Segíts magadon az ég is megsegít .

Dátum 2009.01.5. 13:33:38 | Téma: Európai Méhész hírei





Bencsik József
Állítja azt a “nyugati” formában alkalmazott közmondás is.
Tudjuk, már a bőrünkön érezzük: a piacgazdálkodás a mai kialakult formájában egy globális válság -szakadék szélére került. A kereslet- kínálat versenypályán, játékszabályok, pályabírók, ellenőrök, labor kontrolok hijján a versenyzők egyre inkább, ámítottak, csaltak, doppingoltak (pénzelési ámítás…mézhamisítás…) Következmények: világbankok estek csődbe, a gazdaság működésében váratlan üzemzavar áll be.
Ezen globális krízis Magyarország lakóira rendkívül fájdalmas hatással fog járni. Egyéni tartalékok hiányában (azokat Pártunk és Kormánya már régen kisajátította és fölélte) nyomorúságos idők várhatók. Az így kialakult kínos helyzeten semmilyen kormány, legyen az , jobb vagy baloldali, képtelen segíteni hiszen az állampénztár üres. A bürokrácia, a felelőtlen politikusok a semmire kellő főtisztviselők mindent elherdáltak, ha nem elsikkasztottak.
A méhészetben is egyik napról a másikra meg fognak szűnni az EU -os támogatások is a közös pénztár kiüresedése miatt (egyesek szerint a Bencsik féle közbejárás miatt) A magyar méhészek híres és hathatósnak vélt egysége, az “ügyvezetés” hatalma se ügyeskedése, bensőséges kapcsolata a főtisztviselő urakkal semmire se szolgál. Mihelyst megállt az EU -os segítség, el kell bocsájtani a idetartozó tisztviselő sereget. No akkor már minden bizonnyal nem lesz jó úgy ahogy van, lesz annál rosszabb is
Szemben a borús helyzettel a bizonytalan jövővel a semmit tevő állásfoglalással, minden bizonnyal semmire se lehet jutni. Nem fölülről, a kormánytól és nem is az egységes szervezet “ügyvezetéstől” kell várni az üdvösséget. Tervezni, kezdeményezni, cselekedni kell különben minden marad a régiben és holnap rosszabb lesz mint ahogy ma van. Egyedül azok ússzák meg a keserű fájdalmakat akik idejében és előrelátóan cselekednek.
A “Reménykedések” című írásomban jeleztem, hogy a nyugati társulati és egyéb kapcsolataim minden becsületes tettre kész magyar méhész rendelkezésére állnak. A kapu kinyitása egyetlen egy feltételhez van kötve: A tervek ne legyenek olyanok “ Ahogyan azt a Móricka elképzelte” írásomban jeleztem.
Egy talpraesett komoly terv máris a startvonalon áll. Egy falusi turizmus hálózat kiépítéséről van szó. Egy ilyen egyéni, méhész, és egyéb, legyen az pék vagy hentes falusi foglalkozású kezdeményezéssel kiépült hálózat garantált tagjainak ajánlatait tudnám közvetíteni az ismeretségi körömhöz tartozó számos társulat, még számosabb tagjai felé. A magam részéről a közvetítéseimért semmiféle fizetséget nem kérek.
Kezdetben ésszerűnek tartanám egy ilyen (információ)hálózat fölépítését, kezdeti működését, ismert megbízható becsületes személyre bízni. Igaz ugyan, az ilyen személy ma ritka fehér holló! De létezik, szerencsémre nekem volt alkalmam arról meggyőződni. Tessék a www.europaimehesz.atw.hu honlapot kinyitni és az épülés alatt álló hálózattal kapcsolatos értesülések ügyében ott felvilágosítások után érdeklődni.
Ideálisnak, hasznosnak, gyakorlatiasnak mutatkozik a hálózat ajánlatait, mail, web üzenetek, honlapok segítségével terjeszteni. Magam is így tudnám azokat gyorsan és hatásosan továbbítani, értékesíteni . Ilyen üzenetek, honlapok szerkesztéséhez ugyancsak hasznos értesülésekhez, segítséghez lehet jutni a föntebb jelzett Európai Méhész honlapon.
Ismételten fölhívom a tisztelt olvasóim figyelmét, hogy jelentkezzenek ajánlataikkal a jelzett honlapon, továbbítsák ezen felhívást üzenetet az ismeretségi körükben.
Joseph.bencsik@free.fr
Lyon 2009-01-03





HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSI ADATOK FALUSI TURIZMUS AJÁNLATOKHOZ

A szolgáltató adatai
Neve ………..
Kereszt neve…………………………………………………….
Foglalkozása, kora ………………………………………….
Pontos postacíme…………………………….
Telefon fax………………………………mobil……………………………………
Mail……………………………………. Honlap……………………………………..
A helyszínen élő családtagok száma …………………..
Aktivitás biztosítási cég és azonosító szám avagy legkevesebb két olyan független személy, neve, címe, telefonja, aki garanciát vállal jelentkezőért ?)

A szolgáltatási ajánlat címe………………………………………………………………….
Elhelyezkedése a falu a településhez képest (központ,….. faluszél,…. elszigetelt……)
A közeli nagyváros megnevezése földrajzi helyzete
Megközelíthetősége kocsival…. , vonat, busz hajó…………járatsűrűség….
Helyi, és környékbeli látványosságok
Vendégfogadó rész külön bejárattal vagy nem
Garázs zárható, kb. m² parking kb. m² fedett vagy nem karavánhely kb m²……..
Udvar gyepes kb m²?, zöldségeskert?
Bevásárlási lehetőség,… közszolgáltatások…. posta, korház,.rendőrség, kultúrház templom….
Ellátási szolgáltatások zöldség- gyümölcs a saját, vagy település kertjeiből,… bio vagy nem Étkezési kiszolgálás a családi asztalnál a családdal együtt, vagy nélkül ………… elkülönítve
Reggeli, kívánság szerint, ebéd: előétel vagy leves, főétel hússal vagy hús nélkül sütemény vagy egyéb, szezongyümölcs, az ár esetenként
Milyen nyelven lehet értekezni angol, német, francia egyéb
Beavatkozás, besegítési lehetőség pl. mézműhely, kertészet…a fogadó család tevékenységébe
Vannak e háziállatok,…. kutya, macska,
Lehet e Euróval ,csekkel, bankkártyával fizetni

Berendezési szolgáltatások
1. Vendégszoba X ággyal alapterület m2 független vagy nem, mosdótál hideg-meleg vízzel zuhany, toalettel vagy azok közül milyen hiánnyal avagy közös fürdőszoba?
2. Vendégszoba X ággyal és berendezéssel………………….;
3. Vendégszoba X ággyal és berendezéssel …………………….
4. Az ágyak száma összesen……………………….
5. Kis konyha gáz vagy villany rezsóval
6. Egyéb helységek, szalon, TV folyóiratok újságok

Megjegyzések
A berendezési szolgáltatásokhoz ésszerűnek mutatkoznék olyan táblázatot készíteni amelyben az ajánló csak bekeresztezné, X- elné a rá vonatkozó esetet.
Természetesen minél magasabb a kényelem foka annál előnyösebb árakat lehet kérni.

Tudtommal a, szobák, mellékhelységek, zuhany wc … berendezési szolgáltatások, kényelmi javítások költségeihez jelen pillanatban még EU -os (EMVA… ?) támogatást lehet igényelni. A hálózat kialakításához, az idevonatkozó hirdetőlapok, fényképek kellékek (honlapok) szerkesztéséhez maga a kialakulóban lévő hàlozat vezetője ugyancsak segítségére jogos.

El kell ismerni, hogy a hálózat szervezés, adatszerzési munka igen jelentős elfoglaltságot igényel. Ezen szolgáltatás ellenértéke kikérhető egészében vagy részben a szerződő turistától..


Idézet:




Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=335