Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Elfelejtett jelszó?

Regisztrálj most!
Európai Méhész hírei : Olvasóink írták Július.
Beküldte imcsi Beküldve 2007.07.24. 3:13:00 (1041 olvas)



Szasztok Méhészek!

Zoltán méhésztarsam feltevéseire szeretnék reagálni.A hullás nálunk is ugyanúgy jelentős volt. A szivóka kint maradt minden esetben, ami nérgezésre utal valóban. De! Szinte kizárnak tartom, hogy a vaddohány okozta volna a hullást, mivel a jelenség hirtelen jelentkezett, egyik napról a másikra, és ami a legfontosabb, nálunk, Kiskunmajsa környékén ez még az akácvirágzás közepén jelentkezett. Így ez esetben a vaddohány hatása kizárható. Szerény véleményem szerint ha mérgezés is volt, valami globálisra kell gondolni. Utána kellene járni volt-e repülővel végrehajtott nagyobb permetezés mostanában?! Gondoljunk az egyre felkapottabb témát jelentő kullancsokra. Azt pedig repülőről szokták permetezni. De ekkor szólni kellene, nem?! Szerintem lehet valaki szemet hunyt, mert az igazságügyisek szinte elképzelhetetlen hogy ne bírják kimutatni a kárt okozó anyagot, okot. Mert ha mérgezés volt, akkor azt ki lehet mutatni.
További sikeres(ebb) őszt!

Balázs


Tisztelt Méhésztársaim!!!

Különösebben nem tapasztaltam hogy a bogaraimnak valami baja van mert kábult mászkáló bogarakat nem találtam a dohány óta a kaptárak körül!!!A kaptárban a létszám már kezd helyre billeni!!!A hordásban nem olyanok mint tavaly nem tudom miért!!A virágpor nálam is sok a nektár meg kevés!!!
A mézárak milyenek mert itt Halason elég gyéren veszik (520 akác, 400 dohány,330 meg a vegyes, de most úgy néz ki nem is akarják átvenni a méhészektől!!!!

Dohányon nekem is nagy volt az elhullás, mindegyiknek kint volt a szipókája , és több méhész is erre panaszkodott a környéken!

Nehézség üssön a kaptárakba!!!!
További jó pergetést!!!
B Attila

2007.07.04. Este RTL KLUB híradóban lesz látható .

http://www.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0707276825




Napi 3 kg stabil hordás, az állomány nem gyengül számottevően.
Békés, Kis-Sárrét, Kötött talajon.
Üdv.: Kovács Andor

Egy időjárásról szóló elérhetőség német nyelven. A nyaralókat tájékoztatja, de mi is használni tudjuk.
Üdvözlettel:
Attila
WindGURU

nyomtatóbarát verzió Hír elküldése a barátodnak
A hozzászólások a hozzászólok véleményét képezik. Nem vállalunk felelösséget a hozzászólások tartalmáért!
küldő Címek