Újabb hírek, pontosítàsok CHARLIEU 2008 karàcsonyi vàsàrról.

Dátum 2008.10.21. 6:24:15 | Téma: Európai Méhész hírei


Bencsik József



- Október 14 . kaptam kézhez a màr részletes vàsàri programtervet (mellékletben).
- A hirdető plakàtok röplapok előkészítés alatt àllnak. Mintànak a tavaly megvalósított program hirdető lapjànak első oldala mellékelve.
- A szeptember 24. tàrgyalàsok utàn történt telefonértekezés, pontosítàs folytàn a tovàbbi értesülések figyelembevétele mutatkozik érdemlegesnek:
Jelen pillanatban tehàt 5 standot tartanak fönn a díszmeghívott magyarok részére. Részvételük tehàt díjmentes, úgy mint a szàllàs, az ellàtàs a vàsàr tartalma alatt.

Kiàllítók
1. Matyó népművészet
Molnàr Szabolcs szabbyyy@citromail.hu
2. Fafaragvànyok
Apró Tamàs Kecskemét T: 00 36 20 328 451
3. Gyöngyök és díszítés
Kàsa Ilona – Nezdei Làszló nezdipeti01@gmail.com
4. Méhészeti, kaptàrtermékek
Kovàcs Attila méhész viaszvaros@citromail.hu
5. VERÉB falu és környék termékei
Csuja Làszló méhész csuja1@vnet.hu

Általànos megjegyzések :
A szervezők nagyon szàmítanak a magyar csapat élénkségére làtvànyossàg, különlegesség, a mesterségek sokasàgàra, sokszínűségére, népzenére tàncra, hagyomànyos öltözékre. A résztvevők érdeke is a siker, a bevétel, jövedelem fűggvénye is.
A Tàrsulatunk (AFHRA )Lyon-i Francia Magyar Baràti Tàrsasàg is természetesen igyekszik besegíteni, az értesülések közvetítésével, egy kiàllitàssal Magyarorszàgról, a magyar kultúráról, magam pedig vetített képes konferenciàval leszek jelen. Két előadó, szakàcs, zenész …személyt is szívesen làtnànak vendégül. A szakàcskodàsból és zenélésből külön jövedelem forrás igéreteket kaptunk.Összesen, a résztvevőkkel együtt mint egy 15 személy. Kiàllítàsi standon ként legkevesebb 2-2 személy a 3 . 4 . 5 .személy részvételére tessék mielőbb ajànlatokat tenni, megerősíteni. Az elszàllàsolàs miatt, azt is szeretnék tudni kik jönnek mint férj és feleség. A csapatban egy két franciàul tudó, megkönnyítené az eladàsi hatàsfokot.
Egyeztetni a kinàlàsra szànt àruk milyenségét, a belső konkurencia, és feszültség elkerülhető legyen. Szeretnének különféle fajta élelmiszer különlegességeket, csemegéket, italokat kóstoltatni, eladàsra ajànlani. Például hentesmester àltal készített különlegességeket helyszínen kimérésre, sonka, kolbàsz, liba, kacsamàj, magyarosan, hozzà jó minőségű, inkàbb szàraz borok, méz és kaptàrtermék különlegességek, pl Vereb falu és környéke termékei. A helyi TV-t meghívják, a Tàrsulatunk pedig a DunaTV t szeretné figyelmeztetni
A vàrható siker folytàn pl .egy helyhatosàgi személy jelenlétével pl Vereb -ből ? francia- magyar település közötti nemzetközi kooperàciós összeköttetést lehetne ajànlani. Természetesen tàmogatunk ilyen elképzeléseket, azok közvetítését. A jelentősebb események, befektetések, vàllalkozàsok, kivitelezéséhez itt màr un « faluközösségek »- ket szerveznek, hozzà àllami és EU -os segítséget igényelnek.
A hatàsos közreműködés, szervezkedés érdekében előnyős lenne a vàlaszokkal, ajànlatokkal jelentkezni.
Kelt Lyon: ban 2008-10-18
Bencsik József méhész, AFHRA tàrsulati megbízott.




Nagyobb kép a programról.



Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=296