Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Méreg a mézben! A Metro visszaveszi Klenánczék antibiotikumos termékeit
Beküldte imcsi Beküldve 2011.02.2. 4:08:36 (759 olvas)Magyar Nemzet
A Metro-lánc áruházai január végétől visszavásárolják a fogyasztóktól a Klenáncz Méhészet mézeit, e termékekben ugyanis antibiotikumot mutattak ki. A termelő lapunknak elmondta: a visszahívott mézekre megsemmisítés vár. A CBA nehezményezi, hogy az ilyen és hasonló esetekben nem működik a riadólánc, amely azt szolgálná, hogy valamennyi kereskedő hivatalból értesüljön az élelmiszer-biztonsági zavarokról.
A Metro-üzletekben olvasható tájékoztató szerint a Klenáncz József nevével jegyzett méhészet termékeiből néhányat – az Aro, a H-line és a Rioba mézeket – visszaveszik a vevőktől, ugyanis a korábbinál korszerűbb módszerrel végzett vizsgálatok többnél is antibiotikum-származék jelenlétét mutatták ki. A pórul járt fogyasztókat a vevőszolgálatokon várják, ahol a Metro munkatársai bonyolítják a visszavásárlást.

A Metro kommunikációs igazgatójától, Krubl Ivettől megtudtuk, tavaly március óta igen szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzésnek vetik alá a mézet, jelen esetben is német laboratóriumi módszerrel elemezték a termékeket. A méz ellenőrzését – szúrópróbaszerűen – a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) Miskolcon indította el – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Forrás:
MNO Magyar Nemzet Online

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek
imcsi
elküldve:: 2011.02.7. 8:54  Feltöltve:: 2011.02.7. 8:54
Webmester
Regisztrált: 2006.08.17.
Lakhely: Hungary Nyírmártonfalva
Hozzászolások: 238
 Újabb méz visszahívás!
Német méhészet egy terméküknél antibiotikumot találtak.
Ezt a terméket is levették a polcról.