Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Gyakorlat értesülések kereteken üllő méhrajok szolgáltatására Franciaországba
Beküldte imcsi Beküldve 2009.02.24. 15:28:52 (711 olvas)





Bencsik József

Pillanatnyi helyzetkép :

2009 február 24. én a következő értesüléseket kaptam az Ikovitz méhészeti kellékeket forgalmazó egyik legnagyobb és legismertebb francia cégtől .

Valóban foglalkoznak Dadant és Lagsrtoth (5) kereteken ülő rajok eladásával.

- A Dadant 5 kereten ülő rajok megrendelése már betelt (szolgáltató hijján tehát komoly a kereslet, vagyis még nincs késő szolgáltatással ajánlkozni)
Tudni érdemes hogy a Dadant típus alkalmazása kb. 90 %os az országban
- Langstroth 5 kereten ülő rajokat megrendelését még elfogadják

A rajok karton dobozban lesznek leszállítva a céghez. Rendelkeznek egyéves szín jelzett anyával, egészségügyi bizonyítvánnyal.

Megrendelési ÁRAK:
Dadant rajok leszállítva
Március 115 € Április 104 € Május 99 €
Langstroth rajok 110 € 93 € 86 €

Természetesen nem tudni pontosan mit fizet a cég a szolgáltatónak.

A Lyon- I méhészkellékek cooperatív lerakata elnökének M Barcelo nek véleménye szerint a környék méhészeit is érdekelne ilyen ajánlat de kizárólag Dadant kereteken ülő rajok szolgáltatása. A tagság mielőbbi értesítése végett a Magyar méhészek ajánlatait mielőbb szeretné tanulmányozni.

KÉRDÉS: Ki vállalná az ajánlatok összeállításának, leszállításának felelősségét és milyen áron? Tessék jelentkezni az ajánlatokat a www.europaimehesz.atw.hu honlapnál jelezni, a kapcsolatokat fölvenni… Aki nem mer az nem nyer! állítja a közmondás!

MEGJEGYZÉS: Több mint tíz éve rendszeresen rágom a Magyar méhészek “ügyvezetésének” füleit, tessék áttérni az EU szabványkaptárok alkalmazására. Kapnának rá EU- os segítséget is de mindhiába . Ha ez megtörtént volna, akkor pl. ma nem csak a francia de a német, az olasz,… méhészek részére is ajánlhatnának szabványkereteken ülő rajokat. Szükség esetén megérdeklődhetem elfogadnának e természetes itt úgy mondják “meztelen” rajokat, vagyis keretek nélkül? Az árak minden bizonnyal alacsonyabbak lennének.

joseph.bencsik@free.fr
Lyon 2009-02-24

Idézet:





nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek