OMME
Fotó :Tornyai Gábor Kép illusztráció !
Felhívjuk a méhésztársak figyelmét, hogy a mai naptól kezdődően magyar gyártású (kaposvári cukorgyár által készített) nádcukorral is találkozhatnak a boltok polcain. A csomagolás nem árulja el, nem informálja a vevőt a cukor eredetéről, azaz, hogy nád-, vagy répacukrot rejt-e csomagolás.
100 év után először fordul elő hazánkban, hogy nádcukrot finomítanak. A Magyar Cukor Zrt. brazil nádcukor importtal enyhíti azt a hazai cukorhiányt, amit nem mellesleg hibás politikai döntés hozott. A 2005-ös uniós cukorreform eredményeként hazánk méhészei még ma is közel kétszer olyan drágán vásárolhatják a répacukrot, mint egy évvel ezelőtt! De legalább eddig biztosak lehettünk, hogy répacukrot veszünk. Ma már ez a tudat is a múlté.
A nádcukor kevésbé hatékonyan fejti ki hatását a méhcsaládra, mint a répacukor. Nem beszélve arról, hogy mivel egyszikű növényből nyert cukorról van szó, teljesen természetellenes, idegen a kaptár kétszikű cukrai között! Vigyázat!
Forrás :omme
küldő | Címek |
---|