Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Apimondia 2009 A Magyar pavilon.
Beküldte imcsi Beküldve 2009.09.25. 19:34:19 (1351 olvas)



Bencsik József





Fotó: Bencsik József

O69 Az OMME pavilon, a kiállítás megnyitása előtti percekben, még nincs jelen a látogató tömeg.

A megnyitás előtt még nem voltam szolgálatban. Jól esett Fritch Ottóval találkozni, nagy sietségben vele barátságos szót váltani. A Magyar pavilon kiváltságos helyet kapott pontosan az UNAF az egyik legnagyobb francia méhész szövetséggel szemben, amely szervezet egyébként az Apimondia szervezője és rendezője volt. A magyar pavilon jellegzetessége, hogy sok háztetőt, sok cserepet mutat. A főhomlokzat kapuját szép óriás tulipánok díszítik, holott Magyarország nem a tulipánmézéről hírneves. (De lehet, hogy nemsokára így lesz !)

Fotó :Bencsik József

Ugyanakkor a napraforgón virágon kívül semmi utalás az akácra, az akácmézre. Bocsánatot kérek a « ferde » meglátásaimért de 58 év külföldi tartózkodás elferdítette nézeteim. Miután a magyar méhész szervezet elnöke és « ügyvezetése », Dr. T Gy véleménytiltó fölhívásával egyetértve nem kívánt velem szót váltani, így nem kerestem velük a kapcsolatot. Természetesen nem vagyok zárkózott és nem én igyekszem mások véleményét megtiltani akkor sem ha azokkal ne nem értek egyet. Ja kérem negyven év « Egypárt » rendszerének szelleme és gyakorlata Magyarországon ma is él és virul. Erről jut eszembe egy kis szemléltető eset :

Az iskolák alsó osztályaiban úgy tanították 40 éven keresztül, hogy 7+ 6 = 14. Ez lett a meggyőződése mindenkinek. Valaki beszól az ablakon álljon meg a menet ez nem így, az csak 13. Visszaszól a meggyőződéses többség : te hülye idegen « ferde » a te meglátásod ! Nekünk van igazunk ! Mi sem bizonyítja jobban hogy velünk mindenki egyet ért. Nekünk így jó ! Így jó a magyar méhészeknek is. Senki méhész avagy ágazatbeli, más véleményt nem mer hangoztatni, főleg a más vélemény érdekében valamit is tenni !

Ellenben szívesen beszélgettem egy -egy magyar mézlovaggal alkalomadtán , no és a Balaton Termelő jelenlévő tagjaival alkalomadtán igyekeztem besegíteni (pl újabb belépőkártyák megszerzésében) Az ő pavillonuk is jó helyet kapott a földszinti söröző- bárral majdnem szemben. Úgy vélem dinamikus csapat, sok sikert kívánok nekik, igyekezni fogok a továbbiakban is a szolgálatukra lenni. Nagyon sajnáltam hogy az a méhész ismeretségem köréből senkivel nem találkoztam, hogy www.europaimehesz.atw.hu szerkesztősége nem tudott eljönni. Pár szót váltottam a « Forgófészkes » Anivet jelenlévő tagjaival. Számukra azért nem voltam szolgálatkész mert a méhek fejre állítása nem tartozik a meggyőződéseim közé, és a véleményemet sehol nem hangoztattam, mert lehet hogy másoknak így jó..

O56 Magyar mézlovagok és a mézkirálynő az Apimondia 2009 látogatói tömegében.

A későbbiekben igyekezni fogok e beszámolómat kiegészíteni.

joseph.bencsik@free.fr

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek