Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Tájékoztatás a TIR-el kapcsolatban.
Beküldte imcsi Beküldve 2008.04.17. 8:06:13 (681 olvas)Barkó Árpád
SzaktanácsadóTájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy a napokban valamennyi Megyei MGSZH Élelmiszerlánc- biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Igazgatója a következő tartalmú levelet kapta. Amint konkrétumot megtudunk a módosítási javaslattal kapcsolatban, értesítjük Önöket.

Az Országos Méhészeti Egyesület /OMME jelezte az FVM és az MGSZH Központ felé, hogy a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló 119/2007.(X.18.) FVM rendelet méhészekre vonatkozó rendelkezéseinek végrehajtása a méhek esetében nehézségekbe ütközik.

Az FVM és az MGSZH Központ szakemberei megvizsgálták a rendeletet és arra a megállapításra jutottak, hogy a 119/2007. (X.18.) FVM rendelet módosítására szükség van a zavartalan gyakorlati végrehajtás érdekében. A méhek esetében a módosítási javaslat kidolgozása jelenleg folyamatban van és ez érinteni fogja a méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendeletet is.

A fentiek miatt jelenleg nem indokolt a méhészek számára kiadandó állategészségügyi igazolásokat a TIR-be történő bejelentéshez kötni, vagy a TIR-be történő bejelentéssel kapcsolatban a méhészeteket ellenőrizni.

Kérem, hogy a fentiekről a területen dolgozó hatósági állatorvosokat is tájékoztatni szíveskedjen.

Budapest, 2008. március 31.


Üdvözlettel:


Dr. Földi Zsolt
Igazgató

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek
Geddekas
elküldve:: 2008.04.17. 9:42  Feltöltve:: 2008.04.17. 9:42
Nem elég félénk a dumáláshoz
Regisztrált: 2008.03.25.
Lakhely: Gödöllő
Hozzászolások: 32
 Re: Tájékoztatás a TIR-el kapcsolatban.
Számomra érthetetlen, hogyan történik egy jogszabály előkészítése mostanában a földművelési tárcánál?

Állítólag köröztetni szokták jogszabálytervezetet és az egyes szakterületek szakreferenseinek kötelességük észrevételeiket rájegyezni. Vagy újabban nincs a méhészeti szakterületnek szakreferense? Régebben volt. Úgy emlékszem a kisállatokkal foglalkozott az illető köztisztviselő, közöttük a méhekkel is.