Olvasóink írták 2008 Március

Dátum 2008.03.31. 12:25:24 | Téma: Európai Méhész hírei


Szeretném, ha segítenétek. Édesapám szeretné megvédeni a műlépeit a molyoktól. Hallott egy szerről, de nem tudja, hogy mi a neve. Annyit tud róla, hogy valahol Pest környékén gyártják, és csak itt Magyarországon forgalmazzák. Ha tudjátok a nevét, akkor légyszíves segítsetek!

Köszönöm: Ágnes




Apró hirdetés 30 napig szól ! Akinek még aktuális az hosszabbítsa meg.

Lehetőség van arra ,hogy hirdetés esetén azonnal információt kapj róla, nincs más teendőd aktív értesítést pipáld ki , apróhírdetésnél lapalján található .

imcsi




Én nem szeretnék vészjósló lenne, hiszen a jósolt adatokat Magyarországra már itt hallhattátok www.imcsi.atw.hu Dr. Hegedűs Dénestől .

A felmérést véleményem szerint komolyabb adat szolgáltatásokkal kellett volna elkezdeni az hogy számokban nagy volt az elhullás egy dolog ,nem tudjuk hogyan mitől kitől alakult ki. Rengeteg adatokat kellene bekérni a méhészektől nem törvényszerűen névvel, most nem az a lényeg .
Valami nagyon nem jó irányba meggyen a méhészetekkel kapcsolatban világszerte .

Kérdés mi vagy kik okozzák .
Félő mire kiderül, sok méhész és családja tönkre megy.
Most lehet mondani az nem baj, úgy is sokan vagyunk, na igen viszont ma én, holnap te esel áldozatul .

Amennyiben az atka tehető felelősé ,sürgősen meg kellene kezdeni a méhészek ez irányú védekezésének elősegítését , mint oktatás mint védekezés terén, természetesen erre pénzeket elkülöníteni és aki nem áll sorba az ne tehessen másnak kárt .
Talán érdemes lenne elgondolkozni egy terület teljes zárlat alá vonásának megkezdésére a jövőben , ott szakemberek, kutatók, megkezdhetik az atka mentes nyúlós mentes kutatásaikat .
Mert ami ma Magyarországon van az káosz és kapzsiság eredményére is vissza vezethető ,félő mire mindenki észhez tér és lehet túl késő lesz kezdhetünk importálni

Fentiek továbbra is saját véleményem, mindenki tudja mi minden eltűnt, ami kedves volt számunkra, szándékosan tönkre tették, ugye nem akarjátok hogy a méhész ágazat csak emlék legyen számunkra !

Optimista ember létemre kétkedéssel fogadom, meg akarja e menteni ezt az ágazatot valaki is .

Imcsi





Szomorúan veszem tudomásul a puszta tényeket a méhpusztulásról. Itt nálunk Orosházán és környékén azaz megyei szinten is jelentős a méhveszteség. Az ilyenkor szokásostól eltérően a méhegyedek száma minimum átlag 2 dadant léputcával gyengébb tehát az akácra várhatóan a 250 családból szerintem az idén jó ha 150-t hozunk össze. Számos méhészet teljesen tönkre ment a tél folyamán.

Csaba


Üdvözletem! 150 családból nincs csak 1 család veszteség, az anyátlan lett, 6 keret bogarát egyesítettem. Sógor 170 család 20 pusztulás, apám 54 család, egysem hullott el télen. Környékünkönk hallani( Abaújszántó 3 méhészet szinte teljesen 600 család) elment. Csereháton ( 1500 család 30% pusztulás) ott is tag vagyok.Bross Peter két hete mondta, országosan 30-40 százalék. Üdv: Józsi



Kéthete láttam egy 40 családos méhészetet, ahol csak 5 kaptárból repültek méhek. Az elpusztult családok méhei a fenékdeszkán voltak. A mézkészlet meg volt. Volt olyan család, amelyikben szintén megmaradt a méz, de hulla nem volt, vagyis a méhek eltűntek.

Král




Bele olvastam a "veszélyben a méhészet" rovatba és kérdésem lenne: hogy mi miatt pusztulnak ki a méhek ilyen nagy mennyiségben, miért vannak veszélyben, és milyen veszélyben, és mi az óvintézkedés amit meg el tenni? Mert ennek van valami valós alapja mert a közelben állítólag egy egész állomány kipusztult de ez nem biztos!

Üdv. Józsi



Székesfehérvári 2008 Fotók: Kiss András







Ceglédi Sándor
VIVIEN 2005 Kft.
Balatonszentgyörgy 8710 ,József Attila u 11
Tel./Fax:00-36-85377864 Tel.:00-36-303737647
www.cegledi.eu email:sandor@cegledi.eu





Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=208