Lopás ellen Méhészeknek

Dátum 2006.09.26. 5:35:00 | Téma: Európai Méhész hírei

Lopás ellen méhészeknek!

Köztudott elszaporodtak a méhlopások ma Magyarországon, megoldás ez ellen még nem született, ami hatékony lenne egy méhcsalád értéke kaptárral együtt 20-25 ezer forint körül alakul plusz teljes szezon kiesés mely, kihat a méhésznek a következő évre is, ha nem képes újra kezdeni, mert nem tőkeerős akkor családok mehetnek tönkre és senki segítségére, nem számíthat az illető.
A biztosító társaságok kemény feltételeket kérnek és olyan díjakat mely megfizethetetlen.
Mi is lehet a megoldás.
1. Kaptárba monogram besütés keretlécbe? Sajnos ez nem mindig elégséges.
2 a méhész mindig a méheivel tartózkodik a legjobb megoldás. De néha nem megoldott
3. GSM rendszer mely drága de talán meg éri, elektronika egység? Egy elektronikában jártas személy 15 ezer forintért elkészítheti a kaptárak védelmét a többi kaptár védelme darabonként max 500 forint ,mely szerelhető a kijáróra ,kaptár aljra kaptár tetőre . aksi , kábel ,telefon feltöltő kártya és kész .össze rázva 20-30 ezer forintból meg van a védelem . De ez fél megoldás, mert ha a kaptárt babrálják hiába ad egy jelzést ha a méhész 100-300 km –re tartózkodik a méheitől tévesen nem szívesen fogja senki azonnal a rendőrséget riasztani ,az pár km-re ajánlott .


4. GSM mobil követő rendszer ellopják a méheidet GSM telefon toronyról toronyra szektorról szektora, jelentkezik fel, a helyzet pár száz méteren belülre meghatározható.

Ha felhívod a rendőrséget, kérem, szépen ellopták méheimet, kimennek, megteszik az ilyenkor szükséges dolgukat hivatalosan, eljárnak, és azt veszed észre eltelt 1hónap 2 -3 és semmi hír a méheidről volt nincs, ihatsz rá hideg vizet.
De ha úgy hívod fel a rendőrséget, kérem, szépen ellopták méheimet melyről teljes lopási útvonalról, tudsz, beszámolni meg fogsz lepődni még ott is rendőr lesz, ahol nem is gondolnád.

5 GSM előnyei miben is mutatkoznak meg
A felderítés akár 100% -is lehet
Nyomkövetés a saját mobil készülékeden Wap-on keresztül
Nyomkövetés Interneten keresztül
Több méhész össze fogása esetén akár megyénként lehetne a felügyeletet megoldani
Vagy egy országos központ.

További információ :


Mobil helymeghatározó
Kelt 2006.09.24 Nyírmártonfalva Szabó Imre



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=29