Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Szemelvények külföldi tapasztalatok alapján.
Beküldte imcsi Beküldve 2007.10.1. 21:49:07 (1023 olvas)
Terjeki Ferenc OMME Szaktanácsadó

Méhegészségügyi ismeretek

Szemelvények külföldi tapasztalatok alapján.

Újabb méhegészségügyi ismeretekkel bővül majd tudásunk, ha áttanulmányozzuk az azonos című kiadványt, melyet a megyei szaktanácsadók 26.-án (szerdán) vettek át a Prospektus Nyomdánál Veszprémben. Kihelyezett szaktanácsadói értekezletre került sor azzal a céllal, hogy a szaktanácsadók hazafelé megyéjük anyagát hazaszállítják.
Nekem jutott belőle talán a legtöbb, összesen 900 példány. Gégény Benjámin kollégám csodálkozott is, hogy az Ő megyéje területileg a legnagyobb mégis csak 700 példányt kapott. Elnökünk, a Brossi féltette is az öreg R21-es batáromat, mert persze a jobb első és hátsó ülések mind tele voltak a súlyos „ismeretekkel”. Mi is ez a könny ? Majdnem könyvecskét írtam, de attól tekintélyesebb. Nemcsak a külleme tetszetős, de 230 oldala is tekintélyt parancsoló. Borítója fehér, rajta a 2-es szám arra utal, hogy már elődje is volt, ez pedig nem más, mint a tavalyi sárga füzet.
A borító díszítése egyszerű, mutatós kép , melyen hat méhecske fog közre egy varroa destruktort , valószínű nemcsak a tenyésztés irányára, hanem egyben a könyv tartalmára
is utalva.
A kiadvány a Magyar Méhészeti Nemzeti Program finanszírozásában, az OMME gondozásával készült és jelent meg. Tartalma a nagyvilágban megjelent, elsősorban USA, méhegészségügyi témájú szakcikkeit öleli fel, azok fordításával készült és átfogja a témakör tudományos és gyakorlati cikkeit.
Az ismeretterjesztő könyvet a szaktanácsadók az egyesületi vezetőknek adják majd át, akik tovább osztják a méhésztársaknak. A könyv ingyenes.
Köszönet mindenkinek, aki részt vett az érdekes, számunkra értékes ismereteket tartalmazó kiadvány munkálataiban, létrehozásában.

Forgassa mindenki eredményesen, a maga és méhészete hasznára.

Balkány, 2007.10.01
Terjéki Ferenc
szaktanácsadónyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek