Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának...............

Dátum 2008.05.9. 23:16:44 | Téma: Európai Méhész hírei




ORSZÁGOS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI TANÁCS HIVATALA
BÍRÓSÁGI IGAZGATÁSI FŐOSZTÁLY


12.726/2008/2. OIT Hiv.


Bencsik József úrnak


Lyon
23, Bd. des Castors
France-69005
joseph.bencsik@free.fr


Tisztelt Uram!


Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának vezetőjéhez címzett, a „botrányos EU-os pénzelés a méhészet körül” tárgyú levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önt.

A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 1997. évi LXVI. törvény értelmében az OIT Hivatala az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (továbbiakban: OIT) döntés-előkészítő és végrehajtó szerve. Az OIT – a bírói függetlenség alkotmányos elvének megtartásával – a bíróságok igazgatásának központi feladatait látja el, valamint felügyeletet gyakorol az ítélőtábla és a megyei bíróságok elnökének igazgatási tevékenysége felett.
Az OIT, illetve az OIT Hivatala - a hatalmi ágak elválasztásának megfelelően - nem rendelkezik olyan jog- és hatáskörrel, amelynek értelmében ellenőrizhetné a végrehajtó hatalom valamely szervének, jelen esetben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak – az európai uniós támogatások elbírálásával kapcsolatos – tevékenységét.

Mindezekre tekintettel, az OIT Hivatala hatáskörének hiányában, Hivatalvezető Asszonynak nem áll módjában a kérelmében foglaltakat teljesíteni. Tájékoztatom ugyanakkor arról, hogy beadványát – ügyintézés céljából – megküldtük az arra illetékes Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak.

Kérem a fentiekben foglaltak szíves tudomásul vételét.


-2-



Tájékoztatom továbbá, hogy jelen levelemet e-mailen és postai úton egyaránt megküldöm Önnek.


Budapest, 2008. május




Üdvözlettel


Dr. Hildenbrandné dr. Balogh Olga
főosztályvezető-helyettes




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=249