Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei :  "Kivéve a gyevi bírót!"
Beküldte imcsi Beküldve 2008.12.18. 8:01:06 (867 olvas)




Az a döbbenetes levél, amit majd alább olvashatsz egy igazi tragikomédia, mert tényleg megtörtént, és én is csak a napokban szereztem tudomást róla.

A történet úgy kezdődött, hogy egy négy gyermekes hölgy aláírásgyűjtést indított, amelynek célja a szeretett országgyűlési képviselőink költségtérítésének szigorítása. Arról van szó, hogy csakis a számlákkal igazolt kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt tőlünk is elvárják nap mint nap - csak rájuk kiváltságosokra nem vonatkozik ez a kötelezettség!
Emlékszel még gyerekkorunk meséjére? Tisztára olyan a helyzet ma is, a 21. század jogállaminak nevezett demokráciájában: "Kivéve a gyevi bírót!"

A kérdés pontosan így hangzik:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"
Te tudtad, hogy több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül?!

Na de jöjjön az a levél, amit egy képviselő felesége írt a kezdeményezőnek (előtte azért kapaszkodj meg!):

"Tisztelt Asszonyom!

Hát az én támogatásomra ne számítson! Mélységesen felháborít a kezdeményezése.
Miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít? Mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?

Képzelje az én férjem is országgyűlési képviselő és még ráadásul polgármester már harmadik ciklusban! A városunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 3 országgyűlési képviselője van. A férjem a FIDESZ listán, egy képviselő az MSZP listán került be és van természetesen egyéni képviselőnk is. Az MSZP-és képviselő feleségével beszélgettünk szombat este egy iskolai alapítványi bálom az Ön kezdeményezéséről - mert mi beszélünk egymással, elmegyünk együtt helyi rendezvényekre. Abban egyetértettünk, hogy szívesen cserélnénk Önnel csak egy hétre legalább!

Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben, És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?

Ha azt hiszi, hogy egy rendezvényre elmenni nagy élmény, mondjuk a potya vacsora miatt, hát téved! A hétvégén 74 db tombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db zsákbamacskát, 100.- Ft/db, 1 db kerékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db és 10.000.- Ft-ot fizettünk be az alapítványba , el kellett mennem fodrászhoz, ami 2.000.- Ft volt - mert elvárják az emberek! A férjem pesti albérlete 34 négyzetméter 60.000.- Ft + rezsi, 25.000.-30.000.- Ft/hó. Pénteken "félidős értékelést" fog tartani a férjem a saját költségén, majd megírom mennyibe került!

Mások nevében nem nyilatkozom, de elmondom Önnek, hogy az egyéni képviselőnk kislánya 8 hónapos volt mikor megválasztották, este már aludt mikor hazaért, reggel még aludt mikor eljött otthonról. És ez így ment heteken, hónapokon keresztül! A kislány nőtt-nőtt és eljött az az idő, mikor esetleg egy vasárnap délutánt a családdal tudott tölteni és a kislánya nem ismerte az apukáját és félt tőle, sírt, ha vele volt! Mikor felkerültek Budapestre, úgy élt a felesége a kislánnyal, hogy nem volt ismerőse, barátja a közelében! Az egyik nagymama Komlón, a másik Békéscsabán - dolgoztak!
Hát ezt irigyli a képviselőktől és a családjuktól!

Egyszer ki fogom számolni, hogy a férjem hány órát dolgozik és hónapban és elosztom a jövedelmével!

Szégyelje el magát!"

Na, mit szólsz hozzá? Gondolom a könnyeiddel küszködve próbálod beleélni magad ennek a szörnyű sorssal megáldott képviselőnének a helyébe, aki oly sok szenvedést felvállalva hoz nem akármilyen áldozatokat, hogy népünk sorsát ezzel is jobbá tegye - de mi balgák ezt úgy sem értenénk meg.

A népszavazás kezdeményezőjét, Seres Máriát többen azzal vádolták meg igaztalanul, hogy ezt a levelet ő találta ki a figyelemfelkeltés miatt, és hamisítványnak, provokációnak tekintették. Aztán lehullott a lepel és kiderült, hogy ezt valóban egy hús-vér képviselő (és polgármester!) feleség írta, de tettét a nyilvánosság előtt nem vállalja és kilétét sem óhajtja felfedni.
Az erről szóló nagyszerű Kossuth rádiós riportot itt meghallgathatod teljes terjedelmében: http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=10

Seres Mária mindvégig korrekt volt, és a mai napig nem árulta el, kiről van szó (bár állítólag néhány újságíró kizárásos alapon elég gyorsan a levélíró nyomára bukkant). A képviselőné levelére adott higgadt válaszát itt olvashatod el: http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=7



Ezek után egyértelmű, hogy eljött az idő véget vetni a kiskirályok "tündöklésének", mert egyre inkább vérszemet kapnak.
Hiába van a költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is, mégsem magukon kezdik a megszorításokat most, amikor bajban van az ország. Olyannyira nem, hogy volt képük a költségtérítéshez kapcsolódóan egy 15%-os "látszatadóval" előrukkolni!

Ennél mindenki csak több adót fizet, "Kivéve a gyevi bírót!" - mondhatnánk újra.
Hasonló esetben magánszemélynél az ilyen kifizetésekre bérként kell tekinteni, és nem csak SzJA-t, hanem TB- és egyéb járulékokat is fizetni kell utána, mert az jövedelemnek számít.
Ettől a "pórnép" csak abban az esetben mentesül, ha költségei indokoltak (az APEH szerint is!), és az a munkájuk elvégzéséhez szükséges, illetve azzal összefüggésben merülnek fel.
És természetesen ezeket hiteles számlákkal igazolja, vagy kiküldetési rendelvényen számolja el.

Parlamentereinknek a költségtérítésükhöz továbbra sem kell számlákat bemutatni! Tehát ezután sem akarnak hiteles bizonylatokkal igazolni havi félmilliós nagyságrendű jövedelmeket, azaz marad a "fiktív" kifizetés.
Azzal pedig (még ha csak 15%-kal is, de adózottá vált a költségtérítésük) egyértelműen elismerik, hogy eddig hazudtak, hiszen nem a valós, a munkájuk elvégzéséhez szükséges költségeik megtérítésére kapták ezt a rengeteg pénzt, hanem bujtatott jövedelmet, "fekete pénzt" jelentett számukra mindvégig.
Ebből pedig egyértelműen arra lehet következtetni, hogy már 18 éve adót csalnak!

Még azok az országgyűlési képviselők is megkapják bemondásra az albérletért és az útiköltségekért a pénzt, akik 10 perc sétára laknak a Parlamenttől, vagy egyéb tisztségükből eredően hivatali szolgálati autóval és sofőr igénybevételével közlekedik mindenhová!

Ha ezek után úgy döntesz, hogy akarsz és tudsz is segíteni ennek a bátor Hölgynek, akkor írj neki (sereslevelek@gmail.com). Van egy honlapja is (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet.
Mindemellett pedig arra kérlek, hogy küldd tovább ezt a levelet akinek csak tudod, mert igen szűk csatornákon tudják csak népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig a törvény erre mindössze 4 hónapot ad.
Ha pedig sikeres lesz a gyűjtés és elérik a 200 ezer aláírást, akkor ezt a népszavazást az Európai Uniós választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.



Az alábbiakban olvashatod a kezdeményező felhívását is:

Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként indítottam országos népszavazási kezdeményezést, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása. Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdés így hangzik:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

Ugyanis a törvényhozóknak megengedett az, ami az ország állampolgárainak tilos - a bizonylatok nélküli elszámolás. Nekik nem kell igazolniuk, hogy mire költötték az eredetileg szállásra és utazásra kapott havi félmilliós nagyságrendű kifizetéseket.



Miért csak mi érezzük a gazdasági válság hatását? Miért csak az átlag-állampolgárnak kell tudomásul venni, hogy ismét szorítunk a nadrágszíjon? Velünk szemben csak újabb és újabb elvárások vannak, és egyre szigorodó feltételek.
Számomra elfogadhatatlan a politikai elit élősködő viselkedése és kiváltságos helyzete, s ez ellen tenni is szeretnék a törvény által biztosított módon. Egy ilyen válságos időszakban a honatyáinknak jó példával kellene elől járni, nem pedig újabb kiskapukat nyitogatni saját anyagi helyzetük bebiztosítása érdekében. Nekik könnyű, hisz ők alkotják a törvényeket.

Sajnos csak igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig a törvény mindössze 4 hónapot ad erre. Ennek a félidejéhez érkeztem most el. Közel hatvanezer aláírás van a kezemben, de legalább 140 ezerre van még szükség. Ez nagy szám, de nem lehetetlen teljesíteni.
Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit sokszorosítani lehet.
Amennyiben támogatja a kezdeményezést, az íveket a következő címre kérem eljuttatni legkésőbb 2009. február 7-ig: Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.

Egyedülálló siker, az igazságkeresés diadala lesz, ha összejön a 200 ezer aláírás, és ezzel kezdetét veheti egy olyan megtisztulási folyamat, amelyre már mindannyian régóta várunk.


Ráadásul ezt a népszavazást az Európai Uniós választással egy időben lehetne lebonyolítani, és így a több milliárdos kiadások helyett csak pár millió forintos nyomdaköltség terhelné az államkasszát.

Gyűjtsük az aláírásokat és adjunk minél több ember kezébe egy ívet, hogy írassa alá barátaival, rokonaival, munkatársaival, és a körülötte élőkkel. El kell érnünk, hogy legyen 20 ezer ember, aki legalább egy gyűjtőívet teljesen aláírat, és akkor megtörténik a csoda. Márpedig ebben az országban nem 20 ezer, hanem legalább százszor annyi csalódott és kiszolgáltatott ember él. Itt az ideje, hogy végre összefogjunk egymással - egymásért!

Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb, amiről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Az országgyűlési képviselő feleségének hozzám íródott levele is ékes bizonyítéka annak, mennyire el vannak távolodva a való világtól, amelyben mi élünk.

Üzenjünk hát a 200 ezer aláírással azoknak, akiknek "köszönhetjük", hogy ide jutottunk!
Tisztelettel köszönöm, ha aláírásukkal támogatnak, és bízom benne, hogy továbbadják a hírt:

Seres Mária
építészmérnök, mérnöktanár
ui.:
Kérem, egy válasz e-mailben tájékoztasson, ha számíthatok a segítségére: sereslevelek@gmail.com
Az is jelentős támogatás, ha mindenkinek szól, akinek úgy gondolja, hogy érdemes!



A képviselőknek járó juttatások 2008 év végén
- Alapdíj jelenleg 231.900 Ft
- Utazási költségtérítés: alapdíj 70-160 %-a (150-350 eFt)
- Albérlet hozzájárulás: az alapdíj 50 %-a (115 eFt)
- Bizottsági tagság: az alapdíj 70 %-a (162 eFt)
- Második bizottsági tagság: az alapdíj 25 %-a (58 eFt)
- Bizottsági elnöki poszt: az alapdíj 120 %-a (278 eFt)
- Bizottsági alelnöki poszt: az alapdíj 80 %-a (186 eFt)
- Frakcióvezető: az alapdíj 120 %-a (278 eFt)
- Helyettes frakcióvezető: az alapdíj 100 %-a (232 eFt)

És ne feledkezzünk el az álláshalmozásról: egy képviselő lehet akár polgármester, önkormányzati képviselő, megyei közgyűlés tagja, felügyelő bizottsági tag, de korlátlan számú vállalkozásban résztvevő tulajdonos vagy akár csendestárs is, stb.
Semmiféle korlátozás nincs. Vajon miért?
Sőt, rájuk nem vonatkozik a Munka Törvénykönyve sem. Nekik ugyanúgy jár minden kifizetés a több hónapos parlamenti szünetekben, és még akkor is, ha meg sem jelennek munkahelyükön, vagy amikor betegség miatt maradnak távol.

Kérlek olvasd el még ezt a friss felhívás a FÉLIDŐ-akciójukról.
Támogasd és segítsd őket Te is a lehetőségeid szerint.



Kedves Támogatók és Aláírásgyűjtők!

A gyűjtés félidejéhez érkeztünk. Ennek apropóján szeretnék ezen a hétvégén egy köztéri aláírásgyűjtő akciót szervezni, hogy az ünnepek előtt lendítsünk egy nagyot a dolgainkon.


Időpont: 2008. december 19-20, 11 és 16 óra között
Helyszín: az ország településeinek forgalmas közterületei

A lényeg:
Ezidáig utcai gyűjtést nem szerveztem, hisz ennek fizikai lebonyolítása erőn felülinek tűnt. Viszont Önök közül sokan javasolták, hogy ne csak a monitorok előtt üljünk, hanem minél több ember kezébe személyesen is adjuk oda az íveket. Ne maradjanak ki azok sem a kezdeményezésből, akik nem használnak számítógépet - és jelenleg valóban ez a nagy többség. Sokan már korábban is felajánlották ezirányú segítségüket, most végre eljött az ideje, hogy aktivizálódjunk.
Úgy gondolom az ünnepek előtt hatásos lenne egy olyan szervezett akció, ami az ország különböző településein nagyjából egy időben történik. Ezt a hírt eljuttattam a nagyobb országos és vidéki sajtóorgánumokhoz, és bízom benne, hogy be is számolnak majd róla.

Kérés:
Aki pénteken és/vagy szombaton rá tud szánni valamennyi időt az aláírásgyűjtésre, kérem jelezzen nekem vissza a honlapon a napló (blog) részben, a "FÉLIDŐ-akció" című íráshoz kapcsolódóan (az elérhetősége itt: http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=9).
Az írás végén, a hozzászólásoknál kellene jelentkezni, hogy ki és hol tud majd résztvenni a gyűjtésben. Bízom benne, hogy 1-1 helyszínre akár több ember is össze tud majd jönni. Az időpont teljesen rugalmasan kezelendő, ki hogy ér rá, a lényeg az lenne, hogy mindkét nap 10 és 17 óra között kint legyünk a köztereken (egy mappa, néhány toll, sok gyűjtőív másolat, esetleg ha van egy hordozható kisasztal vagy szék, hogy kényelmesebb legyen).
A honlap főoldalán a legalsó gombra kattintva (FÉLIDŐ aláírásgyűjtési akció országos helyszínei) olvasható majd, hogy hol lesz gyűjtés a hétvégén, és reméljük sokan jönnek segíteni.
Itt megtekinthető: http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=30

Technikai tudnivalók:
Népszavazásra aláírásgyűjtés közterületen bárhol előzetes engedély nélkül végezhető. A helyszínen történő aláíratáson kívül nagyon fontos lenne minél több üres ívet odaadni olyan embereknek, akik vállalkoznak arra, hogy legalább egyet megtöltsenek a saját környezetükből. Az ívek hátoldalán ezért fontos lenne feltüntetni, hogy hová kell azt eljuttatni a kitöltést követően.
A hétvége után kérnék majd egy frissítést minden regisztrált gyűjtőtől, hogy hány aláírás született, és jó lenne ha azt is jeleznék majd a Napló rész soron következő aktuális bejegyzésénél, mennyi ívet sikerült kiosztani. Ezért arra kérnék mindenkit, aki még nem regisztrált a honlapon az tegye meg mielőbb, hogy szervezettebbek és hatékonyabbak lehessünk.

A fővárosban a következő aláírásgyűjtő helyeket szeretnénk beindítani pénteken és szombaton, ahová várjuk a jelentkezőket!

- Örs vezér téri aluljáró
- a Keleti pályaudvar előtt
- Blaha Lujza tér 7-es buszmegálló
- Nyugati pályaudvari metró aluljáró
- Deák téri metró aluljáró
- a Moszkva téri metró bejáratánál
- Batthyány téri aluljáró HÉV végállomás
- Árpád híd metró aluljáró
- Határ úti metró aluljáró
- Népligeti metró aluljáró
- Móricz Zsigmond körtér - Villányi út sarok
- Ferenc körúti metró aluljáró

Természetesen ez csak javaslat, minden azon múlik majd, hogy hányan és hová tudnának menni.
És persze ezen kívül bárhol lehet a városban önállóan is gyűjteni, de ezeken a nagy forgalmú helyeken ki szeretnénk osztani az erre az alkalomra elkészített 40 ezer darab üres gyűjtőívet a járókelőknek. Ha ennek egy része célba talál, akkor nagyot léphetünk előre. Ehhez viszont az szükséges, hogy minden egyes helyen legyünk elegen, mert csak így sikerülhet ez az akció.
A kiosztásra kerülő gyűjtőív hátoldalán található ismertető megtekinthető a honlapon, és nyomtatható verzió is van belőle, amit mindenki használhat önállóan is, és tovább küldheti azt minél több embernek stb. Ide kattintva elérhető: http://www.seresmaria.hu/nyomtathato.php

A vidéki helyszínek hasonlóan önjáróak lennének, meghirdetni pedig ezt is a honlapon tudják majd azok, akik részt vesznek benne bárhol az országban. Így előre ezekről nem tudunk mit bejelenteni, de várjuk a gyors visszajelzéseket, hogy értesíthessük erről a segítőkön kívül a helyi médiákat is.
Mindenkit arra kérek, vegye komolyan ezt az akciót, mert nagyon fontos jelentőséggel bírhat, ha jól végrehajtjuk. Az idő éppen elég ehhez, minden a szándékon múlik, hogy a valóságban is tudunk tömeget felmutatni, vagy csak az interneten, virtuálisan vagyunk erősek.

És még egy dolog.
Sokan említették már, ha máshogy nem, legalább anyagilag szívesen segítenék a munkánkat. Nos ezt most megtehetik, hogy a felajánlások mellett a kampány sikeres lebonyolításához és az ehhez szükséges anyagok és eszközök költségeihez hozzájáruljanak a lehetőségeikhez mérten, amit előre is megköszönök a gyűjtésben résztvevők nevében.
A bankszámlaszám: 10700024-09735204-51100005

Üdvözlettel: Seres Mária


nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek