Debrecen, Telelési bemutató 2007

Dátum 2007.10.27. 9:33:55 | Téma: Európai Méhész hírei

Fotó :Csoportkép
Debrecen, Telelési bemutató 2007

OMME Hajdú-Bihar Megyei Szervezete október 21.-én telelési bemutatóra hívta tagjait és a megyében működő más méhész szervezeteket. A bemutató során Szász Károly méhész műanyagkaptáras méhészetét volt alkalmunk megtekinteni.
Miután megérkeztünk házigazdánk méhészetébe egy kis lélekmelegítő után már nem éreztük annyira hidegnek a reggelt. Károly részletesen bemutatta műanyagkaptárjait, részletezte azok előnyeit és hátrányait. Megosztotta velünk ez évi termelési tapasztalatait, amik nála se értek el rekord eredményt, mint ahogyan ez igaz az országos termelési értékekre is. Akác után már ő sem tudott pörgetni családjaitól, sőt az augusztusi serkentő etetésre sem úgy reagáltak a családok mint ahogy kellett volna. Az anyák a serkentés ellenére is csökkentették petézésüket, így csak családegyesítéssel tudta betelelni a gyengébb családjait.
A méhészet bemutatása után ki-ki ízlésének megfelelően bárány vagy sertéspörköltet ebédelhetett és közben megbeszélhettük a hallottakat, látottakat.
A bemutatóra eljött közénk Mézkirálynőnk Szulyák Erzsébet is, akinek gratulálok a megtisztelő címéhez és családjának a lányuk elért sikeréhez.
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az egyesültünk vezetőinek és tagjainak, hogy a megye méhészeit nagyon jó hangulatú összejövetelekre, kirándulásokra invitálja. Ahová szívesen várják a hozzám hasonló kezdő méhészeket.

Kiss András




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=140