Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Apimondia 2009 II.
Beküldte imcsi Beküldve 2009.05.30. 17:48:22 (1564 olvas)

Bencsik József

Az Apimondia programja igen fontos értesüléseket tartalmaz. Annak ismertetése ugyancsak rendkívüli módon jelentős mindazon magyar méhész számára aki tájékozódni szeretne a szakmában minden irányban, nem csak az otthoni körülmények között, hanem nemzetközi vagyis világ viszonylatban .

Azon méhészek szerencséjére akik Internetes berendezéssel rendelkeznek ma már tudomást szerezhetnek arról mi történik a nagyvilágban a méhészet oldalán is. Azok akik angol, francia nyelvet ismernek azok közvetlenül is könnyen értesülhetnek a www.Apimondia2009 -án keresztül. A nagy többség azonban kizárt az ilyen értesülésekből hacsak nem a www.europaimehesz.atw.hu honlapon keresztül.

Amennyiben a magam részéről vállalkoztam arra, hogy fáradsággal, sok- sok időráfordítással némi ismertetést magyar nyelvre fordítsak, most arra kérem az olvasóimat legyenek ők is önzetlenek, küldjék szét ezen értesüléseket minden magyar méhész ismerősnek még akkor is ha azokkal nincsenek baráti viszonylatban. Bolykotálni rosszindulatból nem dicsőséges, míg jóindulattal csakis barátokat lehet szerezni. Az elzárkózottság csak lemaradáshoz vezet, semmi esetre se visz előre. Ki az aki nem szeretne előre lépni ?

Íme az újabb Apimondia értesülések folytatása :Ágazati gazdaság, a piac teljes átalakulásban.A méhészeti gazdaság nélkülönözhetetlen a mezőgazdaságban. A méz ára rendszeresen növekvő, mégis a termelő méhész jövedelme vesztegel.Három oldalról lesz alkalom helyzetvizsgálatra

1. A méhészeti gazdálkodás napjainkban
2. A méz minőségi irányelvek
3. Tudományos eszmecsere és a méhgyantaKözreműködők:M D Quiet Tam a méhészeti gazdálkodás állandó tanácsának elnöke - bevezető

M M Matsuka : Japán Apitherápia Társulat

Téma:A méhgyanta különböző oldalai: termelés, átalakítás , használat

M R P Phipps USA Nemzeti Tudományos Alapítvány:

A mézpiac változása világviszonylatbanMéhterápia, méhgyógyászat.“Hogy az ön táplálkozása legyen az ön orvosa és hogy az ön orvosa legyen az ön étkezése” Hippocratei meghatározás .

Az apithérapie = méhgyógyászat elemei a méhméreg, a méz , a virágpor, a méhgyanta, a méhpempő közös nevezői: mind természetes eredetű.

A közelmúltban alaposan fejlődött, a kémiai, a biológiai kutatások, kísérletek folytán. Óriási remények fűződnek a jövőben fölfedezett tulajdonságok következtében. Mindenhol ahol csak méheket lehet találni, könnyen és gazdaságosan és hatásosan alkalmazható.Előadók:

M T Cherbuliez az Apithérápia Tanács elnöke – Bevezető

Pr E Bengsch May Plank Biokémia Intézet – Németország :

Összefüggések az méhgyógyászat és a korszerű molekuláris orvostudomány között

Pr R Domerego a Havane-I Egyetem professzora – Kuba:

Méhgyógyászat, természetgyógyászat, aromagyógyászat,…Technológia, rendelkezések a minőség szolgálatában…Az egyre globalizált világban a technika alkalmazása, is általánosul. A méhészet sem kivétel. Követelmények a méhészetre is érvényesek. A méhállomány veszteségei ellenére hogyan válaszolni a fogyasztók növekvő igényeire. A méhész nem jogosult tévedésekre. Lásd az EU -os élelmiszer kódexet. E téma körül a kongresszus a kutatók találkozásán keresztül óhajt választ találni. Megmenteni a méheket egyenlő megmenteni a biováltozatosságot, megvédeni az emberiség jövőjét ; Végül is a kaptártermékek fogyasztása pontosan illeszkedik a táplálkozzunk jobban, hogy jobban éljünk.Előadók

G Ratia a 41. ik Apimondia 2009 elnökének bevezetője

E Bruneau az EU mezőgazdasági politika ágazati szervezetének elnöke (COPA) valamint a COGRCA

EU -os Szervezeti Adminisztrátor, és a belga CARI méhészeti kutatóintézet igazgatója.

Téma : A jó méhészeti gyakorlat

Dr B Soekartiko, a CIFOR az Indonéz méhészeti szervezet elnöke

Téma : Tervezet az Indonéz szigetek egyeztető szervezetének megvalósítására.

J. P. La Pabic Francia méhészeti feltaláló : A Happykeeper Társadalom

Téma : Hogyan gyéríteni a varroa atkákat szellőztető aljzat segítségével

A . Des Rochère , profiméhész a Canada- i Laurantide szervezet felelőse

Téma : Az atkatűrő orosz méhek a kanadai nagy hidegben

Dr K. P. Raezke, a német Food Service intézet kutatója

Téma: Magas fokú abo technológia alkalmazása a rovarirtók kimutatására a mézben.Folytatása következiknyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek