Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Hírek : Székesfehérváron jártunk!
Beküldte punga Beküldve 2011.03.1. 11:10:27 (2269 olvas)





Barabás Nándor




XXIII. Országos Méhésztalálkozó és Vásár

Idén is megrendezésre került a székesfehérvári országos méhésztalálkozó és vásár a Videoton Oktatási Központban, immáron XXIII. alkalommal. A programot az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Méhészek Fejér Megyei Egyesülete szervezte.
Európa egyik legnagyobb méhészeti eszközkiállításán több mint 70cég vett részt. A rendezvény 9:30-tól este 19:00-ig várta az érdeklődőket. Idén is szép számmal gyűltünk össze, ami reménykedésre ad okot, hogy egyre több a szakmabeli méhész és a méhészkedés iránt érdeklődő az országban.
Azt hiszem, méhésztársaim nevében is nyilatkozhatok, hogy nagy segítség számunkra ez a vásár, hiszen itt minden méhészeti eszközt, kelléket, amire szükségünk van egy helyen meg tudunk vásárolni. Nemcsak hasznos, de jó kis hétvégi program is lehet az egész családnak.
Odaérkezve sajnos minden alkalommal szomorúan tapasztalom, hogy a parkolás nehézkes és hosszadalmas a környéken. Nincs egy nagyobb parkoló, ahol gond nélkül elférnének az autók, így a környékbeli lakóházak előtt kénytelen parkolni az ember, sokszor tilosban, amit sajnos a székesfehérvári rendőrség nem hagyott figyelmen kívül. Délelőtt már a kis utcákban is keresni kellett a parkolóhelyeket az ott lakók nagy „örömére”.
A belépés díjtalan, ennek örül a magyar, mondván lesz még mire költeni. Belépve nagy tömeg fogadott, aminek örülünk is meg nem is. Örülünk, mert sok a szakmabeli társ és nem annyira örülünk annak, hogy kemény munka árán lehetett csak egy- egy standot megközelíteni, szóba elegyedni, kérdezősködni az egyébként minden esetben segítőkész és közlékeny kiállítókkal.
Mindezt persze feledteti az a tény, amiért jöttünk, a kellékek beszerzése és a sok hasznos újdonság, amivel ilyenkor találkozhatunk. Minden évben találok valami újat, ami a munkámat segítheti, ami ötletet ad, és persze az alapvető kellékeket is megvásárolhatja itt az ember, mindent, ami a méhészkedéshez szükségeltetik, még a gyógyszereket, méhtakarmányokat is.

Nagy érdeklődést keltett (épp ezért nehéz is volt megközelíteni) a műanyag műlépet bemutató stand. A forradalminak is mondható eszközre rengetegen voltak kíváncsiak, szinte sor állt a különlegesség előtt. Mindenki saját kezébe vehette és eldönthette, hogy vajon ez megfelel-e vagy sem az elképzeléseinek.
/Több információt a termékről a Méhészet 2011/2 számában olvashat!/


Fotó:Barabás Nándor

Ezeken kívül méhészeti termékekkel is találkozhattunk, méhviaszból készült ajándéktárgyakkal, különböző fajtamézekkel, mézes süteményekkel, mézes szeszes italokkal az uraknak, mézes illatszerekkel, szappanokkal a hölgyeknek.


Fotó:Barabás Nándor


Személyes kedvencem a többféle ízesítésű méz szívószál, amit rendkívül ötletesnek és innovatív árucikknek tartok. Az évről évre
szélesebb íz palettájú termék a gyermekeknek és vicces kedvű édesszájú felnőtteknek okoz kellemes mézes örömöt,ami nemcsak egészséges,de szélesíti a kissé egysíkú mézfogyasztási szokásainkat.

Fotó:Barabás Nándor

Az emeleten a kiállítókon kívül különböző előadásokba is betekinthettünk: Dr. Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára: Kilátások és lehetőségek a mezőgazdaságban 2011-ben, Bross Péter OMME elnök: Aktualitások, Dr. Körmendy-Rácz János: Az apiterápia alkalmazásának magyar eredményei, Kristóf Éva OMME: Méhészeti Nemzeti Program 2010-2011, Kusnyér Tamás: Újdonság a kaptárban: Steril kiépített lép.
Negatívumként kell megemlíteni, hogy a hely szűkössége miatt nehezen lehetett megközelíteni az előadásokat. Ezt valamennyire enyhítette a kihelyezett vetítővászon, ahol azzal egy időben lehetett követni az előadás anyagát az előadó hangjának közvetítésével.
Sajnos a kivetítő előtt csak egy rögtönzött, elhasznált székekből-fotelekből álló széksor adott lehetőséget leülni, az érdeklődő közönség számára.
Idén is átadásra került az „Év Méhésze” díj, melyet ebben az évben a Győr – Ménfőcsanaki Méhészettől Erdélyi Tibor nyert el. Ezúton is gratulálunk neki! Este 7órakor a mézkirálynő részvételével Méhészbál zárta a rendezvényt a Kertész Csárdában.
Összességében elmondható, a rendezvény bőven kinőtte magát. A látogatók és a program is megérdemelné a helyszín bővítését. Minden kellemetlenség ellenére is leszögezhető, hogy újra egy hasznos, információ-, élmény gazdag méhésznapban volt részünk.
Gratuláció és Köszönet a szervezőknek!

A jövő évi találkozóig kellemes mézelődést kívánok!
Barabás Nándor
2011.02.27

További képek :indafoto.hu/europaimehesz Székesfehérvár 2011
Várjuk olvasóink fotóit Székesfehérvári találkozóról
az imcsi72@gmail.com mail címre

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek