Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : A Feed-Bee®
Beküldte imcsi Beküldve 2007.12.1. 6:55:41 (3511 olvas)

2008 FEBRUÁRJÁTÓL MAGYARORSZÁGON!





AZ ELSŐ POLLENPÓTLÓ TAKARMÁNY MÉHEK SZÁMÁRA

Új, természetes táplálék, mely növeli a méhek erejét és egészségét!

Kutatások igazolják, hogy a Feed-Bee® ugyanolyan tápláló, mint a pollen, és a méhek ugyanúgy fogyasztják. Azok a méhcsaládok, melyeket Feed-Bee®-vel tápláltak kétszer annyi mézet termeltek, és megduplázódott a szaporulat.

NEM TARTALMAZ: POLLENT,
ÁLLATI TERMÉKET, SZÓJÁT, VEGYI ANYAGOKAT!

A Feed-Bee® fejlesztése
A legelső pollen helyettesítő készítmény, mely több éves tudományos megfigyelésen és kísérleten alapulva a méhek táplálkozási szükségleteivel teljes összhangban lett megalkotva. Dr. Abdolreza Saffari és Prof. Peter Kevan környezeti biológusok fejlesztették ki. A kanadai Guelph-i egyetemen végzett kutatómunkájuk során kiderítették, hogy a szója alapú pótlószerek megnehezítik a fehérjék felszívódását és a méztermelésre csökkentő hatásúak. A méhek pedig nem szeretik sem a kémiai szereket, sem az állati eredetű pollenpótló szereket. A méhek vegetáriánusok. 200 különféle tápanyagot megvizsgálva kifejlesztettek egy olyan pollenpótló takarmányt, mely nem tartalmaz káros anyagokat, és erős, betegségekkel szemben ellenállóbb családokat eredményez.

A Feed-Bee® méhekre gyakorolt előnyös tulajdonságai és hatásai
- Azok a méhcsaládok, melyeket Feed-Bee®-vel tápláltak kétszeres szaporulatot produkáltak, és megduplázták a méztermelésüket. (Mindezt Európában végzett kísérletek is igazolják, melyeket 3 éven keresztül végeztek 100 méhcsaládon.)
- Szaklapokban közzétett tanulmányok igazolják, hogy a Feed-Bee® ugyanolyan tápláló, mint a pollen, és a méhek ugyanúgy fogyasztják.
- Gyakorlati és tudományos vizsgálatok egyaránt kimutatták, hogy amikor a méheknek választási lehetőséget kínáltak, a Feed-Bee®-ből 10-17-szer gyakrabban fogyasztottak, mint más készítményekből.
- A Feed-Bee® olyan szabadalmaztatott összetételű készítmény, melynek összetevői - hasonló mértékben, mint a természetes virágpor - a méhek testi fehérjéinek felépítéséhez szükségesek.
- Növeli a méhek betegségekkel szembeni ellenálló képességét, a gyengébb családokat felerősíti.
- A tavaszi etetés rendkívüli módon segíti a méhcsalád növekedését, az őszi csökkenti a téli elhullást.
- Ideális táplálék méhanya nevelésnél is.

A Feed-Bee® fontos tulajdonságai
- Tisztán növényi származékokat tartalmaz!
- NEM TARTALMAZ: pollent, szóját, állati terméket, vegyi anyagokat, génmódosított terméket, gyógyszert, mesterséges színezőanyagot, mesterséges ízesítőt, mesterséges tartósítószert, külön hozzáadott cukrot (édeskés ízét 3 összetevője biztosítja).
- A méz minőségét nem befolyásolja.
- Beltartalom: 36,4% fehérje; 3,9% zsír; 41,8% szénhidrát; 10% cukor; 3,1% ásványi anyag.
- Minőségét száraz, hűvös helyen 2 évig megőrzi.

Mikor és hogyan etessük a Feed-Bee®-t a méhekkel?
- Nyár végén, ősz elején, amikor már nem áll rendelkezésre virágpor, amíg a méhek telelő fürtökbe nem tömörülnek. Ez 4-6 hétig tarthat.
- Kora tavasszal, mihelyt a telelő fürt szétbomlik és az anya el kezd petézni. Lehetséges, hogy ekkor még mindig hideg van a kaptáron kívül, de el kell kezdeni az etetést a lepénnyel. Legalább 5-6 héten keresztül kell etetni a virágzás előtt.
- Amennyiben a nyári időszak alatt a virágpor minősége, mennyisége nem megfelelő, vagy a család gyengülése tapasztalható, akkor a takarmányozás folytatása ajánlott.
Az etetés módja történhet por, lepény, ill. folyékony formában.
1. A por formában történő etetés akkor történhet, amikor meleg van, és nem esős, szeles az idő, amikor a méhek kirepülnek a kaptárukból a természetes táplálékforrásért.
A por alakban történő etetés kaptáron kívül elhelyezett etetőből történik.
2- A lepény formájú etetés a kora tavaszi időszakban kifejezetten ajánlott. Történhet akkor is, amikor hideg van, vagy esős, szeles az idő, illetve egyéb kedvezőtlen időjárási feltételek vannak. Ebben az eljárásban a gyenge és erős családoknak egyenlő esélye van, hogy a méhtáplálékból egyformán részesüljenek.
Két formában etethetjük:
- Híg lepény formában: Keverjen össze 17l 50%-os cukorszirupot 11l meleg vízzel, majd adjon hozzá 20kg Feedbee-t.
- Puha lepény formában: Keverjen össze 12l 50%-os cukorszirupot 4 l meleg vízzel, majd adjon hozzá 20kg Feedbee-t.
Hagyja az összekevert elegyet egy éjszakán át fedett helyen, majd egy papírra téve formázzon belőle lepényeket és helyezze a keretek tetejére.
3- A folyékony formában történő etetés elsősorban nyáron ajánlott, minden időjárási körülmények között alkalmazható. Ennek az etetési módnak az az előnye, hogy kaptáron belül történik, a gyengébb és erősebb családoknak egyenlő táplálkozási feltételeket biztosít és kevesebb munkát, kevesebb ráfordított időt igényel.
Keverjen össze 40l 50%-os cukorszirupot 20l meleg vízzel, majd adjon hozzá 20kg Feedbee-t Hagyja az összekevert elegyet egy éjszakán át fedett helyen, majd másnap öntse a kaptáron belül elhelyezett etetőbe.

Egy méhcsalád a Feed-Bee®-ből átlagosan 0,5 kg-ot fogyaszt el egy hét alatt. A fogyasztás mértéke a lepény formában némileg nagyobb, mint a por alakban.

A Feed-Bee® bevezető ára várhatóan nettó 720-760 Ft/kg között lesz Magyarországon.
Megrendeléseket már elfogadunk!
Kiszállítás január végétől futárszolgálattal.

Gyártó: Bee Processing Enterprises Ltd., Kanada

Magyarországi forgalmazó:
Vernalis Bt., 7694 Hosszúhetény, Püspökszentlászló 11.
Tel.: 72/491-020, 30/7437-048
E-mail: feedbee@freemail.hu vernalisbt@freemail.hu
Web: www.feedbee.org (fejlesztés alatt)
Várjuk további érdeklődését, megrendelését!


nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek