Kedves Kollégák!

Dátum 2008.07.11. 6:36:21 | Téma: Európai Méhész hírei


M. Joseph Bencsik
23 Bd de Castors
F- 69005 L y o n T: kéretlen e-mail-ek


Monsieur Bencsik!

Alulírottak ezúton, nyomatékosan jelezzük Önhöz, hogy nekünk címzett és internetes címünkre rendszeresen eljuttatott e-mail küldeményeire – amelyeket nem kértünk- a jövőben nem tartunk igényt.
Az Internet – nemzetközileg is még nem teljesen kialakult- „etikájában” már bevett szokás az, ha valakinek rendszeresen írnak, pl. hírlevél formájában, vagy esetileg, választhat: a szolgáltatást, árut, híreket, stb. szolgáltató küldő küldeményeire nem tart igényt, vagy a szóban forgó hírlevélről, rendszeres küldeményről bármikor leiratkozhat.
Ilyenfajta hozzájárulásunkat Ön eddig nem kérte.
A mai európai demokráciákban a mindenkit megillető véleménynyilvánítási szabadság része, hogy bárki, akár a többségi véleménytől eltérő, vagy azzal egyenesen ellentétes álláspontját a legkülönbözőbb módokon közzétegye. Ez azonban nem járhat együtt valótlanságok szándékos terjesztésével, mások rágalmazásával, hamis színben való feltüntetésével.
Ön, most már évtizedek óta, a magyar méhészeti közélettel és annak történéseivel, szereplőivel kapcsolatban éppen ezt teszi. Hogy csak néhány példát említsünk, az azóta megszűnt „Méhészújság”, kisebb gyakorisággal a rövid életű „(Dél-)Magyarországi Méhész”, jó ideje pedig a Szabó Imre által üzemeltetett www.europaimehesz.atw.hu honlapon, meglepő számú és gyakoriságú közleményeiben bírálta: az 1984-ben létrejött Országos Méhész Egyesület mindenkori vezetőségét és tevékenységét, a mézminőségi problémákkal kapcsolatos brüsszeli magyar fellépéstől kezdve a visszaélések szaksajtóbeli nyilvánosságra hozataláig, vagy a magyarországi méhészeknek juttatható támogatások milyenségének és az azokhoz való hozzájutást segítő szaktanácsadói hálózat létjogosultságának megkérdőjelezéséig.(Utóbbiban az sem zavarta, korábban a támogatásigénylések technikájában járatlan „János bácsik” érdekeire hivatkozott).A „Méhészújság” és a „Magyarországi Méhész” megszűnésével kapcsolatban valótlanul állította, hogy azokhoz az OMME-nek, a „Méhészet”nek, stb. köze lett Rágalmazta, rossz színben tüntette fel az egyesület korábbi és jelenlegi, demokratikusan választott és a köz érdekében mindenkor nagy buzgalommal (valamint legtöbbször: díjazás nélkül), legjobb tudásuk szerint tevékenykedő választott tisztségviselőit. 8 méhcsaláddal rendelkező, külföldi állampolgárságú méhészként hazai és nemzetközi szerveknél, hatóságoknál, felhatalmazás nélkül a magyarországi méhészek állítólagos érdekképviselőjeként eljárva botrányos, korrupciógyanús támogatási eljárásokat emlegetett, és az OMME vezetőinek és egyéb döntéshozóknak a büntetőjogi felelősségre vonását követelte, pedig ismert, hogy a méhészegyesület, mint szakmai érdekképviselet a döntéshozóknak legfeljebb ajánlásokat tehet. Nagy fájdalma, Franciaországhoz hasonlóan nálunk nincs két vagy több szakmai egyesület. Mindenek előtt: van, a francia példához hasonlóan, professzionális méhészegyesület; másodszor adódik a kérdés: a több érdekképviselet eredményesebb lenne-e? –ez kérdéses; harmadszor: Franciaország és így az ottani méhészek száma többszöröse a magyarországinak. Ön az érdekképviseleti kérdésekben esetenként személyeskedő, ellenséges irányultságú egykori „Méhészújság”-ban annak idején dokumentáltan támogatta az országos egyesülettől független egyesületek szövetségét. Mi is lett ezekkel? Eltűntek, akárcsak a lap utolsó szerkesztője, aki előfizetési díjjal és elvárható minimális tájékoztatással maradt adósa a lap egykori olvasóinak. Választott hazájának értékeiből Ön nem sokat sajátított el: udvariatlan, pimasz módon direktben támadja a magyar méhészeket, mert azoknak ”így is jó”, csak azért, mert nem az Önnek tetsző, izgága, meggondolatlan módon cselekednek. Egyáltalán, honnan veszi a bátorságot, hogy a hazai viszonyokat részleteiben nem ismerve, ilyen arroganciával kritizáljon? (A félreértések elkerülése végett: ezekre a kérdésekre, mint ahogy levelünk egészére sem nem kívánunk Öntől semmilyen választ!)
Az előbbiekben röviden vázolt tények okán kénytelenek vagyunk Önről a következőket gondolni: Ön vagy olyan személyiség, aki a legújabb szociológiai kutatások szerint a ma, sajnos, gyakori, folytonosan konfliktusokat generáló, mindig és mindenkivel elégedetlen kritikus „irritátor” típusú ember, vagy az előbbihez hasonlóan pszichológus, ideggyógyász, stb. szakember segítségére, kezelésre szoruló kóros személyiség; semmi esetre sem józanul gondolkodó, körültekintően cselekvő, együttműködő tagja szűkebb szakmai közösségünknek. Mivel irományaiból a fentiek miatt elegünk van, kérjük, a jövőben ne háborgasson bennünket küldeményeivel. Elzárkózunk az Önnel való bármikor történő találkozástól. Kérjük a szaklap és 10-nél több magyar nyelvű méhészeti internetes portál szerkesztőit, a leírtak miatt Önnek ne biztosítsanak semmilyen módon megnyilvánulási lehetőséget, hiszen pl. francia lapszemléje is a magyarországi viszonyok és szakmai szervezet, annak szereplőinek támadásával, gyalázásával van tele, miközben érdemi, szakmai mondanivalója nincs.
Mindazonáltal nem kívánjuk Önt, úgymond, kiközösíteni, vagy hogy személyes véleménynyilvánítási lehetőség nélkül maradjon. Mint azt a „Ki fia, borja az a Bencsik?” c. episztolájában említette, van weblap szerkesztéséhez bizonyára értő családtagja. Tehát javasoljuk, indítsa el mondjuk www.bencsik.fr. domain-néven saját honlapját számlálóval, majd az megmutatja az Ön valós támogatottságát.


2008.július

Életkorához méltó, megfontolt, higgadt helyzetértékelést és nyugodt öregkort kívánva Önnek:

dr.Tóth György

valamint, egyetértés esetén:
(aláírások)




A Bencsik J. levelező listáján szereplő személyeknek

Kedves Kollégák!

Tudom, ez idő tájt ezer, ennél fontosabb teendőtök van. BJ-nek viszont nincs, foglalkozási ágazatunkat teszi nevetségessé és kényszeríti tisztviselők sorát a tőle megszokott zöldségekkel kapcsolatos levelezgetésre. Emiatt, ha egyáltalán egyetértetek a fent leírtakkal, mindannyiunk nyugalma érdekében kérlek Benneteket, aláírásotokkal támogassátok a fenti kérést. Ha nem megterhelő Számotokra, kérném a továbbítást a Bencsik- levelező listán szereplő azon ismerőseiteknek, akiknek tudjátok az e-mail címét.
Személyes konfliktusom Bencsikkel nincs, mindazonáltal…mert Közületek írásban senki meg nem nyilvánult ez ügyben, sűrű elfoglaltságom ellenére, ha már más nem tette, én teszek kísérletet e szánalmas egyén további kártételei ellen.
Támogatásotokat és aláírásotokat annak ellenére kérem, hogy BJ. személyiségét ismerve, illúzióink ne legyenek, Ő (helyesebben: ő) nem nyugszik és tovább játszik mindannyiunk idegeivel. Már ha hagyjuk! Hagyjuk?

Makó, 2008. július 10.
Üdvözlettel:………………..




A „Méhészet” c. (hagyományos, nyomtatott formában megjelenő);
valamint
a www.europaimehesz.atw.hu;
a www.mezut.hu;
ill.a www.startlap.hu-val együttmüködő:
a kaptár.lap.hu;
a varroa.lap.hu;
az eu-méhészet.lap.hu;
a brit-méhészet.lap.hu;
a francia-méhészet.lap.hu;
a mezelomeh.lap.hu;
a német-méhészet.lap.hu;
az olasz-méhészet-lap.hu;
a skandináv-méhészet.lap.hu;
az amerikai-méhészet.lap.hu;
ázsiai és afrikai-méhészet.lap.hu
internetes portálok Szerkesztői/Moderátorai részére

Tisztelt Uraim!

Kérem, a mellékelt nyílt levélben közölt tények miatt tegyék alapos megfontolás tárgyává, hogy a korábbi magyar szaksajtóban az elmúlt időkig, ill. a www.europaimehesz.atw.hu internetes portálon rendszeresen publikáló Bencsik József Lyon-i méhész – eddig többnyire vitatható tartalmú- írásait a jövőben lapjukon egyáltalán közzéteszik-e?.

Makó, 2008. július 10.

Felelősségteljes döntésükben bízva,
tisztelettel:
dr.Tóth György

Levél word-ben letölthető. itt.



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=272