A francia Loire megyében fekvő Charlieu város

Dátum 2008.10.4. 20:19:59 | Téma: Európai Méhész hírei



Bencsik József
Az Európai Méhész honlapján meghirdetett 2008. karácsonyi vásárára jelentkezés bezárult. A szeptember 24 .én a város polgármesteri hivatalában a városi rendezőség elnöke M Belot, titkárnője és a kiállítás felelőse, valamint a Lyon-i Amitiés France Hongrie társulat elnöke Maitre Péter Prohaszka közjegyző és magam részvételével megtartott megbeszélés megtörtént. Megelégedéssel tudatom hogy többek között két magyar méhész részvételi ajánlatát is elfogadták. Részükre és egyenként egy kísérő személy számára szállást teljes ellátást és ingyenes kiállítást biztosítanak. A résztvevők terhére egyedül az utazás-szállítás marad fönn.

A 7. alkalommal megtartandó vásárra több mint 60 az -az hatvanezer látogatót varnak. A méhészek részére mindenféle kaptártermék kiállítása eladása engedélyezett mi több melegen ajánlatos. Lehet az házilag készített kicsomagolt avagy a helyszínen készíthető pl. mézes kenyér (felszerelés biztosítva) avagy akármilyen mézből készült alkoholos ital avagy « Hydromel » mézlikör, úgy kóstolásra mint természetesen eladásra. Az adagolás kicsiny legyen mert könnyebben és nagyobb mértekben értékesíthető. Pl. a méz, fajtanként 150-350 gr-os kicsomagolásban átlag 15€/kg abban is eladható.

A Társulatunk elnöke és magam is természetesen megelégedéssel nyugtázzuk az eredményeket amelyek több alkalommal és több irányban kifejtett erőfeszítéseink eredménye. Tudni érdemes hogy az első érintkezés majd rövid megegyezés mar márciusban megtörtént

A labda most már a magyar résztvevők közöttük méhészek pályáján is pattog. De nekünk is maradt tennivaló. Magyarországról kiállítást, majd konferenciát kell biztosítanunk a vásár alatt. Szerencsére ez nem az első eset.

* * *

Ha már egyszer már vásárnál tartunk, szabadkozni szeretnék az Európai Méhész honlap olvasói előtt a szokásosnál huzamosabb hallgatásomért. Nem ok nélkül van ez így miután most mar csak napok kérdése és megnyílik a 17. méhészkongresszus a szomszédban Villefranche -ban. Ennek megrendezését a helyi, Lyon I méhésszervezet vállalta.

Miután a francia szaklapokban megjelenő, valamint a helyi méhésszervezet honlapján megjelent írásaim folytan egy bizonyos ismeretségnek, tekintélynek örvendek, így felkértek legyek a segítségükre a kongresszus alkalmával is. Tekintettel az előrehaladott koromnak sajnos most mar csak elméletben és a jelenlétemmel tudok besegíteni. Így tettek a helyi szervezet standjára állandó szolgálatra az egész kongresszus alatt. Mindazon által részt kell vegyek az előkészítő megbeszéléseken is. Úgy hallottam magyarokat is varnak, nincs kizárva fordításban, tolmácsolásban a jelenlétemre szükség mutatkozott.

Talán még annyit jeleznék hogy a « botrányos » írásom folytán Bruxelles -be küldött levelem folytan elindult egy levél váltás Monsieur Jean Luc Demarty a Mezőgazdasági Rendelkezések Alkalmazásnak általános igazgatójával. A fejleményekről majd ugyancsak igyekezni fogok beszámolni. Magyar oldalról pedig sem az FVM -ből sem az Európai Ügyek parlament bizottságától nem kaptam újabb híreket.

Mindenkinek sikeres betelelést kívánva : Józsi Bácsi

Lyon 2008-10-04




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=293