A falusi-méhész-családi -turizmus ajánlkozók figyelmébe

Dátum 2009.02.26. 13:25:27 | Téma: Európai Méhész hírei





Bencsik József


Természetesen biztató jelenségnek minősíthető a tény amely szerint ilyen rövid időn belül máris kialakult egy kb. 600 km -es falusi -méhészturista útvonal hat különböző állomással Hortobágytól Somogyig. Ismét elismeréssel kell nyilatkoznom a www.europaimehesz.atw.hu hathatós közreműködéséért. Ezen reményteljes tanulságok levonása után most már érdemesnek mutatkozna a gyakorlati tökéletesítéseken pontosításokon, javításokon, szervezkedéseken még egy kicsit fáradozni.

Néhány kezdeti tanulság első meglátásra. :

1. Ideális lenne ha minden fogadó ajánlkozó rendelkezne többnapos programajánlattal, természetesen a francia vendégnek franciául, a németnek németül. Bizonyára elismerést fog kapni a vendégfogadó az ilyen figyelmesség láttán. Ne felejtsük el, hogy mindenki érdeke, a vendég marasztalása minél több napon keresztül. Ne elégedjünk meg annyival hogy csak szállást ajánlunk.
2. Remek többnapos méhész és kulturális turisztikai programajánlatok érkeztek Domaszékről, ráadásul francia nyelven. Rendkívül fontos részlet amennyiben számos francia turistát szeretnénk hívogatni . A méhészek tudják, hogy a méheket mézzel és nem üres vízzel lehet csalogatni ! Probléma a program lebonyolítása francia tolmács hiányában. Egy gyakorlati megoldás : kérni a programban szereplő helyek, műemlékek, kézműves műhelyek, gyűjtemények, múzeumoktól francia nyelvű hangszalagra rögzített rövid ismertetőt. Ezek egy- egy másolatát a kiindulás napján a francia turista kezébe nyomná a házigazda, hozzá egy térképes útvonal jelzésével. Amennyiben ilyennel nem rendelkeznének a látogatásra ajánlott helyeken akkor kérni legalább egy magyar szöveget amelyet vagy annak kivonatát franciául hangszalagra venni pl. a közeli gimnázium, vagy egyetem francia tanárával, esetleg a diákjai segítségével. Történhetne ez természetesen némi honorárium fejében, amelynek fedezésében részt venne pl. a kézműves műhely tulajdonosa, elvégre is neki is érdeke külföldi vásárlók csalogatása.
3. Jó lenne ha az ajánlkozók fölvennék egymás között a kapcsolatokat, legyen az a tapasztalatok kicserélése érdekében no meg azért is hogy egymáshoz irányítani tudják a vendégeiket. Nagyon is hatásosnak mutatkoznék egymás programajánlatát is ismerni, ezen keresztül felvilágosításokat, tanácsokat adni a továbbmenő turistának.
4. Ugyancsak szükségesnek mutatkoznék az ajánlatok és azok kiszélesítése, az adatok napirenden tartása… érdekében különleges központi felvilágosító hálózatot alapítani.
5. Kérjük az érdeklődőket jelentkezzenek a föntebb jelzett Európai Méhész honlapnál.
Idézet:




Bencsik József Lyon-i magyar méhész elgondolási, ajánlatai alapján
Joseph.bencsik@free.fr





Ez a hír Európai Méhész Új oldalon folytatódik www.europamehesze.atw.hu -tól jött
http://users.atw.hu/europaimehesz

A sztori URL -je :
http://users.atw.hu/europaimehesz/article.php?storyid=357