Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Jászberény 2011
Beküldte imcsi Beküldve 2011.08.5. 18:27:50 (4145 olvas)


Bookmark and ShareJászberény városa és emberek sokasága akik megszervezték a XXIV.
Nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót elismerést érdemel .
Kezdjük is egy nagyon tetszetős szoborral .

Videó részlet a templomról, így kezdődött a napom reggel 07:30 kor .


Ha jól emlékszem 2008-ban jártam Jászberényben ahová mindig szívesen vissza-vissza térek,így történt ez most is .
Jó időben jó helyen ,szokás mondani ,időjárás túlságosan kegyes volt a nap jótékony hatása, érződött szinte mindenhol ,mondom ezt azért, mert a zárt helyeken elviselhetetlen volt a meleg.
Sportcsarnokban,Ifjúsági házban egyaránt ,szerintem nem sok hiányzott embereknek hogy össze ne essenek, még szerencse a méhészek hozzá vannak szokva .

Méhésztalálkozón 285 kiállítót számoltam meg a vásárújságban ez iszonyat sok , méhészetre épülő gyártók sok színűségét minden területen lehetett látni, kaptárak ,mézpergetők,műanyagok a mézkiszereléshez,emelőberendezések(Modul-Stor) üvegtetők(Atikrisz )Védőruházatok színes választékával, semmi kétség kiszolgálóknak látszik fontos a méhészettel össze simulva, megtalálni a legjobbat .

Mézkirálynő jelöltek bemutatkozása
Dr.Nagy István országgyűlési képviselő tájékoztatója után, kérdések-válaszok következtek .A Magyar méhészet helyzete ma.
Előadó: Bross Péter OMME elnökVideó II. része ez egy rövid részlet .


Addig is folytassuk mint korábban írtam, nagyon sok eszközgyártó aktív részléte fontos egy ilyen rendezvényen, barátság és üzletek kötetnek.
Kereskedőktől több esetben halottam, ahány méhész annyi féle elgondolást szeretne látni, egyben vásárolni, ebből is látszik pl. kaptárakból láttunk nagyon sok félét, többször elmentem egy Tamási rakodó kaptár előtt.
De annyian álltak sorban akik érdeklődtek, hogy csak sokadik nekifutásra tudtam pár percet váltani a két ügyvezetővel .
Tamási rakodókaptár lényege semmiben nem különbözik a megszokottól ,vagy mégis ?Igen ,mert ez műanyag sok kérdésre válaszoltak mint nekem, mint korábbi nézelődőknek, saját véleményem szerint nagy jövő elé néz ez az új termék ,gyakorlat és az idő ki fogja állni, lesz rá kereslet.
Sok emberben felvetődött hidegebb mint a fa kaptár, méréseket már elvégezték és azt igazolták hogy nem ,nem hidegebb,következő felvetődött kérdés a uv milyen negatív hatással lehet rá ?Hamarosan meglesz ezen vizsgálatok eredménye is elmondásuk alapján a közterületeken elhelyezett kukák már bizonyítottak és azok még nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.
Voltak olyan kérdések hogy a fiókok között beázhat ,ezen egy kicsit meglepődtem hiszen minden darab fedte egymást de ha azt nézzük a fa sem mindig tökéletes méhek mit tesznek ez esetben ?Propoliszoznak azt is tudjuk a propoliszt fáról kaparva sérülést okozhatunk a fa felületében ,műanyagnál még ezt is egyszerűbb lekaparniMindegy én nem akarok senkit meggyőzni szemléletemről ,egy biztos fogunk még hallani a műanyag kaptárról ,eltudjátok képzelni meleg vizes sterimóval milyen könnyű lenne tisztán tartani ha szükséges ?
És nem utolsó sorban lesz gyártás Hunor+Hunor vagy Hunor 1/2 Nb változatban ,későbbiekben EU szabvány kaptárakkal is találkozhatunk .


Meghívott sztárvendég Janicsák Veca
Mézkirálynő választásról sajnos lemaradtam, aki tud egy fotót küldeni annak megköszönném :)


Műsor végén a fődíj sorsolásTovábbi anyag az eszközgyártók szórólapjai egy része elérhető :

ITTAkik szeretnék megosztani élményüket vagy beszámolót írni fotókkal az küldje el az imcsi72@gmail.com mail címre.

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek