU os segitség kôvetkezetes gàtlàsàra !

KÈRDÈS : Hogyan eltàvolitani véglegesen az EU os segitség kôvetkezetes kerékkôtôit, hogyan elôsegiteni az EU-os fôlzàrkozàst? NEM CSAK MÈHÈSZÈRDEK , HANEM ORSZÀGOS ÈRDEK IS !

Tisztelettel :Bencsik Jozsef Kelt Lyon-ban 2005 màrcius 30.-àn

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek