Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Recept tippek.I. Új sorozat már ha van rá igény .
Beküldte imcsi Beküldve 2008.12.16. 17:36:00 (621 olvas)



Soknak kedvence :)

Mézes zserbó

Hozzávalók:

A tésztához: 60 dkg liszt, 6 dkg zsír vagy 10 dkg margarin, 16 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 evőkanál olvasztott méz, késhegynyi szódabikarbóna.
A töltelékhez: 1 liter tej, gríz, ízlés szerint cukor, 15-20 dkg margarin, baracklekvár.

A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint. Jól összekeverjük, és kettéosztjuk. Az egyik felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, arra baracklekvár kerül. A következő lapra kerül a gríz második fele, és azt lefedjük a negyedik lappal. A tetejét porcukorral hintjük meg, de csokimázzal is bevonhatjuk.

Érdekes receptek vannak birtokodban, ami mézzel készíthetők el ,ne haboz,regisztrálj és küld be .Fényképet külön ide !
info@europaimehesz.hu

Köszönjük .

Idézet:


nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek