Debrecen Farmer Expo 2007 .

Dátum 2007.09.4. 23:08:11 | Téma: Európai Méhész hírei




Debrecen Farmer Expo 2007 .


Méhészek köre kezdet gyülekezni augusztus 31.én a agrártudományi egyetem tantermében
az agrárkamara által szervezett fórumra amit köszönünk a kamara munkatársainak .
Dr. Kiss Valéria beszámolót tartott a méhész mestervizsgával kapcsolatban, részletesen tudnivalókról, amiről szívesen tájékoztatnak továbbra is minden kedves érdeklődőt .Érdeklődni Kocsis Imre főtanácsos (52/503-310),illetve Dr. Kiss Valéria
titkártól
Sajnálhatja aki nem vette a fáradságot hogy tiszteletét tegye Dr. Hegedűs Dénes előadására nagyon komoly témáról volt szó . Vírus a következő hónapok évek nagy szereplői méhészetekben .Részvevők száma 10-12 fő.

Méhészetekben katasztrófa 1 milliárdos kár !! További részletek hanganyag formában 1óra 23 perc.Az új megoldáson kerül el hozzátok úgynevezett blog rádió globális tárhelyen elérhető ! Klikk az Európai Méhész fotóra .Vagy közvetlenül www.imcsi.atw.hu oldalon



Tavaszig 3,5 milliárd kár várható, 87-88- ban volt hasonló ,események után vagyunk 18-20 %elhullás várható ,méhcsaládonként 15 ezer forinttal számolva ,amiért nem igen lehet méhcsaládot vásárolni .Mielőtt valaki azt gondolná kongatják a szakértők a vészharangot lásd klíma által okozott felmelegedés hatását 50 múlva jósolták a szakértők és mit hallunk ma északi átjáró mint hajózási útvonal hetekben járhatóvá vált. Kérek mindenkit most vegyük komolyan a szakemberek intő mondataikat .

Másik helyszínen
15 óra környékén az AVK épületében Barkó Árpád a megyei szaktanácsadó mondataival megnyitotta a fórumot .



Nagyon sok méhész jelent meg a fórumon, 200 fő lehetett körülbelül , ne lepődjön meg senki ez Hajdú –Bihari viszonylathoz képest szép eredmény.
Sajnálatos módon a megyei szervezetek munkáját nem tudom dicsérni tudomásom szerint van egy pár na sebaj, mindenki saját kárán tanul .
Bross Péter OMME elnöke.


Fotó Barkó Árpád

Mondatait idézve nem csak a tecnológiát kellene terjeszteni a méhészek felé ,hanem a marketinget is ! Termelni már tudnak a méhészek ezt el is kellene tudni adni, mondataiban rámutatott arra mitől tud egy lengyel méhész üzem 3 műszakban dolgoztatni mint eszközgyártó mert jó áron eltudják adni a méhészek mézüket ,ezáltal igény van és piac az eszközökre .
Kaptár azonosító.
Megoldás lényege a Chip, bárhol elhelyezhető körülbelül 100 forint lesz darabja .
OMME központban és megyei szaktanácsadóknál lesz leolvasó további részletek méhészet következő számaiban .






Elkészült a zárszalag fotó .




Íme egy kép érdemes lenne kipróbálni méz árusításra is egy hasonló automatát .1-2 éve vezeték be a Debreceni iskolákban,nagy sikere lett .
Itt is sorban álltak a vevők .







Méz Kuckó standja.












Koós Péter nagy üzemi méhészet .


Fotó Barkó Árpád

Amerikai mintára épült méhészetük csak kicsiben ,bemutató méhészetek között szerepel az OMME honlapján amit bárki megtekinthet www.omme.hu oldalon.


Wladimír Ruszlán

Fotó Barkó Árpád


Előadásában a méhészet jövedelmezőségét halhattuk PPT bemutatóval kiegészítve .

Ezt követően

Támogatási lehetőségekről esett szó az OTP munkatársaitól, részletek http://www.mvh.gov.hu oldalon .

Idézet:



Szabó Imre info@europaimehesz.hu



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=116