Nyílt levél a magyarországi önnáló méhésszervezetek elnökeihez .

Dátum 2008.02.10. 17:49:47 | Téma: Európai Méhész hírei



Joseph Bencsik
Tisztelt Elnök Urak !

Becsületükre vàljék, amiért megtartottàk önnàllósàgukat. Szerencsére ilyen egyesület szép szàmmal létezik az orszàgban. Tudtommal ki- ki a maga székhelyén becsületesen szorgoskodik a tàrsulat érdekében. Ezért, bizalmat, elismerést, bàtorítàst, érdemelnek. Innen az én bàtorsàgom arra, hogy tollat (francia betűskàlàt) ragadjak.

Úgy tudom, hogy a Magyar Méhészek V. Vilàgtalàlkozójànak ( Gödöllő, 2007/11/24) díszvendége a francia UNAF Egyesületek (önàlló, az SNA –hoz képest) Szövetségének elnöke Mr. Henri Clement volt. E szervezetnek Lyon -ban magam is harminc éve cselekvő tagja vagyok, az elnök úrral személyes ismertségben àllok 1995 óta. E szervezet jelentősége, befolyàsa hatalmas, làsd a szövetség szaklapjàt “Abeilles et Fleurs “-t.

Olyan szövetség mint a Clement elnök úré, vagyis az UNAF, sajnos nem létezik Magyarorszàgon. Van ugyan egy orszàgos szervezet amely monopol jogokat élvez az FVM cinkossàga folytàn. E helyzet azonban közel sem bizonyul előnyösnek, ellenkezőleg: a magyar méhész zsarolàs àldozata lett. Ha nem fizet tagdíjat , nem jut EU- os segítséghez. Miközben semmit se kifogàsolhat, de még csak semlegesen se viselkedhet. Làsd a Magyarorszàgi Méhész szaklap leàllítàsàt. Ezen tagadhatatlan önkényuralmi eljàràs egyben azt is bizonyítja, hogy Önök az önálló egyesületek elnökei is csak igenlően bólintgathatnak, különben kapnak “fejmosàst” fenyegetést amiért az “egységet” vagyis a monopolt kifogàsolni merészkednek. Holott a monopol helyzet EU–os orszàgokban törvényellenes!!! Közben viselni kell az “ügyvezetés “ mellé fogàsainak költségeit, làsd a Zrt kudarcàt, az alapítàsi és fölszàmolàsi költségeit, majd a “kaptàrazonosítàs”, azzal a méhész azonosítàs abszurdítàsait, annak következmény költségeit, fölösleges értelmetlen és haszontalan zaklatàsait… ( Lásd a linken ). Ki tudnà megmondani milyen újabb titkos, és nem utolsó sorban költséges és hasztalan zaklató tervek készülnek a hàtsó konyhàban az FVM-mel karöltve . Az egyetlen és hivatalos hírforràsban, a Méhészetben ilyen értesülések nem keringenek. Különben is, a magyar méhészek még csak nem is rendelkeznek önàlló szaklappal, ami volt is, leàllította az önkényuralom. Hogyan értesülni tàrgyilagosan hol, mi; hogyan történik ? A totalitàris « egypàrt » rendszer, időközben a méhész érdekvédelem téren is bebizonyította hibàit, képtelenségét, abszurditàsàt. Irtóznak a demokràciàtól, rettegnek az « egység », az ő egységük, vagyis a zsarolàsra alapított egység fölbomlàsàtól.

Nem így Francia Földön ahol szemben az UNAF -al létezik egy màsik egyenrangú, egyenjogú szervezet is, az SNA = a Méhészek Nemzeti Szakszervezete. Mindkettő rendelkezik sajàt szaklappal (làsd. szaklapszemléimet)
E szervezetek működéséről, hathatos érdekvédelemi tevékenységeiről , 30 éves tanúsággal szolgàlhatok. Ők nem egymàs ellen tesznek, hanem ki, ki azon igyekszik a maga módjàn, hogyan, mennyivel tud többet tenni a méhészet érdekében. Ma ok a legfontosabb befolyàsos elemei a szakmai érdekvédelemnek, tagjai az EU-os méhészeti szaktanàcsnak. Szükség esetén egyeztetnek. Ilyen demokratikus elvek megbecsülésében rejlik ő “egységük”, hatékonysàguk, sikerük, holott senkit nem zsarolnak tagdíjfizetésre. 60 éves gyakorlat bizonyítja, hogy az ilyen demokratikus eljàràs rendkívüli előnyöket biztosított a szakmànak.

Hogyan lehetne Magyarorszàgon, ma EU-os tagàllamban, hathatosan előnyös érdekvédelmi feltételekhez jutni ? Hogyan lehetne a francia UNAF – SNA szakszervezeti pàrthoz hasonló demokratikus viszonyokat kialakítani azok előnyeihez jutni ?

Vilàgos: A francia UNAF mintàra, létre kell hozni az Önàlló Méhésszervezetek Szövetségét, “O M SZ”. Nem nehéz feladat, csak éppen akarni kell! Ezen szövetség energiàjàt nem màsik szervezet mondjuk az OMME vagy örököse ellen fordítanà, hanem arra, hogy egyforma jogokkal, ki tud többet, ki tud jobbat tenni a magyar méhészet érdekében. Tessék kikérni, M Clement úr tanàcsait, segítségét, kezdve pl. a szervezetük alapszabàlyàval. Magam is rendelkezésre àllok, míg életkorom (75 éves) megengedi. Legyen ez indítvàny a magyar méhészek szerencséjére a 2008 -as újévre!

Legyünk bàtrak, küldjük meg mielőbb a véleményeinket, ajànlatainkat, érveléseinket Bencsik József, 23, bd des Castors F-69005 Lyon címre. Avagy joseph.bencsik@free.fr Internet üzenetben. E címen csak a vélemények elemzése történik. Senkit nem fogok följelenteni az “ügyvezetésnél”! OMSZ ha lesz, magyar lesz, nem Francia! A kapott vélemények elemzése postàzva, avagy az OMSZ eljövendő internetes honlapjàn közölve lesz.

A méhészérdekvédelmi terveik megvalosítàsàhoz sok sikert kívànva, tisztelettel:
Kelt: Lyon-ban 2008 januàr 7.én. Bencsik József,





Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=179